Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Kalian Sams speelt komende weken voor Kinheim
English

...Kalian Sams vandaag in de Kinheim dug-out...
(© Foto: Robert Bos)
HAARLEM - Kalian Sams is van Curaçao Neptunus overgegaan naar Corendon Kinheim en zal in de komende weken uitkomen voor de Haarlemse ploeg voordat hij vertrekt naar Canada. Een paar dagen geleden tekende de 28-jarige outfielder een contract bij de Capitales de Quebéc in de professionele Independent CanAm League. Sams vertrekt rond 10 mei naar Canada en zal tot die tijd voor Kinheim spelen.

Sams stond de afgelopen paar jaar op de ledenlijst bij Neptunus. En hoewel Sams tijdens het oefenseizoen op het roster stond voor Neptunus, stond hij niet op het actieve roster voor de competitie. In de voorgaande twee seizoenen speelde hij voor Neptunus tijdens de Holland Series na afsluiting van zijn profseizoenen in respectievelijk de USA en Taiwan.

De transfer is ietwat opmerkelijk, omdat die komt nadat Neptunus net een 3-game series tegen Kinheim heeft afgesloten, waarvan er twee werden gewonnen. Sams was vandaag in Rotterdam in de dug-out bij Kinheim, maar was nog niet gerechtigd te spelen.

Aanstaande donderdag begint Kinheim een 3-game series tegen L&D Amsterdam Pirates met wedstrijden op 30 april, 2 en 3 mei. Een week later ontmoet Kinheim HCAW in drie wedstrijden, waarvan de eerste op 7 mei, gevolgd door ontmoetingen op 9 en 10 mei. Wanneer de transfer wordt goedgekeurd door de KNBSB zal Sams speelgerechtigd zijn in deze wedstrijden. Sams bevestigde dat hij aanstaande donderdagavond bij Kinheim zal zijn als de ploeg in Amsterdam speelt.

Met de transfer wordt Sams ook speelgerechtigd voor Kinheim wanneer de ploeg zich plaatst voor het 'postseason'.

In maart was Sams één van de Nederlandse spelers die speelde voor Team Europe in de Global Baseball Match in Japan. Vorig jaar werd hij met het Nederlands Honkbal Team Europees kampioen en veroverde hij de proftitel in Japan met de Topco Scientific Falcons.

(26 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.