Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV scoort laat in shutout tegen HCAW
English
VLEUTEN - De wedstrijd tussen UVV en HCAW bleef zeven innings puntloos in een pitchingduel tussen Jim Ploeger (UVV) en Maickel Rietel (HCAW). UVV scoorde daarna drie punten in de achtste inning om met 3-0 te winnen.

HCAW sloeg slechts drie honkslagen in deze regionale derby, terwijl UVV tot acht kwam, waaronder drie van Jamie Verheyleweghen.

In de productieve achtste slagbeurt, net nadat het derde punt was gescoord, raakten de gemoederen wat verhit en liepen de dug-outs leeg, maar er werd niemand weggestuurd.

(27 juni)
UVV-starter Jim Ploeger gooide acht sterke innings, waarin hij zevenmaal drie slag gooide en slechts één honkslag toestond.

In de eerste inning gooide de linkshander vier wijd op Roy Seltenrijch met één uit, maar daarna sloeg Kevin Nieveld in een dubbelspel. In de tweede gooide hij vier wijd op Jelle Blaauw met twee uit. Hierna schakelde Ploeger de volgende 14 slagmensen op rij uit. Met één uit in de zevende inning gooide Ploeger vier wijd op Kevin Nieveld, waarna zijn No-Hitter ten einde kwam toen Emersson Paula het honk bereikte via een stootslag-honkslag. Even later draaide UVV weer een nieuw dubbelspel om de inning af te sluiten en dus liet HCAW twee lopers achter.

In de achtste kreeg HCAW opnieuw twee honklopers. Met één uit werd Jarreau Martina geraakt door een worp en schoof op na een opofferingsstooslag van Max Clarijs. Pinch-hitter Gianni Frolijk kreeg vervolgens vier wijd, maar Ploeger sloot af met een strikeout.

Maickel Rietel startte voor HCAW en gooide zeven prima innings, waarin hij driemaal drie slag gooide en vier hits toestond.

Met twee uit in de eerste inning kreeg Rietel een honkslag tegen van Gilmer Lampe en gooide vier wijd op Dennis De Quint, maar zij bleven daarn achter. Na de vrije loop voor De Quint schakelde Rietel negen slagmensen op rij uit. Hij kreeg daarna een 2-out single tegen van Mike Bazuin in de vierde inning, maar ook hij strandde.

UVV kreeg een grotere scoringskans in de vijfde inning. Rietel raakte openingsslagman Norbert Jongerius met een worp en kreeg daarna een honkslag tegen van Jamie Verheyleweghen. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Dennis Ribbens. Even later werd Jongerius op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting derde honk van Joris van Ballegooy. De honken kwamen vol te staan via vier wijd voor Tony Enos, maar de drie lopers bleven achter toen Rietel afsloot met een strikeout.

Na drie nullen op rij in de zesde kreeg Rietel een one-out double tegen van Jamie Verheyleweghen in de zevende, maar volgden twee groundouts.

De tweede helft van de achtste inning zorgde voor alle actie in deze wedstrijd. Tony Kreisel werd de nieuwe werper voor HCAW. Hij kreeg een lead-off single tegen van Tony Enos, maar volgde met een strikeout. Kreisel raakte daarna volgende slagman Dennis De Quint met een worp en de honken kwamen vol te staan via een stootslag-honkslag van Mike Bazuin. UVV opende daarna de score toen pinch-hitter Omar Williams een opofferingsslag sloeg. Met twee uit kwamen de honken opnieuw vol te staan toen een stootslag van Norbert Jongerius eindigde in een veldfout. Jamie Verheyleweghen volgde met een puntscorende honkslag die de stand op 2-0 bracht en dat zorgde voor een werperswissel. Steven van Groningen nam het over van Kreisel en hij kreeg een honkslag tegen van Dennis Ribbens die tot een enigszins chaotische situatie en ook lege banken zorgde. Op de honkslag van Ribbens schoven de drie lopers uiteraard op. Bazuin scoorde, terwijl ook Jongerius het derde honk rondde op weg naar de plaat. Bericht werd dat Jongerius vervolgens in botsing kwam met Van Groningen, die op weg was naar het dekken van de aangooi vanuit het midveld. Hierdoor stroomden de dug-outs leeg, resulterend in het nodige duw- en trekwerk, maar ondertussen ging ook de wedstrijd gewoon verder. Terwijl Jongerius zijn weg naar de plaat vervolgde werd de bal naar het derde honk gegooid waar Verheyleweghen werd uitgetikt. De umpires herstelden de rug en bespraken de situatie met Hoofd Coaches Ferenc Jongejan (UVV) en Ralph Milliard (HCAW). Toen dat gesprek was afgesloten meldde Radio M dat er nog een woordenwisseling volgde tussen de twee coaches. Uiteindelijk werd er niemand uit het veld gestuurd en werd het duel vervolgd. Ook werd besloten dat het door Jongerius gescoorde punt niet telde, omdat de derde nul werd gemaakt voordat hij de thuisplaat had aangeraakt.

En zo begon de eerste helft van de negende inning met een 3-0 voorsprong voor UVV. Oscar Meuris nam de pitching over van Ploeger, maar kreeg een lead-off single tegen van Roy Seltenrijch. Met één uit ging hij gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Emersson Paula, die vervolgens opschoof na een honklsag van Rossini Frolijk. De twee lopers strandden toen Meuris de wedstrijd afsloot met een strikeout.UVV - HCAW 3-0
RHE
HCAW000000000-031
UVV00000003X-380
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel7324--
Tony Kreisel, L (0-1)0.21-331
Steven van Groningen0.1--1--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (4-4)8741--
Oscar Meuris, SV (1)11-2--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Edwin Louisa, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:40 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21° C, west-northwestern wind 24 kmu,
windkracht 4 Bft, luchtvochtigheid 56%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.