Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers shut out DSS na vier puntloze innings
English
HOOFDDORP - Na zelf puntloos te zijn gehouden in de eerste vier innings boekte Vaessen Pioniers donderdagavond (25 juni) een 8-0 shutout-zege tegen DSS.

Met de winst nam Pioniers bezit van de tweede plaats in de tweede helft van de competitie. De ploeg heeft hetzelfde aantal punten als L&D Amsterdam Pirates, dat vanavond verloor, maar speelde een wedstrijd minder.

Voor de derde keer dit seizoen gebruikte een speler een ongerechtigde knuppel.
In de eerste helt van de derde inning werd Shane Boeree (DSS) uitgegeven en uit het veld gestuurd vanwege het gebruik van een ongerechtigde knuppel.
Op 13 juni overkwam Roelie Henrique van L&D Amsterdam Pirates hetzelfde in de wedstrijd tegen UVV.
Op 28 mei gebruikte ook Kilian Jansen van Mampaey The Hawks een ongerechtigde knuppel toen hij een honkslag sloeg in een wedstrijd tegen UVV. Echter, hij werd niet uitgegeven en niet verwijderd, waarna UVV verder speelde onder protest. UVV won het protest en het duel wordt vanaf de eerste helft van de vierde inning opnieuw uitgespeeld op dinsdag 30 juni.

(June 25)
DSS-linkshander Rik Geestman hield Pioniers in de eerste vier innings puntloos. De ploeg bereikte in al deze beurten de honken, maar wist niet tot scoren te komen.

In de eerste inning raakte Geestman de eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg, Daniel Fernandes en Dirk van 't Klooster, maar daarna volgden drie nullen. In de tweede inning sloeg Kevin Weijgertse een tweehonkslag met twee uit, maar werd uitgeschakeld toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. In de derde kreeg Fernandes vier wijd en stal het tweede honk, maar bleef achter. En in de vierde opende Vince Rooi met vier wijd, maar ging even later uit in een dubbelspel. Hierna kregen Quintin De Cuba en Kevin Dirksen ook nog vier wijd, maar bleven daarna achter.

En hoe ging het met DSS?
Pioniers-linkshander Ricardo Hernandez Sanchez schakelde de eerste acht slagmensen op rij uit. Hij kreeg toen een 2-out single tegen van Joffrey Heus in de derde, maar die strandde. In de vierde kreeg Levine Gabriëls vier wijd met twee uit, maar ging gedwongen uit. In de vijfde sloeg Tommy van de Sanden een honkslag met één uit en bleef achter.

Pioniers opende daarna de score met twee punten in de tweede helft van de vijfde inning. Taylor Clemensia begon met een honkslag en Daniel Fernandes kwam via een stootslag-honkslag op de honken. Met één uit bracht een honkslag van Danny Rombley het eerste punt binnen, maar Fernandes werd uitgeschakeld toen hij hierop het derde honk probeerde te bereiken. Even later leverde een fout op een grounder van Vince Rooi het tweede punt op.

Een 5-run rally volgde in de zesde inning. Quintin De Cuba begon met een tweehonkslag en dat leidde tot een werperswissel. Kevin Bosch nam het over van Geestman, maar werd begroet met een honkslag van Kevin Dirksen, waarna vier wijd voor Kevin Weijgertse voor volle honken zorgde. Een opofferingsslag van Taylor Clemensia volgde en daarna een puntscorende honkslag van Daniel Fernandes. Een fout op een grounder van Dirk van 't Klooster leverde het volgende punt op en een honkslag van Danny Rombley zorgde weer voor volle honken. Hierna volgde Vince Rooi met een 2-run single die de stand opvoerde naar 7-0. Na een vangbal kreeg De Cuba vier wijd in zijn tweede slagbeurt in de inning, zodat de honken wederom vol kwamen te staan. En was het weer tijd om van werper te wisselen. Dit keer nam Max Ploegstra het over en zorgde een vangbal voor het einde van de slagbeurt.

In de zevende voegde Pioniers nog een punt toe dankzij een fout, maar de thuisploeg liet toen ook weer drie lopers achter.

DSS kreeg de grootste scoringskans in de 1e6. Met een 2-0 achterstand opende Mark Smit met vier wijd en kreeg het tweede honk na schijn. Hij bereikte het derde honk na een honkslag van Sven Jongejans, maar toen volgden drie nullen.

In de laatste drie slagbeurt bereikte DSS nog maar eenmaal het tweede honk. Dat gebeurde in de achtste inning op reliever Dennis Buring, die de laatste twee innings gooide voor Pioniers.Vaessen Pioniers - DSS 8-0
RHE
DSS000000000-044
Vaessen Pioniers00002510X-8100
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, L (1-6)5 (*)14532
Kevin Bosch0.2-2443
Max Ploegstra1.1-211-
Kevin Geestman121---
(*) - R. Geestman pitched to one batter in the sixth inning
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, W (5-3)7533--
Dennis Buring22-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-2:48 uur.

Game Notes:
Shane Boeree (DSS) in 1e3 uit het veld gestuurd door HP Umpire Peter Brink voor het gebruik van een ongerechtigde knuppel.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,6° C, noordwestelijke wind 11 kmh,
windkracht 2,4 Bft, luchtvochtigheid 62%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.