Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam pakt eerste plaats na winst vs. Neptunus
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates won donderdagavond (28 mei) met 6-1 in de openingswedstrijd van de 3-game series vs. Curaçao Neptunus, zodat een gedeelde eerste plaats ontstond. Op basis van het onderlinge resultaat neemt Amsterdam nu de toppositie in.

De reeks wordt vrijdagavond in Amsterdam voortgezet en wordt zaterdag afgesloten in Rotterdam. In plaats van de donderdag-zaterdag-zondag volgorde wordt deze reeks gespeeld op drie opeenvolgende dagen, vanwege de komende Europa Cup Toernooien. Deze toernooien beginnen op dinsdag en geven Pirates en Neptunus een extra vrije dag op zondag. Voor Amsterdam is zondag een reisdag. De ploeg zal dan afreizen naar de Franse hoofdstad Parijs waar het hun Europese toernooi zal spelen. Neptunus speelt hun toernooi op eigen veld in Rotterdam.

Met de overwinning van Amsterdam en die van Corendon Kinheim vs. Vaessen Pioniers is er nog geen beslissing welke twee teams zich plaatsen voor de Play-Offs. De top-vier heeft allemaal nog kans te eindigen op de eerste en/of tweede plaats.

Echter, vrijdagavond zal in elk geval één en mogelijk twee beslissingen opleveren.

Wanneer Amsterdam ook op vrijdag wint zal het zich plaatsen voor de Play-Offs, maar dat betekent ook dat Pioniers is uitgeschakeld op basis van hun onderlinge resultaten tegen Neptunus (0-3). Het betekent ook dat Kinheim nog altijd boven Neptunus kan eindigen wanneer de Rotterdammers worden gesweept en Kinheim zelf Pioniers sweept.

Wanneer Neptunus vrijdag wint zal het zich ook plaatsen voor de Play-Offs, maar in dat geval doen de overige drie teams nog allemaal mee voor de tweede plek. In dit scenario kan Kinheim boven Amsterdam eindigen in geval van een Amsterdamse nederlaag zaterdag vs. Neptunus en een Kinheim-sweep vs. Pioniers. Een ander scenario in deze situatie is dat Pioniers zich kan plaatsen in geval van een zaterdag-nederlaag voor Amsterdam, terwijl Pioniers zelf zaterdag en zondag van Kinheim wint. Pioniers komt dan op gelijke hoogte met Amsterdam en plaatst zich dan op basis van het onderlinge resultaat (2-1).

Maar één ding is zeker, de winnaar van de vrijdagavond-wedstrijd plaatst zich voor de Play-Offs.

(28 mei)
Vanavond was er een confrontatie tussen veteraan-werpers Rob Cordemans (Amsterdam) en Diegomar Markwell (Neptunus). Cordemans gooide zes innings, Markwell werd vervangen in de zesde, leed zijn eerste nederlaag van het seizoen en staat nu op 6-1.

De twee starters gooiden drie puntloze innings, waarna Cordemans nog een vierde toevoegde, terwijl Markwell twee punten moest incasseren in de 2e4.

Voordat de score werd geopende kregen beide teams eerder al scoringskansen. In de tweede helft van de eerste inning bereikten de eerste vier Amsterdamse slagmensen de honken, echter twee van hen via een velderskeus-grounder waarop de voorgaande loper gedwongen uitging. Een honkslag zorgde daarna voor lopers op het eerste en derde honk, maar toen volgde de derde nul.

Neptunus kwam zelfs dicht bij een punt in de 1e2. Gianison Boekhoudt begon met vier wijd en schoof op na een stootslag-honkslag van Dwayne Kemp. Cordemans schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit. Hierna sloeg Shurman Marlin een honkslag. Boekhoudt werd doorgestuurd, maar op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van rechtsvelder Koen Nooij.

In de 1e4 sloeg Dwayne Kemp een honkslag met één uit. Met twee uit stal hij het tweede honk en schoof op na een foute aangooi, maar strandde op het derde honk.

Pirates opende de score met twee runs in de 2e4. Met één uit kreeg Bas Nooij vier wijd en kwam Remco Draijer via een stootslag-honkslag op het honk. De twee schoven op na een grounder van en scoorden toen Koen Nooij volgde met een driehonkslag.

Neptunus scoorde eenmaal in de vijfde. Met twee uit kreeg Christian Diaz vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een honkslag van Benjamin Dille.

Amsterdam nam meer afstand met het scoren van drie punten in de 2e6. Kenny Berkenbosch begon met een tweehonkslag, schoof op na een vangbal en scoorde toen Remco Draijer na een fout het honk bereikte. Hierna nam Kevin Kelly de pitching over van Markwell, maar gooide vier wijd op Rashid Gerard. Na een strikeout kreeg Kelly een RBI-double tegen van Jesse Aussems, de werd gevolgd door een outfield-fout, resulterend in twee punten en een 5-1 stand. De honken kwamen nog vol te staan toen pinch-hitter Linoy Croes vier wijd kreeg en Michael Duursma werd geraakt door een worp, maar een line drive van Nick Urbanus sloot de inning af.

Pirates voegde nog een 'insurance run' toen in de achtste toen Rashid Gerard begon met een tweehonkslag en later scoorde op een 'force play-grounder' van Jesse Aussems.

In de zevende inning werd Cordemans opgevolgd door Kevin Heijstek, normaal gesproken de nummer 2 starter in de rotatie van Hoofd Coach Charles Urbanus. Vanwege het komende Europa Cup-toernooi werd de rotatie aangepast. Door zowel Cordemans als Heijstek in deze wedstrijd te gebruiken kan het duo de volgende dagen gebruiken om zich te focussen op de eerste wedstrijden in Parijs. De starters voor de wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn nog niet aangewezen.

Vanavond was er een debuut in een Pirate-uniform voor Jorin van Amstel, die onlangs terugkeerde na afloop van zijn college-seizoen in de States. Van Amstel, die vorig seizoen uitkwam voor HCAW, startte vanavond in het linksveld.L&D Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus 6-1
RHE
Curaçao Neptunus000010000-172
L&D Amsterdam Pirates00020301X-681
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, L (6-1)5.152542
Kevin Kelly0.212111
Jorian van Acker2--211
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (3-1)662611
Kevin Heijstek, SV (1)3521--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:37 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,2° C, westelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.