Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Kinheim voorkomt sweep tegen Neptunus
English
ROTTERDAM - Corendon Kinheim stond vandaag (zondag 26 april) met 4-3 achter bij Curaçao Neptunus, maar dit keer waren het de Rotterdammers die verzuimden de voorsprong vast te houden. Donderdagavond kregen twee Kinheim-werpers een Blown Save op hun naam. Vanmiddag kreeg Loek van Mil twee punten tegen in de negende, resulterend in een 5-4 winst voor Kinheim.

Op deze koude middag moest Home Plate Umpire Martijn Bosschaart het duel verlaten nadat hij vol op zijn masker was geraakt door een foutbal.

(26 april)
Kinheim nam aanvankelijk een 2-0 voorsprong in de eerste inning op startende werper Kenny Van Den Branden, die zijn eerste start van het seizoen maakte. De Belgische rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Kevin Moesquit, die daarna het tweede honk stal. Volgende slagman Mervin Gario werd geraakt door een worp, waarna Dashenko Ricardo een honkslag sloeg. Dit bracht Moesquit over de plaat en omdat er een outfield-fout volgde kon ook Gario scoren. Met twee uit had Sven van der Sanden een 10-pitch slagbeurt, waaronder vier foutballen. Eén van die foutballen raakte Home Plate Umpire Martijn Bosschaart vol op zijn masker. Bosschaart werd even verzorgd en vervolgde de wedstrijd, waarna Van der Sanden drie slag kreeg.

In de 2e2 kwam Neptunus langszij op starter Glenn Wassink. Met twee uit sloegen Urving Kemp en Shurman Marlin een honkslag. Hierna sloegen ook Shaldimar Daantji en Mourik Huijser een honkslag om de lopers binnen te brengen en er een 2-2 stand van te maken.

Na afloop van de tweede inning werd het duel onderbroken. HP Umpire Bosschaart besloot toch niet verder te gaan, omdat hij zich wat duizelig voelde na in de eerste slagbeurt te zijn geraakt door de foutbal. Bosschaart verliet het duel uit voorzorg en voelde zich na afloop van de wedstrijd weer een stuk beter. 1B Umpire Roy van de Wateringen nam de plek achter de plaat over, waardoor Peter Brink de enige veldscheidsrechter werd. Aanvankelijk zou Brink vanmiddag de Home Plate Umpire zijn, maar ruilde met Bosschaart, omdat hij herstellende was van een griepje.

In de 2e3 scoorde Neptunus weer tweemaal. Met twee uit schoof Raily Legito (die vier wijd had gekregen met één uit) op na een tweehonkslag van Dwayne Kemp. Honkslagen van Urving Kemp en Shurman Marlin leverden Neptunus daarna een 4-2 voorsprong op.

Kinheim verkleinde de achterstand naar 4-3 in de vijfde inning. Met twee uit sloeg Dudley Leonora een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Jeffrey Arends.

Beide ploegen lieten twee lopers achter in de zevende inning en Neptunus stond nog altijd op een 4-3 voorsprong toen de negende inning begon. Oud-prof Loek van Mil nam toen de pitching over voor Neptunus. Hij zag Kevin Moesquit het honk bereiken na een fout, waarna Van Mil zelf een foute aangooi maakte richting tweede honk bij een poging de loper uit te schakelen na een stootslag van Mervin Gario. De twee lopers schoven daarna op na een wilde worp. Een opofferingsslag van Dashenko Ricardo zorgde daarna voor een gelijke stand en een honkslag van Dudley Leonora zette Kinheim op een 5-4 voorsprong.

In de 2e9 kreeg Kinheim-closer Arshwin Asjes drie nullen op rij en werd de winnende werper.Curaçao Neptunus - Corendon Kinheim 4-5
RHE
Corendon Kinheim200010002-590
Curaçao Neptunus022000000-4105
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink6-2944
Pim Walsma1--1--
Arshwin Asjes, W (1-1)2-1---
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden532432
Jorian van Acker, H (1)21-3--
Kevin Kelly, H (1)11-1--
Loek van Mil, BS (1), L (1-1)12-12-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Peter Brink.
Umpires (vanaf 1e3): HP-Roy van de Wateringen, 1B-Peter Brink.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Helène van Eijk.
Speeltijd-2:51 uur.

Game Notes:.
HP Umpire Martijn Bosschaart verlaat de wedstrijd na 2e2 na op zijn masker te zijn geraakt door een foutbal in de 1e inning.
15-minuten onderbreking na afloop 2e inning vanwege umpire-wissel.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,4° C, noord-noordoostelijke wind 10 kmu, luchtvochtigheid 92%.
...Neptunus-starter Kenny Van Den Branden...

...Kinheim-starter Glenn Wassink...

...Home Plate Umpire wordt op zijn masker geraakt door deze...
...foutbal van Sven van der Sanden in de 1e inning...

...Dat voelde niet lekker...


...Bosschaart lacht weer en gaat verder...

...Het nieuwe scorebord in het Neptunus Familiestadion...

...Roy van de Wateringen gaat achter de plaat...
...in de derde inning...

...Kevin Moesquit bereikt het 2e honk in de 9e inning...
...De aangooi is te hoog voor korte stop Dwayne Kemp...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.