Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus staat 6-1 achter, maar wint ruim met 25-6
English
DORDRECHT - Curaçao Neptunus stond zaterdag (27 juni) na drie innings met 6-1 achter bij Mampaey The Hawks. Niet alleen was er een verrassing in de maak, het zou The Hawks ook de eerste overwinning van het seizoen op eigen veld hebben opgeleverd. Vorig jaar won de ploeg slechts één competitiewedstrijd voor eigen publiek.

Echter, The Hawks was niet in staat de vroege voorsprong vast te houden en kon ook niet meer afstand nemen. In de eerste helft van de vierde inning kwam Neptunus tot een rally van 12 punten en ging een ruime 25-6 overwinning boeken.

Neptunus kwam tot 26 honkslagen en alle negen startende spelers sloegen minimaal twee honkslagen. Alle negen spelers scoorden ook minstens eenmaal, waarvan er acht van hen twee of meer punten scoorden. En alle negen spelers kregen minimaal één binnengeslagen punt op hun naam, waarvan zeven met twee of meer. Onder de 26 honkslagen waren geen homerun, maar werden wel negen tweehonkslagen en één driehonkslag genoteerd door Official Scorers Leo van den Brun en Feiko Drost, die een drukke dag hadden.

De aanval werd geleid door Rien Vernooij, die 4-uit-5 sloeg en drie punten binnensloeg. Stijn van der Meer, Dwayne Kemp, Adrian Anthony en Urving Kemp> sloegen ook drie punten binnen. Van der Meer en Urving Kemp scoorden beiden viermaal.

(27 juni)
Na een puntloze eerste inning opende Neptunus de score met één (onverdiend) punt in de tweede slagbeurt op starter Evan Simons. Met twee uit kreeg Urving Kemp vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij scoorde toen een uithaal van Shaldimar Daantji werd gemist in het outfield. Er volgde nog een vrije loop, maar Neptunus liet twee lopers achter.

In de tweede helft van de tweede inning kwam The Hawks tot een rally van drie punten met twee uit op Floris Timmer. Julian Goins opende met een honkslag en stal het tweede honk, maar twee vangballen volgden. Een honkslag van Brian Raap en vier wijd voor Gino Hersilia zorgden daarna voor volle honken. The Hawks kwam langszij toen volgende slagman Chris Willliams werd geraakt door een worp. Even later scoorde Raap het leidende punt toen de catcher een pick-off poging op het eerste honk maakte. De honken kwamen opnieuw vol te staan via vier wijd voor Odion Gouverneur. Het volgende punt werd toegevoegd na een honkslag van Stephen Henson, maar de inning eindigde toen Williams op de plaat werd uitgeschakeld toen ook hij probeerde te scoren.

Nadat Neptunus twee lopers strandde in de 1e3 scoorde The Hawks opnieuw drie punten in hun derde slagbeurt en dus leek een verrassing in de maak. In de derde inning scoorde The Hawks de drie punten wederom met twee uit. The Hawks kreeg de honken vol toen Amir Daou vier wijd kreeg, Steven Wharwood een honkslag sloeg en ook Brian Raap een vrije loop kreeg. Dat leidde tot een werperswissel, want Kevin Kelly werd ingebracht als opvolger van Timmer. Echter, The Hawks voegde op simpele wijze nog twee runs toe, want Gino Hersilia werd geraakt door een worp en Chris Williams kreeg vier wijd, resulterend in automatische punten en een 5-1 voorsprong. Een honkslag van Odion Gouverneur leverde het volgende punt op, maar de thuisploeg liet ook drie lopers achter toen een grounder de slagbeurt afsloot.

In het restant van de wedstrijd werd The Hawks puntloos gehouden. Desondanks leek de 6-1 voorsprong op dat moment comfortabel. Maar dat veranderde heel snel en de voorsprong verdampte in de vierde inning toen Neptunus tot een rally van 12 (!) punten kwam.

In de 1e4 scoorde Neptunus niet alleen 12 punten, de ploeg sloeg ook 12 honkslagen. De eerste zes slagmensen bereikten veilig de honken, allen via een honkslag. Urving Kemp begon met een tweehonkslag en Shaldimar Daantji sloeg een honkslag. Stijn van der Meer zorgde daarna met een honkslag voor een punt en Dwayne Kemp volgde met een 2-run double. Hierna bracht ook Benjamin Dille een punt binnen met een honkslag en verkleinde de achterstand naar 6-5. Tim Roodenburg nam daarna de pitching over, maar werd begroet met een honkslag van Gianison Boekhoudt. Een opofferingsslag van Rien Vernooij leverde vervolgens het gelijkmakende punt op. En zo hadden we niet een compleet nieuwe wedstrijd, vanaf dit punt behoorde het duel ook toe aan Neptunus. Christian Diaz volgde met een honkslag en Adrian Anthony kreeg vier wijd, gevolgd door een 2-run ground-rule double van Urving Kemp (zijn tweede double in deze beurt) om Neptunus op een 8-6 voorsprong te zetten. Later in de slagbeurt voegde Neptunus nog eens vijf punten toe, dankzij een opofferingsslag van Shaldimar Daantji, honkslag van Benjamim Dille, 2-run single van Gianision Boekhoudt en honkslag van Rien Vernooij om de stand op te voeren naar 13-6. De inning kwam uiteindelijk ten einde toen Vernooij gedwongen werd uitgeschakeld op het tweede honk. En daarmee was hij zowel de eerste als de derde nul in deze slagbeurt.

Neptunus werd in de vijfde inning door Roodenburg op rij uitgeschakeld, maar de Rotterdammers kwamen vervolgens tot een nieuwe 9-run rally in de zesde slagbeurt. Dit keer sloeg Neptunus acht honkslagen. Met twee lopers op de honken leverde pinch-hitter Mourik Huijser een 2-run double af om deze rally te beginnen. Een puntscorende honkslag van Rien Vernooij en RBI-double van Christian Diaz leidden tot een nieuwe werperswissel. Kevin van Veen nam het over, maar kreeg een puntscorende honkslag tegen van Adrian Anthony. Een fout, een 2-run double van Stijn van der Meer en puntscorende honkslag van Dwayne Kemp verhoogde de stand naar 22-6.

Het scoren was nog niet afgelopen, want Neptunus liet nog drie runs aantekenen in de zevende. Met één uit werd José Moreno de nieuwe werper voor The Hawks. Hij kreeg een ground-rule double tegen van Rien Vernooij, die op weg naar het tweede honk terugkeerde naar het eerste honk, omdat hij dat had gemist. Gyenuar Lopez sloeg hierna een honkslag en de twee lopers scoorden na een driehonkslag van Adrian Anthony, die vervolgens zelf scoorde op een opofferingsslag van Urving Kemp.

In de laatste vier slagbeurten sloeg The Hawks nog maar twee honkslag, maar kwam niet meer in scoringspositie.Mampaey The Hawks - Curaçao Neptunus 6-25 (7 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus010(12)093-25261
Mampaey The Hawks0330000-672
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Floris Timmer2.214466
Kevin Kelly, W (2-0)2.1112--
Jorian van Acker2211--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons3 (*)13865
Tim Roodenburg, L (0-1)2.1-1111212
Kevin van Veen1--443
José Moreno0.2--333
(*) - Simons gooide op vijf slagmensen in de vierde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Efrem Silvania, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:58 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22° C, westelijke wind 23 kmu,
windkracht 3,9 Bft, luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.