Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Heijstek, Urbanus leiden Amsterdam Pirates naar winst
English
HAARLEM - Na donderdagavond in tien innings te hebben verloren herstelde L&D Amsterdam Pirates zich en won zaterdag (27 juni) met 7-2 bij Corendon Kinheim.

Kevin Heijstek gooide het hele duel voor Amsterdam, deed het prima en stond slechts vier hits toe in negen innings.

Met een 1-0 voorsprong kwam Amsterdam tot een rally van vijf punten in de vijfde inning met als hoogtepunt een grand slam homerun van Nick Urbanus.

De wedstrijd ging van start met een 2-man umpiring crew en eindigde met een 3-man crew. Rob Has, die was aangesteld als 3B Umpire, en zijn vrouw Tineke Has, de Official Scorer voor dit duel, arriveerden beiden pas tijdens de wedstrijd in het stadion. Op weg naar Haarlem kwamen ze terecht in een lange file. Die was veroorzaakt door een ernstig ongeluk op de snelweg van Alkmaar richting Haarlem, waardoor de snelweg uiteindelijk zelfs een paar uur volledig werd afgesloten. De twee wedstrijdofficials voegden zich in de zesde inning bij hun collega's. In de eerste vijf innings leidden ervaren umpires Henri van Heijningen en Olav Steijger samen de wedstrijd. Linda Steijger, die was aangesteld als Play-by-Play Scorer, deed in de eerste vijf innings in haar eentje zowel het scoren als de play-by-play.

Door de verkeerssituatie kwam ook het vrouwen-softbalteam van Alcmaria Victrix vast te zitten op weg naar Santpoort voor hun double-header bij Terrasvogels in de Golden League. De eerste wedstrijd ging uiteindelijk pas anderhalf uur later van start.

(27 juni)
Amsterdam opende de score met één punt in de eerste slagbeurt op startende werper Glenn Wassink, die een late vervanger was voor de aanvankelijk aangewezen starter Nick Veltkamp. Wassink had geen startersrol in de 3-game series vs. Amsterdam. Veltkamp was aangewezen als starter voor Kinheim in het duel van vandaag, maar de linkshander werd vervangen, omdat hij last had van rugklachten. Wassink nam zijn plaats in.


...Nick Urbanus...
...grand slam homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de openingsslagbeurt begon Roelie Henrique met een honkslag en bereikte het derde honk toen een pick-off op het eerste honk van de catcher eindigde in een foute aangooi. Even later scoorde hij na een opofferingsslag van Michael Duursma.

Wassink kreeg drie nullen op rij in de tweede en vierde inning. Tussendoor raakte hij Rashid Gerard en Koen Nooij met een worp om de derde slagbeurt te beginnen. Ze schoven op na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique. Gerard werd even later op de plaat uitgeschakeld op een grounder van Michael Duursma, waarna een vangbal de inning afsloot en twee lopers achterbleven.

Amsterdam-pitcher Kevin Heijstek schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit en stond in de eerste vier innings geen honkslagen toe.

Amsterdam nam een beslissende voorsprong met het scoren van vijf punten in de eerste helft van de vijfde inning. Jesse Aussems begon met vier wijd en volgende slagman Rashid Gerard werd geraakt door een worp. De honken kwamen vol te staan na een honkslag van Koen Nooij. Nadat Roelie Henrique was uitgevangen werd een punt gescoord via vier wijd wijd voor Michael Duursma. Dat leidde tot een werperswissel en Scott Ronnenbergh nam het over met volle honken. Hij kwam op een 3-wijd-1-slag stand op Nick Urbanus, die vervolgens goed contact maakte op zijn volgende worp en de bal over de omheining in het rechtsveld sloeg voor een grand slam homerun die de stand opvoerde naar 6-0. Voor Urbanus was dit zijn eerste competitie-homerun in de Hoofdklasse!

In de 1e6 voegde Amsterdam nog een punt toe. Bas Nooij begon met een honkslag, schoof op na een honkslag van Jesse Aussems en scoorde op een tweehonkslag van Rashid Gerard. Met één uit kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Roelie Henrique, maar de inning eindigde toen Michael Duursma in een dubbelspel sloeg.

Heijstek stond zijn eerste honkslag toe in de vijfde inning toen Dudley Leonora er één sloeg, maar hij strandde op het eerste honk.

Met een 7-0 achterstand scoorde Kinheim tweemaal in de tweede helft van de zesde inning. De honken kwamen vol te staan toen Niels van Weert en Mervin Gario vier wijd kregen en Victor Draijer een honkslag sloeg. Hierna volgende grounder van Bryan Engelhardt en Phil Ortez brachten de punten binnen.

In het restant van de wedstrijd hield Heijstek Kinheim puntloos en stond nog maar twee honkslagen toe op weg naar zijn achtste zege van het seizoen.Corendon Kinheim - L&D Amsterdam Pirates 2-7
RHE
L&D Amsterdam Pirates100051000-771
Corendon Kinheim000002000-242
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (8-1)964422
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, L (3-2)4.112254
Scott Ronnenbergh4.222522
Homerun: Pirates: Nick Urbanus (1)(5e,grand slam,op Ronnenbergh).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Olav Steijger, 3B-Rob Has (vanaf 6e inning).
Official Scorer-Linda Steijger (eerste 5 innings), Tineke Has (restant).
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Kitty van Gilst.
Speeltijd-2:34 uur.

Game Notes:
3B Umpire Rob Has en Official Scorer Tineke Has komen in de 6e inning in de wedstrijd. Ze waren vertraagd vanwege een lange file, veroorzaakt door een ongeluk op de snelweg.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 19,6° C, noordwestelijke 10 kmu,
windkracht 2,2 Bft, luchtvochtigheid 62%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.