Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS completeert 3-game sweep vs. The Hawks
English
HAARLEM - DSS boekte hun derde zege op een koude zondagmiddag (26 april), een 6-5 overwinning op Mampaey The Hawks, dat nog altijd puntloos is. Met de winst completeerde DSS een 3-game sweep tegen de ploeg uit Dordrecht.

DSS scoorde het winnende punt in de achtste inning, dankzij een opofferingsslag van Sven Jongejans.

(26 april)
Nadat de opener donderdagavond eindigde in een ruime zege volgden twee 'close games', die eindigden in één-punt-verschil-overwinningen voor DSS.

Vandaag nam DSS driemaal de leiding, maar The Hawks kwam telkens langszij. In de achtste nam DSS de leiding voor de vierde keer, dit keer voorgoed.

DSS nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning op starter Tim Halderman. Beide punten waren onverdiend, want The Hawks maakte in deze slagbeurt vier fouten. Lead-off hitter Mark Smit kwam op het honk na een fout en schoof op toen een pick-off mislukte. Hierna kreeg Sven Jongejans vier wijd en werd Tino van Erk's honkslag gevolgd door een fout in het outfield, resulterend in het eerste punt. Een gedwongen nul volgde op een grounder van Levine Gabriëls. Even later scoorde Jongejans het tweede punt toen er een fout volgde nadat Gabriëls het tweede honk had gestolen.

The Hawks kwam langszij in de derde inning door tweemaal te scoren op starter Tim Halderman. Ook deze punten waren onverdiend. Met één uit sloeg Louie-Jay Sienders een honkslag en schoof op na een grounder. Hij scoorde toen Chris Williams het honk bereikte na een fout. Even later stal Williams het derde honk en scoorde op een honkslag van Gino Hersilia. In de vijfde inning werd Williams uit het veld gestuurd na aanmerkingen op de slagzone van HP Umpire Coen van Lierop.

DSS hernam de leiding in de 2e3 toen Tino van Erk begon met vier wijd en ging scoren op een 'force play-grounder' van Mitchell Koot.

The Hawks bracht even later de stand weer in balans in de vierde. Julian Goins kreeg toen vier wijd met één uit en scoorde na een honkslag van Wijnand Ruben.

In de 2e5 nam DSS voor de derde keer de leiding door tweemaal te scoren. Tino van Erk begon wederom met een vrije loop en scoorde op een driehonkslag van Levine Gabriëls, die even later zelf scoorde op een opofferingsslag van Koot.

Maar ook nu was de voorsprong niet genoeg, want The Hawks scoorde punten in de zesde en achtste inning om voor de derde keer langszij te komen. In de zesde opende Steven Wharwood met een tweehonkslag en scoorde na een opofferingsslag van Brian Raap. In de achtste nam Max Ploegstra de pitching over van Halderman. Ploegstra gooide vier wijd op Gino Hersilia, maar die ging gedwongen uit na een grounder van Gregory Trinidad. Wharwood werd vervolgens geraakt door een worp en een hierna volgende honkslag van Julian Goins maakte er een 5-5 stand van. Na een strikeout werd Kevin Geestman de nieuwe werper voor DSS. Hij sloot af met een strikeout, maar de wedstrijd kende voor de derde keer een gelijke stand.

In de 2e8 nam DSS voor de vierde keer de leiding. Met één uit sloeg Lex Leijenaar een honkslag op José Moreno, die de pitching in de zesde had overgenomen. Nadat Koen Halderman was ingezet als pinch-runner kwamen de honken vol te staan toen Mitchel Dautzenberg en Mark Smit een honkslag sloegen. Een opofferingsslag van Sven Jongejans bezorgde DSS daarna een 6-5 voorsprong.

In de eerste helft van de negende inning kreeg Geestman drie nullen op rij en sloot af met tweemaal drie slag om de winst veilig te stellen.DSS - Mampaey The Hawks 6-5
RHE
Mampaey The Hawks002101010-574
DSS20102001X-692
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Bobby Carrington526453
José Moreno, L (0-1)2.21-511
Mitchell Berghmans0.1-----
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman751642
Max Ploegstra, BS (2)0.211111
Kevin Geestman, W (1-0)1.13----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Fred Oosterling, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-3:10 uur.

Game Notes:.
Chris Williams (The Hawks) uit veld gestuurd in 1e5 door HP Umpire Coen van Lierop vanwege aanmerkingen op slag-en-wijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,6° C, noord-noordoostelijke wind 13 kmu, luchtvochtigheid 87%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.