Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus-aanval teveel voor The Hawks
English
DORDRECHT - Curaçao Neptunus stond donderdagavond (25 juni) kort met 3-2 achter na drie innings bij Mampaey The Hawks.

De Rotterdamse aanval was uiteindelijk teveel, want Neptunus kwam tot drie punten in de vier, verzamelde 17 honkslagen en ging met 9-3 winnen.

Benjamin Dille sloeg 4-uit-5 voor Neptunus, terwijl The Hawks slechts zes honkslagen sloeg op drie werpers.

Met de overwinning nam Neptunus alleen bezit van de eerste plaats in zowel de tweede helft van de competitie als in de 'overall' stand, want L&D Amsterdam Pirates verloor vanavond bij Corendon Kinheim.

(25 juni)
Shaldimar Daantji keerde vanavond weer terug op zijn bekende positie in het midveld voor Neptunus. Afgelopen dinsdagavond stond hij in de startende line-up en nam deel aan de voorbereidingen op de wedstrijd. Echter, kort voor aanvang van de wedstrijd werd zijn naam de lijst geschrapt, omdat hij teveel last had een griepje, koortsig was, naar huis ging en dus niet speelde. De outfield-posities werden dinsdag gewijzigd, maar vandaag was Daantji terug in het midveld. Echter, nu moest de ploeg het doen zonder hun closer Loek van Mil, die ook wat koortsig was.

Neptunus opende de score met één punt in de eerste inning op starter Quinn Tramm. Stijn van der Meer begon met vier wijd en schoof op na een wilde worp. Hij scoorde daarna op een one-out single van Benjamin Dille. De Belgische tweede honkman schoof even later ook op na een wilde worp en een grounder, maar strandde op het derde honk.

The Hawks antwoordde met een punt in de eigen eerste slagbeurt op Diegomar Markwell om de stand in balans te brengen. Odion Gouverneur begon met een tweehonkslag, bereikte het derde honk met één uit via een opofferingsstootslag van Berend Ruben, waarna hij de gelijkmaker scoorde op een honkslag van Julian Goins.

In de eerste helft van de tweede inning kreeg Neptunus opnieuw de openingsslagman op het honk toen Christian Diaz een honkslag sloeg. Even later ging Diaz, momenteel met .398 de beste slagman in de Hoofdklasse, uit bij een steelpoging in een run-down na een pick-off. Gyenuar Lopez volgde nog met een tweehonkslag, maar strandde later op het derde honk.

Neptunus hernam de leiding in de derde inning. Stijn van der Meer begon met een honkslag en schoof op na een stootslag-honkslag van Dwayne Kemp. De laatste werd uitgeschakeld toen Benjamin Dille in een dubbelspel sloeg, maar dat bracht ook Van der Meer naar het derde honk. Hij scoorde vervolgens op een honklsag van Gianison Boekhoudt.

In de 2e3 scoorde The Hawks tweemaal om een 3-2 voorsprong te nemen. Louie-Jay Sienders begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Odion Gouverneur. Hierna sloeg Stephen Henson een honkslag, waarna ook Berend Ruben volgde met een honkslag. Op de aangooi terug naar het infield wist Gouverneur het gelijkmakende punt te scoren. Even later scoord Henson het leidende punt na een grounder van Julian Goins.

De voorsprong was van korte duur, want Neptunus kwam tot een rally van drie punten in de 1e4. Christian Diaz opende met vier wijd en Shaldimar Daantji sloeg een honkslag, waardoor er lopers op het tweede en derde honk kwamen te staan. Shurman Marlin volgde met een 2-run double om Neptunus op een 4-3 voorsprong te zetten. Met één uit kreeg Stijn van der Meer vier wijd, waarna Laurens Oele de pitching overnam bij The Hawks. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een doorgeschoten bal werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Dwayne Kemp. Een opofferingsslag van Benjamin Dille leverde Neptunus een extra punt op. De honken kwamen nog vol te staan toen Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg, maar de drie lopers bleven achter.

Na nog eens twee lopers te hebben achtergelaten in de vijfde voegde Neptunus weer een punt toe in de zesde. Dwayne Kemp werd de zesde opeenvolgende lead-off hitter die het honk bereikte voor Neptunus, maar hij ging kort erna uit. Kemp sloeg een honkslag door het midden, probeerde op te schuiven naar het tweede honk, maar werd daar uitgeschakeld. Benjamin Dille sloeg hierna een ground-rule double, schoof op na een wilde worp en scoorde op een 2-out single van Rien Vernooij.

Neptunus voegde nog eens drie runs toe, één in elk van de laatste drie slagbeurten. In de zevende sloeg Stijn van der Meer een honkslag met één uit en scoorde op een opofferingsslag met volle honken van Gianison Boekhoudt. In de achtste kreeg Gyenuar Lopez vier wijd met één uit en scoorde op een 2-out single van Shaldimar Daantji. En in de negende opende Benjamin Dille met een honkslag en scoorde op een 2-out double van Christian Diaz.

Na de twee punten te hebben toegestaan in de derde inning kreeg Diegomar Markwell drie nullen op rij in de vierde en zevende inning. Tussendoor kreeg hij een paar honklopers. In de vijfde gooide de linkshander vier wijd en kreeg een honkslag tegen, maar werd gesteund met een 'inning-ending double play'. In de zesde liet The Hawks nog een loper achter.

Berry van Driel nam de pitching over in de achtste. Hij begon met vier wijd, maar in de inning waren er ook twee gedwongen nullen op het tweede honk.

De negende inning werd gegooid door Kenny Van Den Branden, de aangekondigde startende werper voor de wedstrijd van aanstaande dinsdagavond tegen Pirates. Hij zorgde met drie nullen op rij voor het einde van de wedstrijd.Mampaey The Hawks - Curaçao Neptunus 3-9
RHE
Curaçao Neptunus101301111-9171
Mampaey The Hawks102000000-360
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (7-2)722633
Berry van Driel1-1---
Kenny Van Den Branden1-----
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (1-5)3.113855
Laurens Oele2.125311
Michel Offerman3.1-2633
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-3:01 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 20,4° C, west-noordwestelijke wind 10 kmu,
windkracht 2,2 Bft, luchtvochtigheid 56%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.