Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Eerste nederlaag voor Pioniers
English
HOOFDDORP - Op een koude en regenachtige zondagmiddag (26 april) leed Vaessen Pioniers de eerste nederlaag van het seizoen, want de ploeg kwam met 8-3 te kort tegen UVV.

De ploeg uit Vleuten was het seizoen begonnen met een 2-0 shutout-winst bij L&D Amsterdam Pirates, maar verloor toen viermaal op rij. Pioniers was het seizoen begonnen met vijf overwinningen, waaronder vier shutouts, waarna vanmiddag het eerste verlies volgde.

Jim Ploeger had een goed optreden voor UVV en stond maar vier hits toe in acht innings, waarin hij negen keer drie slag gooide.

(26 april)
UVV sloeg vroeg toe met vier punten in de tweede inning op startende werper Reggie Bomberg. In deze inning maakte de verdediging van Pioniers drie fouten. Gilmer Lampe begon met een honkslag, waarna Dennis De Quint het honk bereikte na een fout. De twee schoven op na een doorgeschoten bal en een grounder van Omar Williams zorgde voor het eerste punt. Mike Bazuin volgde met een RBI-triple, waarna hij zelf scoorde toen Jordan Illis een honkslag sloeg. De laatste kon het tweede honk bereiken toen er een outfield-fout op volgde, waarna hij opschoof na een opofferingsstootslag van Jamie Verheyleweghen en het vierde punt ging scoren toen er een fout werd gemaakt op een stootslag van Norbert Jongerius.

In de 2e3 verkleinde Pioniers de achterstand naar 4-3 door driemaal te scoren op starter Jim Ploeger. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Kevin Weijgertse, who then moved on a sac-bunt by Max Draijer. De honken kwamen vol te staan toen Ploeger vier wijd gooide op Daniel Fernandes en Danny Rombley. Er werd hierna gescoord toen Dirk van 't Klooster uitging en nog eens twee runs volgden op een honkslag van Vince Rooi. Hierna schakelde Ploeger negen van de tien volgende slagmensen uit.

UVV voegde een punt toe in de vierde toen Mike Bazuin begon met een tweehonkslag en scoorde na een werperswissel na een opofferingsslag van Norbert Jongerius.

UVV scoorde het volgende punt in de zevende op Sedley Karel, de derde pitcher voor Pioniers deze middag. Met twee uit kreeg Joris van Ballegooy vier wijd, schoof op na een wilde worp en scoorde na een honkslag van Tony Enos.

Met een 6-3 achterstand kreeg Pioniers de honken vol met nul uit in de 2e7. Maar hierna gooide Ploeger drie slag op Daniel Fernandes en Danny Rombley. Een grounder van Dirk van 't Klooster sloot de inning af, zodat de honken vol achterbleven.

De voorsprong werd opgevoerd met nog eens twee punten in de achtste slagbeurt op Swen Huijer. Dennis De Quint begon met een tweehonkslad en scoorde toen er een foute aangooi volgde op een opofferingsstootslag van Omar Williams. De laatste werd zelf uitgeschakeld bij een poging het tweede honk te bereiken op de fout. Hierna sloeg Mike Bazuin een honkslag, waarna zijn pinch-runner Rick Kuipers ging scoren op een honkslag van Jordan Illis om er een 8-3 stand van te maken.Vaessen Pioniers - UVV 3-8
RHE
UVV040100120-892
Vaessen Pioniers003000000-346
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (1-0)893433
Timo van Ancum11----
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Reggie Bomberg, L (0-1)3 (*)--553
Elton Koeiman33----
Sedley Karel1-1111
Swen Huijer0.1--322
Bayron Cornelisse1.2-----
(*) - Bomberg gooide op één slagman in de vierde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rutger Druijve, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Speeltijd-2:39 uur.

Game Notes:.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,6° C, noord-noordoostelijke wind 13 kmu, luchtvochtigheid 87%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.