Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Marco Stoovelaar)

Pioniers leidt na Dag 1 Van de Vegte Memorial
English
NIJMEGEN - Vaessen Pioniers is na de eerste speeldag op zaterdag de koploper van de 27e editie van het jaarlijkse MJFP Van de Vegte Memorial Tournament, georganiseerd door De Hazenkamp in Nijmegen, waaraan wordt deelgenomen door vier teams.

De ploeg uit Hoofddorp, die vorig jaar toernooi-winnaar werd, begon vandaag met een 8-0 shutout tegen De Hazenkamp.

In de tweede wedstrijd van de dag, die gedeeltelijk in de regen werd gespeeld, kwam Pioniers opnieuw tot een shutout en won dit keer met 5-0 vs. Brasschaat Braves uit België.

De eerste speeldag eindigde met een 8-2 zege voor HCAW tegen De Hazenkamp.

(28 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen
De Hazenkamp vs. Vaessen Pioniers

In de openingswedstrijd van vandaag nam Pioniers een 2-0 voorsprong in de tweede inning zonder het slaan van een honkslag. Met twee uit kreeg Hazenkamp-starter Joep Meulendijk plotseling problemen met zijn controle en gooide viermaal op rij vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen Kevin Weijgertse, Glenn Bakker en Max Draijer allen een vrije loop kregen. Hierna moest ervaren Home Plate Umpire Fred van Groningen Schinkel constateren dat nog eens vier worpen de slagzone misten met Daniel Fernandes in het slagperk. En zo werd het eerste punt gescoord. Even later scoorde Bakker het tweede punt na een doorgeschoten bal.


...Mark-Jan Moorman...
...homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Drie runs werden toegevoegd in de derde inning. Met één uit kreeg Vince Rooi vier wijd, waarna Mark-Jan Moorman volgde met een homerun om de voorsprong van Pioniers te verdubbelen. Even later sloeg Kevin Dirksen een honkslag, schoof op na een 2-out single van Glenn Bakker en scoorde toen er een fout volgde op een klap van Max Draijer.

In de vierde werd het volgende punt gescoord. Dirk van 't Klooster bereikte het honk na een fout, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp. Hij scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Danny Rombley.

Pioniers scoorde nog eens twee punten in de vijfde om de stand op te voeren naar 8-0. Glenn Bakker begon met een honkslag. Met één uit sloeg ook Daniel Fernandes een honkslag, waarna een honkslag van Dirk van 't Klooster en opofferingsslag van Danny Rombley voor de punten zorgden.

De Hazenkamp liet vier lopers in scoringspositie achter in dit duel. In de eerste slagbeurt, op starter Reggie Bomberg, sloegen Steffen Vos en Dylan Kamoen een honkslag, maar bleven achter.

In de tweede inning opende Bart Groenewoud met vier wijd en sloeg Robbert Vos een honkslag met één uit. Bomberg volgde hierna met een strikeout en een gedwongen nul sloot de inning af.

Vanaf de strikeout schakelde Bomberg zeven van de volgende acht slagmensen uit.

Sedley Karel nam de pitching in de vijfde inning over en gooide zevenmaal (!) drie slag in de twee innings die hij gooide. In de vijfde bereikte lead-off hitter Robbert Vos het honk na een fout, waarna twee strikeouts volgden. Karel gooide daarna vier wijd op Roy Beuker, maar sloot af met een nieuwe strikeout.

In de zesde inning gooide Karel viermaal drie slag. De eerste slagman, Dylan Kamoen, kreeg drie slag, maar bereikte het eerste honk na een doorgeschoten bal. Karel schakelde hierna de volgende drie slagmensen met drie slag uit om het duel af te sluiten.

Pioniers kwam tot negen honkslagen, waaronder drie van Glenn Bakker.

De Hazenkamp - Vaessen Pioniers 0-8 (6 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers023120 -891
De Hazenkamp (Eerste Klasse)000000 -033
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Reggie Bomberg, W (1-1)4313--
Sedley Karel271---
pitchers De Hazenkampinn.SOBBHRER
Joep Meulendijk, L5-7883
Djardan Graveth1--1--
Homerun: Pioniers: Mark-Jan Moorman (1)(solo,3e,op Meulendijk).
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorers-Linda Steijger, Rienette Hamers.
Speeltijd-1:45 uur.
Brasschaat Braves vs. Vaessen Pioniers

In de tweede wedstrijd was Pioniers opnieuw het meest productieve team. Dit keer kwam de Hoofddorpse ploeg tot 12 honkslagen, waaronder drie van Dirk van 't Klooster en Quintin de Cuba. Desondanks bleef de score in de eerste drie innings puntloos.


...Enrique Javier...
...enige Brasschaat-honkslag...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste slagbeurt sloeg Van 't Klooster een driehonkslag met één uit, maar strandde op het derde honk. In de volgende inning bleef een loper op het tweede honk achter. Kevin Dirksen sloeg daarna een honkslag en stal het tweede honk, maar Brasschaat-starter T.J. Antonacci volgde met twee strikeouts. In de derde opende Max Draijer met een honkslag en De Cuba sloeg een honkslag met twee uit, maar dit keer bleven de lopers achter op het eerste en derde honk.

Pioniers opende vervolgens de score met een 4-run rally (alle punten waren onverdiend) in de vierde slagbeurt. Met één uit bereikte Kevin Dirksen het honk na een fout en kreeg Taylor Clemensia vier wijd, waarna Paul Brands volgde met een RBI-double. Het volgende punt werd gescoord na een grounder van Max Draijer. Hierna leverden 'veteraan'-spelers Danny Rombley en Dirk van 't Klooster RBI-singles af om de stand op 4-0 te brengen. Een nieuwe honkslag volgde, dit keer geslagen door Quintin de Cuba, maar opnieuw bleven twee lopers achter toen een vangbal volgde.

In de vijfde inning, op nieuwe werper Tacco van den Heuvel, strandde Pioniers wederom twee lopers. Het vijfde punt werd vervolgens gescoord in een regenachtige zesde inning. Met één uit sloeg Van 't Klooster een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van De Cuba. En dat was de laatste handeling in deze wedstrijd, want die werd gestaakt vanwege gestaag neervallende regen, zodat de eindstand 5-0 werd.

Brasschaat Braves wist slechts één honkslag te slaan op twee pitchers. Starter Elton Koeiman begon met vier wijd voor lead-off hitter Kenny Dom in de eerste inning, maar werd toen gesteund met een dubbelspel. In de tweede inning bereikte Maxim Arnouts het honk na een fout met twee uit, maar daarna sloot Koeiman af met een strikeout.

Koeiman gooide vier wijd op Sim Ruts om de vierde inning mee te beginnen en kreeg toen een one-out single tegen van Enrique Javier, die overigens uitkomt voor het Nederlands Heren Softbal Toernooi. Maar Brasschaat wist niet te scoren, want een vangbal en een gedwongen nul volgden.

In de vijfde inning nam Swen Huijer de pitching over bij Pioniers en kreeg drie nullen op rij.

Brasschaat Braves - Vaessen Pioniers 0-5 (5½ inn.)
RHE
Vaessen Pioniers000002 -5121
Brasschaat Braves (België)00000X -011
(wedstrijd vanwege regen gestaakt in 1e6 met 1 uit, loper op het 2e honk en een 5-0 voorsprong voor Pioniers)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (1-0)4221--
Swen Huijer12----
pitchers Bravesinn.SOBBHRER
T.J. Antonacci, L44184-
Tacco van den Heuvel1.11-411
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Olav Steijger, 3B-Peter Brink.
Official Scorers-Linda Steijger, Dieks Bannink.
Speeltijd-1:40 uur.
HCAW vs. De Hazenkamp

Nadat Game 2 was gestaakt vanwege de regen klaarde de lucht weer op en kon het derde duel van start gaan. In hun eerste duel op het toernooi nam HCAW een 2-0 voorsprong, zag De Hazenkamp langszij komen, maar hernam de leiding en kwam tot een rally van vijf punten in de zesde inning op weg naar een 8-2 overwinning.


...Bob Klaarenbeek...
...winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
HCAW is het enige team, naast organisator De Hazenkamp, dat tot nu toe aan alle toernooien in Nijmegen heeft deelgenomen. De ploeg uit Bussum opende de score met twee runs in de tweede helft van de eerste slagbeurt. Met één uit kregen Peter van Doesburg en Roy Seltenrijch beiden vier wijd. Zij voerden even later een double-steal uit en een hierna volgende grounder van Rowan van Hoek leidde tot het eerste punt. Jarreau Martina volgde met een tweehonkslag om er 2-0 van te maken.

De Hazenkamp reageerde met twee runs in de eerste helft van de tweede inning op starter Giovanni Tensen. Met één uit bereikte Bas Timmer het honk na een fout en sloeg Bart Groenewoud een honkslag. Omdat daar een fout in het outfield op volgde wist Timmer te scoren. Met Groenewoud op het tweede honk bracht een honkslag van Wesley Kamoen de loper naar het derde honk. Hierna sloeg Samuel van Beek in een 'inning-ending double play', maar dat leidde ook tot het gelijkmakende punt. Van Beek sloeg de bal naar eerste honkman Rikkert Kempen, die de slagman op het eerste honk uitschakelde, waarna hij de bal naar korte stop Roy Seltenrijch gooide. Maar omdat de slagman als eerste was uitgeschakeld was de gedwongen loop opgeheven en dat betekende dat loper Kamoen moest worden uitgetikt in plaats van gedwongen te worden uitgeschakeld. Intussen rende Groenewoud richting thuisplaat en scoorde de gelijkmaker voordat Kamoen werd uitgetikt, waarmee een einde aan de inning kwam.

Hierna werd De Hazenkamp puntloos gehouden door Tensen en zijn opvolger Bob Klaarenbeek, die de pitching had overgenomen in de vijfde inning. De laatste stond nog maar twee spelers tot de honken toe.

HCAW hernam de leiding in de vijfde inning. Rikkert Kempen begon met een tweehonkslag, stal het derde honk en scoorde toen volgende slagman Jazon Allee het honk bereikte op een fout.

Een 5-run rally verhoogde de stand naar 8-2 in de zesde inning. Alle punten werden gescoord met twee uit. Emersson Paula sloeg toen een honkslag en de honken kwamen vol te staan toen Boyd Tuhumeru werd geraakt door een worp en Max Clarijs vier wijd kreeg. Een honkslag van Rikkert Kempen leverde daarna twee runs op en de honken kwamen wederom vol te staan na een vrije loop voor Jazon Allee. Een fout op een grounder van Peter van Doesburg leidde even later tot de volgende twee punten. Kort erna scoorde Allee het vijfde punt in deze beurt toen een fout werd gemaakt nadat Roy Seltenrijch was uitgevangen.

HCAW kwam tot zes honkslagen in deze wedstrijd, waaronder twee doubles van Jarreau Martina.

HCAW - De Hazenkamp 8-2 (6½ inn.)
RHE
De Hazenkamp (Eerste Klasse)0200000-263
HCAW200015X-862/td>
pitchers De Hazenkampinn.SOBBHRER
Djardan Graveth, L6-6685
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Giovanni Tensen43-42-
Bob Klaarenbeek, W (1-1)31-2--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.