Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS stunt met winst bij Pioniers
English
HOOFDDORP - DSS verraste zaterdag (27 juni) met een 8-2 overwinning bij Vaessen Pioniers in Game 2 van hun series.

DSS speelde een prima wedstrijd en kreeg solide pitching van Jorn van Ingen en Tim Halderman.

Aanvallend werd de ploeg op sleeptouw genomen door Mark Smit en Tino van Erk, die beiden twee honkslagen sloegen en tekende voor zes van de acht punten. Het duo sloeg vijf punten binnen en scoorde tweemaal. Hee, dat zijn er samen zeven zal de reactie zijn. Klopt, maar Smit sloeg een inside-the-park-homerun en dus is het punt dat hij scoorde ook één van zijn RBI's.

(27 juni)
De eerste drie innings van de wedstrijd bleven puntloos.

Aanvankelijk begon de westrijd niet goed voor DSS. Pioniers-starter Lars Huijer kreeg lead-off singles tegen van Mark Smit en Lex Leijenaar in de eerste inning, maar beide lopers werd kort erna uitgeschakeld. Smit werd op het tweede honk het slachtoffer van een pick-off, waaran Leijenaar gedwongen werd uitgeschakeld op een klap van Mitchell Koot en een vangbal de slagbeurt afsloot. Vanaf de vangbal schakelde Huijer zeven slagmensen op rij uit.

DSS-starter Jorn van Ingen was aanvankelijk niet aangewezen om deze wedstrijd te starten. Timo van Lingen was wel aangewezen, maar zijn naam werd geschrapt, omdat hij nog last had van een jetlag na eerder in de week te zijn teruggekeerd uit de States waar hij had deelgenomen aan een toernooi met een Europees All Star Team. De ploeg nam deel aan de USA Baseball 17U National Championships in Florida. Tijdens dit toernooi worden Amerikaanse spelers ondermeer beoordeeeld voor het 17U National Team Development Program. De spelers (afkomstig uit Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Litouwen, Nederland en Slovenië) van het MLB Europe Team werd gekozen uit een groep spelers die had deelgenomen aan MLB ontwikkelingsprogramma's, zoals het MLB European Elite Camp en MLB Academies Spring Tournament.

Van Ingen gooide vijf prima innings. In de eerste drie slagbeurten stond hij maar twee slagmensen tot de honken toe. In de eerste inning kreeg hij een one-out single tegen van Dirk van 't Klooster en in de tweede gooide hij vier wijd op Kevin Dirksen met één uit. Maar hij schakelde in de drie beurten ook vier slagmensen met drie slag uit.

DSS opende de score met drie runs in de vierde slagbeurt. Met twee uit sloeg Ryan Miner een honkslag en scoorde het eerste punt toen Tino van Erk volgde met een tweehonkslag. Nadat Levine Gabriëls werd geraakt door een worp schoven de twee lopers op na een wilde worp, waarna ze scoorden op een honkslag van rookie Tommy van de Sanden om er een 3-0 stand van te maken.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde en zesde inning vioegde DSS nog eens vijf punten toe in de laatste drie slagbeurten. In de zevende opende Levine Gabriëls met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Tommy van de Sanden en scoorde op een grounder van Shane Boeree.

In de achtste werd de stand opgevoerd naar 5-0. Met één uit sloeg Lex Leijenaar een honkslag en dat bracht Sedley Karel in als reliever voor Huijer. Hij werd begroet met een honkslag van Mitchell Koot. Een double-steal mislukte daarna, want Leijenaar ging op het derde honk uit bij stelen. Hierna kreeg Ryan Miner vier wijd, waarna Tino van Erk volgde met een puntscorende honkslag.

Nog eens drie punten volgende in de negende inning. Met één uit sloeg Sven Jongejans een tweehonkslag en Joffrey Heus een honkslag, waarna Mark Smit de bal het midveld insloeg over Kevin Dirksen. Hij was vandaag de midvelder als vervanger van reguliere midvelder Danny Rombley, die begon aan een schorsing van drie wedstrijden. Jongejans en Heus scoorden simpel, waarna, terwijl de bal richting thuisplaat begon te komen, Smit ook doorrende en scoorde om een inside-the-park-homerun te completeren. Dit was niet alleen Smit's eerste Hoofdklasse-homerun, het was ook de eerste homerun geslagen door DSS op het hoogste niveau. En daarmee voerde DSS de voorsprong op naar 8-0.

Met een 3-0 achterstand liet Pioniers twee lopers achter in de vierde en nog een loper in de vijfde.

In de zesde inning nam Tim Halderman de pitching voor Van Ingen over. Halderman was aangewezen als starter voor de derde wedstrijd op zondag, maar nu, met een 3-0 voorsprong, werd hij in relief gebruikt. In zijn eerste drie innings stond de rechtshander slechts één honkslag toe en gooide zesmaal drie slag.

In de 2e9, nu met een 8-0 achterstand, scoorde Pioniers hun twee punten. Met één uit kreeg Kevin Dirksen vier wijd, waarna, met twee uit, Taylor Clemensia een 2-run homerun sloeg. Ook voor Clemensia was dit zijn eerste Hoofdklasse-homerun. Hierna kreeg Pioniers nog twee lopers, maar een comeback-grounder sloot daarna de wedstrijd af.Vaessen Pioniers - DSS 2-8
RHE
DSS000300113-8121
Vaessen Pioniers000000002-261
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Jorn van Ingen, W (1-4)5423--
Tim Halderman, SV (1)463322
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, L (6-2)7.13-744
Sedley Karel121544
Bayron Cornelisse0.2-----
Homeruns: DSS: Mark Smit (1)(9th,3-run,inside-the-park,off Karel); Pioniers: Taylor Clemensia (1)(9th,2-run,off Halderman).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Rutger Druijve, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Guus Slauerhof.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-2:40 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20° C, westelijke wind 23 kmu,
windkracht 3,9 Bft, luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.