Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW staat vroeg achter, maar wint en eindigt losing streak
English
VLEUTEN - HCAW stond donderdagavond (25 juni) met 4-1 achter na twee innings, maar hield UVV daarna puntloos in het restant van de wedstrijd. De Bussumers draaiden het duel in eigen voordeel om door driemaal te scoren in de zesde en in de zevende inning en won uiteindelijk met 8-4.

Met de winst maakte HCAW een einde aan een 6-game losing streak.

HCAW kwam tot negen honkslag, waaronder drie van twee toegevoegde spelers. Jelle Blaauw sloeg 2-uit-4 en Marciano Philippi 1-uit-3. Beiden scoorden ook een punt. Omdat outfielder Peter van Doesburg momenteel is uitgeschakeld met een blesssure werd het duo aan het roster toegevoegd vanuit het Rookie League-team om bij de hoofdmacht te zijn als extra spelers.

(25 juni)
HCAW opende de score met één punt in de eerste slagbeurt op starter Thijs Steenwijk. Raoell Kortstam, die vanavond de lead-off hitter was, kwam na een fout op het honk, stal het tweede honk, schoof op na een vangbal en scoorde op een opofferingsslag van Kevin Nieveld.

Echter, UVV leek het duel in eigen voordeel te beslissen door tweemaal te scoren in zowel de eerste als de tweede slagbeurt op starter Sander Helmendach.

In de tweede helft van de eerste inning opende Joris van Ballegooy met vier wijd en bereikte het derde honk toen een foute aangooi volgde op een stootslag-honkslag met één uit van Gilmer Lampe, die zelf op het tweede honk terecht kwam. Van Ballegooy scoorde de gelijkmaker op een grounder van Dennis De Quint. Lampe bereikte hierop het derde honk en kreeg even later de thuisplaat toen schijn werd geconstateerd bij Steenwijk.

UVV voegde twee runs toe met twee uit in de tweede inning. Met één uit kreeg Brennan Nijhof vier wijd, waarna Norbert Jongerius met twee uit een honkslag sloeg. De honken kwamen vol te staan toen ook Joris van Ballegooy een vrije loop kreeg. Een hierna volgende honkslag van Tony Enos resulteerde in twee punten en een 4-1 voorsprong voor UVV.

Na te hebben gescoord in de eerste slagbeurt werd HCAW puntloos te zijn gehouden, maar scoorde het tweede punt in de vijfde inning. Jelle Blaauw begon met een honkslag. Met één uit scoorde hij toen er een foute aangooi volgde op een stootslag-honkslag van Max Clarijs.

In de zesde inning, met een 4-2 achterstand, begon HCAW het duel in voordeel om te draaien. De ploeg kreeg snel de honken vol. Eerst sloegen Roy Seltenrijch en Kevin Nieveld een honkslagk, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Emersson Paula en dat leidde tot een werperswissel. Thijs Steenwijk werd opgevolgd door Kevin Noordzij, maar zijn eerste worp resulteerde in een baseclearing, 3-run double van Rossing Frolijk die HCAW een 5-4 voorsprong opleverde.

In de zevende slagbeurt scoorde HCAW opnieuw drie punten. Marciano Philippi en Raoell Kortstam kregen eerst vier wijd, waarna Roy Seltenrijch volgde met een puntscorende honkslag en Kevin Nieveld een opofferingsslag toevoegde. Toen ook volgende slagman Emersson Paula vier wijd kreeg nam Jerremyh Angela de pitching over, maar hij zorgde voor volle honken met vier wijd voor Gianni Frolijk. Een opofferingsslag van Jelle Blaauw leverde het volgende punt op en verhoogde de stand naar 8-4.

Na gescoord te hebben in de tweede inning strandde UVV acht lopers in het restant van de wedstrijd.

In de 2e6, met een 5-4 achterstand, kwam UVV weer in scoringspositie. Met één uit kregen Joris van Ballegooy en Tony Enos vier wijd. Hierna werd Sander Helmendach opgevolgd door Steven van Groningen, die een vangbal en gedwongen nul kreeg.

In de achtste inning werd Van Groningen gesteund met een dubbelspel. In de negende gooide hij vier wijd met twee uit, maar sloot het duel daarna af met een strikeout.UVV - HCAW 4-8
RHE
HCAW100013300-891
UVV220000000-463
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, W (2-7)5.156643
Steven van Groningen, SV (2)3.222---
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Thijs Steenwijk, L (0-1)5 (*)3-653
Kevin Noordzij, BS (1)1.1-3233
Jerremyh Angela1.2-21--
Timo van Ancum1-1---
(*) - Steenwijk gooide op drie slagmensen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Rob Has, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:47 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,9° C, noordwestelijke wind 14 kmu,
windkracht 2,8 Bft, luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.