Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

The Hawks en Hoofd Coach Henson uit elkaar
English
DORDRECHT - RTV Rijnmond berichtte op maandag 20 juli dat Mampaey The Hawks heeft gebroken met Hoofd Coach Eugene Henson. De breuk kwam een week nadat de reguliere competitie werd onderbroken voor het World Port Tournament, dat op zaterdag 18 juli van start ging.


...Eugene Henson...
(© Foto: Henk Seppen)
Henson, die bezig was aan zijn eerste seizoen als Hoofd Coach van The Hawks, wordt opgevolgd door Paul Roodenburg.

Op zondag 12 juli, de laatste wedstrijd onder leiding van Henson, verloor The Hawks met 2-0 van HCAW. Die nederlaag kwam nadat de ploeg de dag ervoor ruim met 14-4 had gewonnen en daarmee de eerste thuisoverwinning van het seizoen boekte.

Vorig seizoen degradeerde The Hawks uit de Hoofdklasse na 3-2 verlies in de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vs. DSS. Echter, toen ADO Lakers zich begin dit jaar terugtrok uit de hoogste afdeling nam The Hawks de vrijgekomen plaats in en keerde in februari terug in de Hoofdklasse.

In de daarop volgende weken verhuisde een aantal spelers van ADO Lakers naar The Hawks (nadat zij aanvankelijk na vorig seizoen de club hadden verlaten), maar vanaf het begin was het duidelijk dat de ploeg een zwaar seizoen zou krijgen. Dit seizoen zou Eugene Henson terugkeren in zijn tweede seizoen als Hoofd Coach van ADO Lakers. Na het terugtrekken van die ploeg verhuisde ook Henson naar The Hawks waar hij Assistent Coach werd van de Belg Rik Ruts, die in oktober vorig jaar was benoemd tot Hoofd Coach. Echter, begin maart maakte Ruts promotie op zijn werk en kon zijn werkzaamheden niet meer combineren met coachen, omdat hij regelmatig in het buitenland zou verblijven. En zo volgde Henson hem op als Hoofd Coach. Gregory Grampon werd de nieuwe Assistent Coach. Hij zou Henson's assistent zijn bij ADO Lakers, maar na het terugtrekken ging Grampon naar The Hawks waar hij aanvankelijk een Assistent Coach zou zijn van hun Rookie League-team.

Hoewel The Hawks zich weer moest aanpassen aan de nieuwe situatie beleefde de ploeg uit Dordrecht een prima oefenseizoen. Met negen overwinningen, drie nederlagen en een gelijkspel eindigde de ploeg op de tweede plaats.

In de reguliere competitie ging het een stuk moeilijker. Eugene Henson, zelf een voormalig Hoofdklasse- en Nederlands Team-speler, toonde tijdens zijn loopbaan dat hij beslist niet iemand is die snel opgeeft en altijd het beste van zichzelf en zijn team wil. Dat zorgde soms ook voor aanvaringen met de umpires. Ook tijdens dit moeilijke seizoen in Dordrecht bleef Henson altijd positief.

Echter, toen het seizoen werd onderbroken voor de internationale activiteiten, stond The Hawks op de laatste plaats met een 5-31 'record'. Op zaterdag 11 juli, ondanks de 14-4 winst 14-4 vs. HCAW, werd de ploeg officiëel uitgeschakeld voor de Play-Offs als gevolg van het resultaat van een andere wedstrijd.

Op 20 juli besloten de twee partijen uit elkaar te gaan.

Paul Roodenburg werd aangesteld als Henson's opvolger. Roodenburg was dit seizoen niet actief en coachte niet eerder op Hoofdklasse-niveau. In 2007 en 2008 was hij Team Manager van het Hoofdklasse-team van Sparta-Feyenoord, de ploeg waar hij zelf in de Hoofdklasse speelde in de jaren zeventig. Roodenburg speelde ook in de Hoofdklasse voor Feyenoord.

Roodenburg, de vader van speler Tim Roodenburg, wordt geassisteerd door Gregory Grampon, die op 14 juni om privé-redenen een stapje terug had gedaan.

,,We willen samen rustig de komende wedstrijden ingaan'', aldus Roodenburg. ,,Tijdens het seizoen is het team beter gaan spelen, ook tegen de topclubs, maar op het laatste moment ging het toch telks mis.''.

(27 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.