Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim shuts out Pioniers in zeven innings
English
HAARLEM - Corendon Kinheim sloeg 14 honkslagen en kreeg prima pitching donderdagavond (28 mei) in een 10-0 shutout vs. Vaessen Pioniers in een wedstrijd die in de zevende inning werd afgesloten vanwege de mercy-rule.

Door de overwinning blijft Kinheim kandidaat voor een Play-Off plek, maar is wel afhankelijk van de resultaten van de reeks tussen L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus. Kinheim moet niet alleen tot een sweep komen tegen Pioniers in de eigen reeks, maar het moet ook hopen dat of Pirates of Neptunus de resterende twee wedstrijden zal verliezen. Alleen in dat geval kan Kinheim nog boven één van deze twee teams eindigen om zich voor de Play-Offs te plaatsen.

(28 mei)
Het leek er op dat Pioniers-starter Ricardo Hernandez Sanchez vanavond meer worpen nodig had en meer wijd gooide dan anders. De linkshander gooide zevenmaal vier wijd en kreeg negen honkslagen tegen, resulterend in zes verdiende punten.

Aan de andere kant had Glenn Wassink een prima optreden in zijn eerste start sinds hij op 3 mei was geraakt door een line drive. Hij stond slechts twee honkslagen toe in de vijf innings die hij gooide, waarna Pim Walsma de wedstrijd afsloot en Pioniers hitloos hield.

De enige twee hits van Pioniers werden beide geslagen door Max Draijer, de nummer negen van de slagvolgorde.

Voor Kinheim sloegen Mervin Gario en Dashenko Ricardo beiden 3-uit-4. Gario had ook drie binnengeslagen punten.

Pioniers bereikte vanavond slechts vijf keer het honk, waarvan slechts één loper het tweede honk bereikte. De krachtige top-4 van de slagvolgorde (Danny Rombley, Dirk van 't Klooster, Quintin De Cuba, Vince Rooi) sloeg 0-uit-12 en geen van hen bereikte het honk.

Max Draijer was de enige Pioniers-speler die het tweede honk bereikte. In de vijfde inning sloeg hij een honkslag met twee uit en schoof op na een wilde worp.

Kinheim opende de score in de tweede inning. Met één uit kreeg Jeffrey Arends vier wijd en schoof op na een honkslag van Dashenko Ricardo. Een doorgeschoten bal en een wilde worp stelden hem in staat het eerste punt te scoren. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Sven van de Sanden en Jochem Koedijk vier wijd kregen, maar de drie lopers bleven achter.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde slagbeurt en begon opnieuw met vier wijd. Mervin Gario opende met een vrije loop en bereikte het derde honk na een een honkslag van Bryan Engelhardt. Met één uit werd de laatste uitgeschakeld in een rundown na een pick-off, maar dat stelde wel Gario in staat te scoren.

Weer een punt volgde in de vierde inning en voor de derde keer begon dat met een vrije loop. Met één uit kreeg Victor Draijer vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Jochem Koedijk.

In de vijfde inning nam Kinheim meer afstand door driemaal te scoren. De honken kwamen vol te staan toen Dudley Leonora, Jeffrey Arends en Dashenko Ricardo allen een honkslag sloegen. Ricardo's hit was een stootslag met de bedoeling een opofferingsstootslag te plaatsen en de lopers op te schuiven. Hoewel het er op leek dat Ricardo uitgeschakeld had kunnen worden kreeg Ricardo Hernandez de bal simpelweg niet op tijd op het eerste honk en dus kwamen de honken vol te staan. Een strikeout volgde, waarna Sven van de Sanden een RBI-single afleverde. Een nieuwe strikeout volgde, maar dit keer werd een punt toegevoegd toen Kevin Moesquit vier wijd kreeg. Dat leidde tot een werperswissel en Dennis Buring nam het over. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Mervin Gario. Drie lopers bleven daarna achter, want de inning eindigde toen een harde line drive van Bryan Engelhardt werd gevangen door eerste honkman Mark-Jan Moorman.

Na puntloos te zijn gehouden in de zesde bereikte Kinheim het verschil van 10 punten in de zevende. Met één uit kreeg Jochem Koedijk vier wijd en sloeg Kevin Moesquit een honkslag, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag langs de linksveldlijn van Mervin Gario. De laatste scoorde even later zelf na een honkslag van Bryan Engelhardt. Hierna eindigde een grounder van Dudley Leonora in een foute aangooi en kwam de bal terecht in fout gebied in het rechtsveld. Engelhardt, die vanaf het eerste honk kwam werd doorgestuurd bij een poging het tiende punt te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van rechtsvelder Dirk van 't Klooster. Leonora eindigde door de fout op het derde honk, maar er waren nu wel twee nullen. Echter, het tiende punt werd kort erna alsnog gescoord, dankzij een wilde worp die een einde aan de wedstrijd maakte.Corendon Kinheim - Vaessen Pioniers 10-0 (7 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers0000000-021
Corendon Kinheim0111304-10141
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, L (3-2)4.277966
Dennis Buring2-1543
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, W (2-0)5212--
Pim Walsma21----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Henri van Heijningen, 3B-René Ras.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Kitty van Gilst.
Speeltijd-2:20 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,2° C, westelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.