Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Regensburg Legionäre)

Amsterdam Pirates opent 3-game series vs. Regensburg met winst
English
REGENSBURG (Duitsland) - Het team van L&D Amsterdam Pirates is de 3-game oefenreeks tegen Buchbinder Legionäre Regensburg vanavond (vrijdag 27 maart) begonnen met een 11-8 overwinning, maar werd 'outhit' met 16-14.

In de ochtend vloog de Amsterdamse ploeg naar het Duitse München en vandaar werd verder gereisd naar de noordelijker gelegen stad Regensburg, een rit van een uur en 20 minuten (128 km). Daar volgde de hotel check-in, waarna 's avonds de eerste van drie wedstrijden werd gespeeld.


...Ivan Rodriguez...
(© Foto: Legionäre)
Regensburg Legionäre staat dit jaar onder leiding van de in Venezuela geboren Ivan Rodriguez Rodriguez, die de afgelopen twee jaar de Hoofd Coach was van het Bussumse Mr. Cocker HCAW.

Mike Bolsenbroek, die vorig jaar zijn debuut maakte in het Nederlands Honkbal Team, is één van de werpers op het roster van Regensburg.

De ploeg heeft vijf spelers in de ploeg die vorig jaar uitkwamen voor het Duitse Nationale Team tijdens het Europees Kampioenschap, namelijk Ludwig Glaser, Christopher Howard, Philipp Howard, Lukas Jahn en Wolfgang Reiter. De eerste vier zijn ervaren spelers, die al op verschillende internationale evenementen voor Duitsland speelden, waaronder Wereldkampioenschappen. Reiter debuteerde vorig jaar in de nationale ploeg na eerder te hebben gespeeld voor het Duitse juniorenteam. De Duitse ploeg eindigde op de derde plaats in de voorronde, die in Regensburg werd gespeeld om zich te plaatsen voor de play-off ronde in Tsjechië. Daar eindigde Duitsland uiteindelijk op de vijfde plaats in de eindstand.

Ook in de ploeg speelt de Amerikaanse infielder Matt Vance, die uitkwam voor Harvard University, maar al sinds 2009 het shirt draagt van Regensburg.

Een andere ervaren speler op het roster van Regensburg is catcher Kai Gronauer, die de afgelopen zeven jaar professioneel speelde in de organisatie van de New York Mets. Vorig jaar speelde de 28-jarige Gronauer in 30 wedstrijden in Double-A en Triple-A gecombineerd. Vanavond homerde Gronauer voor Regensburg.

Vorig jaar speelden er acht spelers met de Duitse nationaliteit professioneel honkbal. Naast Gronauer speelden ook Maik Ehmcke (Rookie League, Arizona Diamondbacks), Julsan Kamara (Rookie League, Philadelphia Phillies), Max Kepler (Single-A, Minneota Twins), Daniel Thieben (Rookie League, Seattle Mariners), Sven Schuller (Rookie League, Arizona Diamondbacks) en Markus Solbach (Single-A, Arizona Diamondbacks) in de minor league. De achtste speler is de in Amerika geboren Duitser Donald Lutz, die in 62 wedstrijden in de Major League speelde in 2013 en 2014 voor de Cincinnati Reds. Tijdens de Spring Training van dit jaar speelden Lutz en Kepler respectievelijk voor de Reds en Twins.
In oktober tekende de 16-jarige Nadir Ljatifi uit Paderborn een profcontract.

Vorig weekeinde boekte Amsterdam Pirates twee shutout-overwinningen tegen de Duitse landskampioen Solingen Alligators, 6-0 en 8-0.
Regensburg speelde een week geleden drie wedstrijden tegen Kotlarka Praha uit Tsjechië. In de eerste wedstrijd, op vrijdagavond, won Regensburg met 10-1. De volgende dag werd een double-header gespeeld. Regensburg verloor toen met 5-4 in 7 innings, terwijl de andere wedstrijd eindigde in een 6-6 gelijkspel in 6 innings.

(27 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

...Roelie Henrique...
...homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam Pirates opende de score met twee runs in de eerste inning van de wedstrijd, die onder soms ijzige temperaturen (5 graden Celsius) werd gespeeld in Armin-Wolf-Baseball-Arena, de thuishaven van de Legionäre sinds 1998. Het stadion werd ook gebruikt voor één van de World Baseball Classic Qualifying Tournaments in 2012 en was vorig jaar het decor voor één van de twee voorrondes van het Europees Kampioenschap.

Met een 2-0 achterstand kwam Regensburg onmiddellijk langszij in de eigen eerste slagbeurt op starter Kevin Heijstek.

Regensburg-starter Wolfgang Reiter hield Pirates hierna puntloos in de tweede en derde inning. Nadat de thuisploeg een 3-2 voorsprong had genomen in de derde inning antwoordde Amsterdam met drie punten in de vierde inning, waarin Roelie Henrique homerde, waarna twee runs werden toegevoegd in de vijfde.

In de 2e5 homerde Kai Gronauer voor Regensburg op Robin Schel, die Heijstek met twee uit in de vierde inning had opgevolgd. Maar Amsterdam kwam vervolgens tot een rally van nog eens vier punten in de zesde inning om de voorsprong op te voeren naar 11-4.

Regensburg verkleinde de achterstand later naar 11-8 door eenmaal te scoren in de zevende en nog eens driemaal in de achtste inning op Daan Hendrix, die de laatste drie innings gooide voor Pirates.

Amsterdam kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Jesse Aussems, die ook drie punten binnensloeg. Kenny Berkenbosch sloeg een tweehonkslag, scoorde drie punten en sloeg er twee binnen. Roelie Henrique sloeg een tweehonkslag en homered, scoorde tweemaal en sloeg ook drie punten binnen. Remco Draijer en Rashid Gerard sloegen elk twee hits in het duel van vanavond.

De gecombineerde Amsterdamse pitching kwam tot acht strikeouts en gaf drie vrije lopen weg, terwijl de vier Regensburg-werpers samen zes slagmensen met drie slag uitschakelden, maar ook negen keer vier wijd gooiden.

(later meer)Regensburg Legionäre - L&D Amsterdam Pirates 8-11 (9 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates200324000-11142
Regensburg Legionäre (Duitsland)201010130-8161
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (1-0)3.2..........
Robin Schel, H (2)2.1..........
Daan Hendrix, SV (1)3..........
(pitching totalen)9831688
pitchers Legionäreinn.SOBBHRER
Wolfgang Reiter, L4..........
Lucas Dickman............
Jonathan Eisenhuth............
Oliver Thieben............
(pitching totalen)9691411..
Homeruns: Pirates: Roelie Henrique (1)(4e,op Reiter); Regensburg: Kai Gronauer (5e,op Schel).
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-. 1B-.
Scorer-.
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.