Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Twins)

The Hawks leidt eerste oefennederlaag in Oosterhout
English
OOSTERHOUT - Na zes oefenwedstrijden op rij winnende te hebben afgesloten leed Mampaey The Hawks zaterdag de eerste nederlaag in de oefenreeks. In Oosterhout verloor de koploper van het oefenseizoen met 10-6 van Twins.

De ploeg keek na drie innings tegen een 6-1 achterstand aan, wist langszij te komen, maar werd daarna puntloos gehouden in het restant van het duel. Twins voegde nog vier runs toe vanaf de vijfde inning om de leiding te hernemen en dit keer voorgoed.

Ervaren werper Remco Gorisse maakte vandaag zijn laatste optreden voor Twins. Na 15 jaar, met een korte onderbreking, voor Twins te hebben gespeeld nam Gorisse na het duel van vandaag afscheid. Een paar jaar geleden raakte de schouder van zijn gooi-arm uit de kom en daar bleef hij sindsdien last van houden. Aanstaande dinsdag zal hij hieraan worden geopereerd. Maar dat is niet alles, want over twee weken zal Gorisse emigreren naar Australië.

(28 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen
Aanvankelijk opende The Hawks de score met een punt in de eerste inning. Met één uit kregen Odion Gouverneur en Gregory Trinidad beiden vier wijd. Gouverneur is eveneens een speler die recentlijk naar Dordrecht kwam na het terugtrekken van ADO Lakers uit de Hoofdklasse. Met Trinidad in het slagperk was Gouverneur opgeschoven naar het tweede honk na een wilde worp, waarna hij het derde honk stal. Met lopers op het eerste en derde honk stelde een doorgeschoten bal Gouverneur in staat het eerste punt te scoren, maar Twins-starter Ben Van Nuffel volgde daarna met twee strikeouts om de inning af te sluiten.


...Remco Gorisse neemt zijn pet af nadat hij de...
...heuvel voor de laatste keer heeft verlaten...
(© Foto: Twins)
Twins kwam langszij in de tweede inning op Hawks-starter Bobby Carrington. Berry van Donselaar begon met een tweehonkslag, waarna Mick Molenaar werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een doorgeschoten bal. Met één uit sloeg Stijn Janssen een honkslag en bracht Van Donselaar binnen. Molenaar probeerde ook te scoren, maar werd op de plaat uitgegooid.

In de derde inning kwam Twins tot een rally van vijf punten (drie vediend) om een 6-1 voorsprong te nemen, maar dat bleek niet genoeg. Met één uit kreeg Shurty Tremus vier wijd en stal het tweede honk. Nick Peels bracht Tremus vervolgens naar het derde honk met een stootslag-honkslag. Twins nam even later een 2-1 voorsprong toen beide lopers het volgende honk kregen na schijn. Bart Hanegraaf kreeg vervolgens vier wijd en Anthony Vrolijk zorgde met een honkslag voor volle honken. Hierna zorgde een doorgeschoten bal voor het volgende punt, net als een opofferingsslag van Berry van Donselaar. Ook Mick Molenaar kreeg daarna een vrije loop en Bob van der Meer volgde een RBI-single toe. Een fout op een uithaal van Stijn Janssen leverde het vijfde punt op in deze beurt en maakte er een 6-1 stand van.

The Hawks antwoordde met een eigen 5-run rally op vijf hits in de eerste helft van de vierde inning. Gino Hersilia en Wijnand Ruben kregen beiden vier wijd en schoven op na een wilde worp. Met één uit zorgde Chris Williams met een tweehonkslag voor een punt, waarna Ruben scoorde in een velderskeus-situatie. Stephen Henson bracht even later met een honkslag ook een punt binnen en schoof op na een grounder van Jules Peters, die zelf ook safe was. Een honkslag van Odion Gouverneur en tweehonkslag van Gregory Trinidad leverden de volgende punten op en dat bracht de stand op 6-6.

Hierna werd The Hawks puntloos gehouden. De ploeg voegde nog maar drie hits toe in het restant van de wedstrijd.

In de 2e5 hernam Twins weer de leiding. Berry van Donselaar begon met een tweehonkslag, waarna Bob van der Meer een honkslag sloeg met één uit. Een double-steal situatie bracht daarna Van Donselaar binnen en zorgde voor 7-6.

Twins voegde het volgende punt toe in de zesde inning toen Bart Hanegraaf een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een opofferingsslag van Anthony Vrolijk.

Met een 8-6 achterstand opende Berend Ruben voor The Hawks met een honkslag in de zevende inning en stal zowel het tweede als het derde honk. Na vier wijd voor Gino Hersilia eindigde een double-steal situatie in een rundown, waarin Ruben tussen drie en thuis werd uitgeschakeld.

Twins verhoogde de voorsprong naar 10-6 in de 2e7. Mick Molenaar opende met een homerun, waarna Bart in den Kleef en Irving Redan beiden vier wijd kregen met één uit. Een honkslag van Shurty Tremus zorgde daarna voor het tiende punt voor de thuisploeg.Twins - Mampaey The Hawks 10-6 (8½ inn.)
RHE
Mampaey The Hawks100500000-674
Twins (Overgangsklasse)01501120X-10101
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Bobby Carrington2--211.
Evan Simons, L (2-1)434674
Maikel Berghmans112222
Mitchell Berghmans1-----
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Ben Van Nuffel354-11
Remco Gorisse, BS, W222555
Koen Blom, SV4313--
Homerun: Twins: Mick Molenaar (7e,solo,op Ma. Berghmans).
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Henri van Heijningen.
Scorer-Jerry de Cloe (The Hawks).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.