Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

Amsterdam wint vs. HCAW na twee late rallies
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates stond op een koude en regenachtige zondagmiddag (26 april) slechts met 1-0 voor, maar dat bleek niet genoeg te zijn. HCAW scoorde tweemaal in de zevende, maar liet toen ook de honken vol achter.

Dat draaide de wedstrijd weer om in het voordeel van Amsterdam, want de thuisploeg antwoordde met vier punten op ondermeer een RBI-double van Linoy Croes en een 2-run single van Michael Duursma en won uiteindelijk met 9-2.

(26 april)
In de eerste zes innings werd slechts één punt gescoord, maar toch was het geen echt werpersduel. Startende werpers Kyle Ward (Pirates) en Sander Helmendach (HCAW) hadden beiden een prima optreden, maar het was de verdediging van beide ploegen die het voornaamste werk deden. De HCAW-outfielders maakten tien vangballen, de Amsterdam-outfielders acht.

Amsterdam nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar daar bleef het bij in de eerste zes innings. HCAW draaide twee dubbelspelen en vooral midvelder Boyd Tuhumury zorgde voor een paar fraaie acties. De rookie maakte in deze zes slagbeurten vijf vangballen, waaronder een schitterende op een uithaal van Bas Nooi in de vierde slagbeurt. De Amsterdamse verdediging schakelde 14 slagmensen op rij uit tussen de tweede en zesde inning.


...Amsterdam-pitcher Kevin Heijstek toont...
...dat het een koude middag was...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Peter van Doesburg, die vandaag jarig was, opende de wedstrijd voor HCAW met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging na een pick-off, waarbij hij werd uitgegeven wegens ontwijken. In de tweede helft van de eerste inning opende Amsterdam met een onverdiend punt. Roelie Henrique begon met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en stal het derde honk. Michael Duursma kreeg toen vier wijd. Hierna sloeg Nick Urbanus in een dubbelspel, maar daarna kon Henrique wel scoren.

In de tweede inning sloeg Jarreau Martina een honkslag met één uit voor HCAW, maar daarna schakelde Kyle Ward de volgende 14 slagmensen op rij uit.

Amsterdam had lopers op het eerste en derde honk in de tweede inning, maar toen sloot Helmenbach de inning af met twee strikeouts. In de vierde draaide HCAW een dubbelspel. In de zesde sloeg Nick Urbanus een honkslag met één uit, maar ging uit bij steelpoging in een 'close play' op het tweede honk. Hierna strandden twee lopers.

De minimale 1-0 voorsprong bleek niet genoeg en dat werd onderstreept in de eerste helft van de zevende inning. Daan Hendrix nam het werpen over van Kyle Ward en begon met vier wijd voor Emersson Paula. Met één uit kwam hij in scoringspositie toen derde honkman Jesse Aussems een fout maakte op een klap van Rowan van Hoek en hij schoof op na een 'force play-grounder' van Jarreau Martina, waarna hij scoorde op een honkslag van Raoell Kortstam. Een honkslag van pinch-hitter Rossini Frolijk zorgde even later voor volle honken en vier wijd voor Max Clarijs bezorgde HCAW een 2-1 voorsprong. Maar de drie lopers bleven allen achter toen een pop-fly de inning afsloot.

Hierdoor verzuimde HCAW meer punten te scoren en meer afstand te nemen. In plaats daarvan was het nu HCAW dat een voorsprong van één punt had en ook dat bleek niet genoeg. Pirates reageerde met vier punten in de 2e7 om weer bezit te nemen van de wedstrijd. Jesse Aussems opende met een honkslag en Patrick Bok kreeg vier wijd. Hierna sloeg voormalig HCAW-speler Linoy Croes een tweehonkslag langs de rechtsveldlijn om de stand in balans te brengen, 2-2. Gijs van Els nam het werpen over van Helmendach en zorgde voor volle honken via vier wijd voor pinch-hitter Rashid Gerard. Michael Duursma volgde met een honkslag langs de linksveldijn om twee punten binnen te brengen en er een 4-2 stand van te maken. Een stootslag-poging van Nick Urbanus eindigde daarna in een nul en bracht een nieuwe werper naar de heuvel. Tony Kreisel nam het over en kreeg de tweede nul dankzij een binnenhoog, maar kreeg toen een honkslag tegen van Remco Draijer die voor volle honken zorgde. Vier wijd voor Bas Nooij leidde het volgende punt en de volgende werperswissel. Bob Klaarenbeek werd de vierde werper in deze slagbeurt en een grounder van Aussems sloot daarna de inning af, zodat er drie lopers achterbleven.

Pirates voegde nog eens vier punten toe in de achtste. Patrick Bok begon met een honkslag en Linoy Croes kreeg vier wijd. Rikkert Kempen, die net de nieuwe eerste honkman was geworden, maakte daarna een foute aangooi op een klap van Koen Nooij bij een poging Bok op het derde honk uit te schakelen, resulterend in een punt. Met twee uit bracht een honkslag van Kenny Berkenbosch Croes binnen, waarna Remco Draijer een 2-run double langs de linksveldlijn toevoegde om er 9-2 van te maken.

HCAW werd in de laatste twee slagbeurten van de honken gehouden.

Remco Draijer sloeg 2-uit-3 in dit duel en voerde zijn aantal honkslagen op naar 14, waarmee hij koploper is in de Hoofdklasse. Draijer is met een slaggemiddelde van .636 momenteel ook beste slagman in de Hoofdklasse.L&D Amsterdam Pirates - HCAW 9-2
RHE
HCAW000000200-253
L&D Amsterdam Pirates10000044X-9111
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-2)6 (*)44643
Gijs van Els0.1-1111
Tony Kreisel0.1-11--
Bob Klaarenbeek1-1341
Marco Schel0.1-----
(*) - Helmendach gooide op drie slagmanen in de zevende inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward64-3--
Daan Hendrix, BS (1), W (1-0)21222-
Dennis Burgersdijk1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Efrem Silvania, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Huub Nelissen.
Speeltijd-2:55 uur.

Game Notes:.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,5° C, noord-noordoostelijke wind 14 kmu, luchtvochtigheid 89%....Nick Urbanus glijdt richting 2e honk bij een steelpoging in de 6e inning terwijl 2B Jarreau Martina de bal ontvangt...
...Een close play volgt en Umpire Winfried Berkvens geeft Urbanus uit...

...HCAW-starter Sander Helmendach...


...Korte Stop Roy Seltenrijch & Linksvelder Peter van Doesburg...
...hebben dezelfde houding bij een pop-fly...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.