Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Opnieuw Nederlandse prof bij Spring Training-wedstrijd
English
PEORIA, Arizona (USA) - Op vrijdag (27 maart) werd opnieuw een profspeler met de Nederlandse nationaliteit opgeroepen om aanwezig te zijn bij een Spring Training-wedstrijd.

Outfielder Denzel Richardson werd toegevoegd als extra minor league-speler voor de wedstrijd van vrijdagavond van de Colorado Rockies tegen de San Diego Padres, samen met de Dominicaanse outfielder Wilson Soriano.

Richardson werd 21 jaar op 7 januari. In tegenstelling tot de meeste andere Nederlandse profspelers werd hij niet geboren op Curaçao of Aruba, maar in Phillipsburg op Sint Maarten.

Richardson maakte zijn profdebuut in 2012 toen hij in 35 wedstrijden speelde voor de DSL Rockies, een Rookie League-team van de Rockies in de Dominican Summer League. Daar sloeg hij .211 (23-uit-109), scoorde 13 punten en sloeg er acht binnen.

In 2013 speelde hij 39 wedstrijden, opnieuw voor het Rookie-team van de Rockies in de Dominicaanse Republiek. Dit keer sloeg Richardson .256 (32-uit-125), scoorde 18 punten en sloeg er 18 binnen, terwijl hij vijf homeruns liet noteren.

Vorig jaar speelde Richardson in 22 wedstrijden voor de Grand Junction Rockies, een Rookie League-team van de Rockies in de Pioneer League. Hij sloeg .213 (17-uit-80), scoorde 12 punten en sloeg er zeven binnen. Vorig jaar promoveerde hij ook naar Single-A Short Season en speelde in 18 wedstrijden voor Tri-City Dust Devils in de Northwest League. Als speler van dit team sloeg Richardson .200 (12-uit-60), scoorde zeven punten, sloeg er zes binnen en produceerde één homerun.

Vorig jaar speelde Richardson in één wedstrijd voor de Rockies tijdens Spring Training.

De Rockies speelden vrijdagavond bij de Padres op het Peoria Sports Complex, dat wordt gedeeld door de Padres en Seattle Mariners.

De Rockies verloren met 7-5, maar Richardson speelde uiteindelijk niet in de wedstrijd, terwijl Rosario in de zesde inning in het duel kwam als nieuwe midvelder.

14 spelers met een Nederlands paspoort hebben nu gespeeld in de Spring Training van dit jaar. Dat zijn Infielder Ozhaino Albies, Infielder Andrelton Simmons (beiden Atlanta Braves), Outfielder Roger Bernadina, Pitcher Jair Jurrjens (beiden Colorado Rockies), Infielder Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Infielder Carlton Daal (Cincinnati Reds), Infielder Didi Gregorius (New York Yankees), Catcher Spencer Kieboom, Outfielder Randolph Oduber (beiden Washington Nationals), Infielder Juremi Profar (Texas Rangers), Infielder Jonathan Schoop, Infielder Sharlon Schoop (beiden Baltimore Orioles), Infielder Hainley Statia (Milwaukee Brewers) en Catcher Shawn Zarraga (Los Angeles Dodgers).

Naast deze 14 waren of zijn zes andere Nederlandse spelers bij Major League-teams tijdens Spring Training. Catcher Chad Tromp (Cincinnati Reds), Infielder Gianfrancao Wawoe (Seattle Mariners), Catcher Sherman Lacrus (Texas Rangers) en Outfielder Denzel Richardson (Colorado Rockies) werden toegevoegd aan een Major League-wedstrijd van hun respectievelijk organisatie, maar speelden niet. Pitcher Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en infielder Jurickson Profar (Texas Rangers) staan op 40-man rosters, maar zijn momenteel geblesseerd.

Bogaerts, Gregorius, Jonathan Schoop en Simmons staan eveneens op 40-man rosters.

Eerdere Spring Training-berichten op deze website
Opnieuw twee Nederlandse profs in Major League Spring Training. (23 maart)
Gianfranco Wawoe nieuwste Nederlander in Spring Training. (19 maart)
Productieve dag voor Didi Gregorius. (19 maart)
Hainley Statia heeft ook eerste Spring Training-duel gespeeld. (17 maart)
Sharlon Schoop speelt ook in Spring Training-wedstrijd. (17 maart)
Spring Training-debuut voor Randolph Oduber. (16 maart)
Zarraga, Daal maken ook Spring Training-debuut. (9 maart)
Didi Gregorius slaat eerste honkslag in een Yankee-uniform. (8 maart)
Spencer Kieboom maakt Spring Training-debuut bij Washington. (8 maart)
Spring Training-debuut voor Ozhaino Albies. (7 maart)

(27 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.