Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks ziet ruime voorsprong eindigen in gelijkspel vs. UVV
English
VLEUTEN - Mampaey The Hawks had donderdagavond (28 mei) een ogenschijnlijk comfortabele 9-2 voorsprong na afloop van de 1e5 vs. UVV, maar dat bleek niet genoeg. UVV kwam tot een rally van zes punten in de vijfde en kwam langszij in de achtste. En dat resulteerde in een 9-9 gelijkspel. Wie het duel zou hebben gewonnen zullen we nooit weten, want het werd gestopt na acht complete innings, vanwege de 22:30 uur curfew-regel.

The Hawks 'outhit' UVV met 12-11, maar werd in de laatste drie innings puntloos gehouden.

(28 mei)
The Hawks had een sterke start en stond in de vierde inning reeds met 5-0 voor!

De ploeg opende de score met twee runs in de eerste slagbeurt. Odion Gouverneur begon met vier wijd, waarna Stephen Henson een tweehonkslag sloeg met één uit. Vier wijd met twee uit voor Julian Goins zorgde voor volle honken. UVV leek vervolgens ongeschonden uit de inning te komen toen Gregory Trinidad de bal richting kort sloeg, maar die klap leverde geen nul op. Het hield de honken vol en een punt was gescoord. Het volgende punt kwam tot stand na een opofferingsslag van Amir Daou, maar die eindigde ook in een dubbelspel, want Goins werd uitgeschakeld in een rundown, zodat de inning ten einde kwam.

The Hawks voegde weer een punt toe in de derde toen Gouverneur opende met een honkslag, opschoof na een doorgeschoten bal en een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Berend Ruben.

De ploeg uit Dordrecht verhoogde de voorsprong naar 5-0 door weer tweemaal te scoren in de vierde. Met één uit sloeg Kilian Jansen een honkslag, maar nadat hij het honk had bereikt diende UVV een protest in en stelde dat de slagman met een ongerechtigde knuppel had geslagen. Nadat het duel werd hervat stal Jansen het tweede honk en met twee uit bereikte hij het derde honk na een honkslag van Odion Gouverneur, die even later ook het tweede honk stal. De twee lopers scoorden vervolgens na een honkslag van Stephen Henson, maar die werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op de aangooi terug naar het infield.

UVV pakte twee runs terug in hun vierde inning. Met één uit sloeg Jordan Illis een honkslag en stal het tweede honk, net als volgende slagman Jamie Verheyleweghen. Een grounder van Dennis Ribbens leidde tot het eerste punt. Joris van Ballegooy kreeg toen vier wijd en terwijl hij het tweede honk stal kon Verheyleweghen scoren.

In de 1e5 kwam The Hawks tot een rally van vier punten en dat leek beslissend te zijn, want het leverde de ploeg een 9-2 voorsprong op. Berend Ruben begon met een honkslag, waarna Kevin Noordzij de pitching overnam van UVV. Hij kreeg de honken vol toen Julian Goins (stootslag) een honkslag sloeg en Gregory Trinidad vier wijd kreeg. Een honkslag van Amir Daou en een grounder van Kilian Jansen leverden twee runs op. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen pinch-hitter Brian Raap vier wijd kreeg. The Hawks voegde weer een punt toe toen een 'force play-grounder' de inning niet afsloot, maar eindigde in een fout. Een volgende vrije loop voor Stephen Henson maakte er 9-2 van, maar een pop-up volgde en dus bleven de honken vol achter.

Met een 9-2 achterstand maakte UVV er een compleet nieuwe wedstrijd van toen het tot een rally van zes punten kwam in de 2e5. Tony Enos en Omar Williams begonnen met vier wijd, waarna de honken volkwamen na een honkslag van Mike Bazuin. Hierna werd José Moreno ingebracht als reliever voor starter Quinn Tramm. Norbert Jongerius sloeg toen een punt binnen met een honkslag en na een binnenhoog zorgde Jamie Verheyleweghen voor twee punten met een tweehonkslag. De honken kwamen wederom vol na vier wijd voor Joris van Ballegooy met twee uit. Hierna veegde Gilmer Lampe de honken leeg met een tweehonkslag, bracht drie punten binnen en verkleinde de achterstand naar 9-8! Het leidde tot een nieuwe werperswissel en Tim Roodenburg nam het over. Nadat Lampe het derde honk had bereikt na een fout, strandde hij daar toen een vangbal de inning afsloot.

The Hawks wist niet verder afstand te nemen in de volgende slagbeurten. De ploeg liet twee lopers achter in de 1e6. In de zevende opende Brian Raap met een driehonkslag, maar die ging uit bij een steelpoging, uitgetikt door de catcher.

UVV liet lopers achter op het eerste en tweede honk in de zevende, maar kwam langszij in de achtste. Dennis De Quint begon met een driehonkslag, waarna hij scoorde op een one-out single van Norbert Jongerius. Een honkslag van Jordan Illis leidde tot lopers op het eerste en tweede honk met één uit. Kevin van Veen werd ingebracht als nieuwe werper en hij kreeg een grounder van Jamie Verheyleweghen, die eindigde in een dubbelspel. Verheyleweghen werd uitgeschakeld op het eerste honk, waardoor de lopers opschoven. Nadat de slagman was uitgeschakeld gooide eerste honkman Gregory Trinidad de bal naar derde honkman Gino Hersilia, die Jongerius uittikte om het dubbelspel te completeren. UVV's 3B Coach Kevin Knollenburg bekritiseerde de beslissing en werd uit het veld gestuurd. De actie sloot niet alleen de inning, maar ook de wedstrijd af, want de 22:30 uur curfew was inmiddels al zo'n 15 minuten verstreken.UVV - Mampaey The Hawks 9-9 (8 inn.)
RHE
Mampaey The Hawks20124000-9124
UVV00026001-9112
(wedstrijd afgesloten na 8 complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule)
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm4 (*)-5455
José Moreno0.211333
Tim Roodenburg2.221411
Kevin van Veen0.2-----
(*) - Tramm gooide op drie slagmensen in de vijfde inning
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delamarre4 (*)14765
Kevin Noordzij3.253531
Jerremyh Angela0.1-1---
(*) - Delamarre gooide op één slagman in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-3:17 uur.

Game Notes:
UVV speelt vanaf de 1e4 onder protest, omdat het stelt dat The Hawks-slagman Kilian Jansen met een ongerechtigde knuppel heeft geslagen.
Na afloop van de 8e inning UVV's 3B Coach Kevin Knollenburg uit het veld gestuurd door 3B Umpire Fred van Groningen Schinkel voor commentaar op een beslissing.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15° C, west-noordwestelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.