Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers homert naar winst tegen DSS
English
HAARLEM - Vaessen Pioniers brak zondag (28 juni) een 1-1 gelijke stand toen Daniel Fernandes homerde in de achtste inning. Een homerun van Quintin De Cuba zorgde voor het volgende punt in de negende om Pioniers een 3-1 winst te bezorgen tegen DSS.

Met de winst staat Pioniers nu op de derde plaats, vier punten voor op Corendon Kinheim in de tweede helft van het seizoen. Daarmee komt de Hoofddorpse ploeg weer een stapje dichter bij plaatsing voor de Play-Offs.

Ondanks het verlies van vandaag staat DSS slechts vier punten achter op Kinheim en deelt de vijfde plek met UVV, hun tegenstander in de komende 3-game series.

Koplopers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates, die zich in de eerste competitiehelft verzekerden van een plek in de Play-Offs, namen vandaag meer afstand door opnieuw te winnen. En dus zullen de ploegen die op de derde en vierde plaats eindigen in de tweede helft zich plaatsen voor de Play-Offs. Met slechts vier punten achterstand op de vierde plaats is DSS, dat dit jaar in de Hoofdklasse debuteert, ineens kandidaat. Daarom is hun komende reeks tegen UVV belangrijk, want in de daarna volgende series ontmoet DSS Neptunus en Pirates.

(28 juni)
Mike Groen startte voor DSS en schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit. Aanvankelijk zou Groen in deze reeks niet starten. Dat veranderde op zaterdag toen Jorn van Ingen startte in plaats van Timo van Lingen. Omdat DSS zaterdag de leiding had werd de aangewezen starter voor vandaag, Tim Halderman, in relief gebruikt om de winst veilig te stellen. En zo werd Groen aangewezen als startende werper voor vandaag.

In de derde inning werd Groen gesteund met drie schitterende verdedigende acties van eerste honkman Tino van Erk. Hij begon met het maken van een fraaie vangbal op een pop-fly van Kevin Weijgertse. Even later maakte Van Erk een uitstekende stop op een grounder van Taylor Clemensia en kreeg de bal op tijd bij Groen, die het eerste honk overnam. Hierna sloeg Max Draijer een grounder naar korte stop Tommy van de Sanden, die een hoge aangooi maakte, maar Van Erk ving de bal en tikte de loper op tijd op zijn borst om de derde nul in de inning te maken.

Pioniers opende de score in de vierde inning. Daniel Fernandes begon met een tweehonkslag, waarna Dirk van 't Klooster volgde met een bad-hop single naar de korte stop. Daardoor schoof Fernandes op, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Quintin De Cuba. Fernandes en De Cuba tekenden later in de wedstrijd ook voor de andere twee Pioniers-runs.

In de tweede inning was DSS dicht bij een punt gekomen. Tino van Erk opende met vier wijd en Seb Visser sloeg een honkslag. De eerste ging daarna gedwongen uit op het derde honk na een stootslag van Tommy van de Sanden. Nadat Sven Jongejans werd uitgevangen schoof Visser op naar het derde honk, maar hij werd even later uitgeschakeld bij een poging te scoren.

In de derde en vierde inning strandde DSS een loper op het derde honk.

Nadat hij het punt had toegestaan in de vierde inning schakelde Mike Groen acht slagmensen op rij uit en tien van de volgende elf die hij tegenover zich kreeg.

In de vijfde en zesde inning liet DSS in beide slagbeurten twee lopers achter. In de vijfde bereikte Mark Smit het honk na een fout met twee uit, waarna Lex Leijenaar vier wijd kreg, maar daarna werd een line drive van Mitchell Koot gevangen door werper Elton Koeiman. Eerder in de inning maakte Pioniers korte stop Max Draijer een fraaie play op een grounder van Joffrey Heus.
In de zesde maakte Draijer opnieuw een prima defensieve actie op een klap van lead-off hitter Ryan Miner. Hierna sloegen Tino van Erk en Seb Visser een honkslag, maar volgden twee vangballen.

In de tweede helft van de zevende inning bereikte DSS wederom de honken. Met één uit sloegen Mark Smit en Lex Leijenaar een honkslag en zorgden voor lopers op het eerste en derde honk. Even later kregen de twee lopers het volgende honk toen schijn werd geconstateerd en dat betekende dat Smit het gelijkmakende punt scoorde. Het resulteerde in een verhitte reactie van Pioniers' 3B Coach Theo Geerman tegenover 1B Umpire Roy van de Wateringen. Met de stand nu op 1-1 liet DSS een loper op het tweede honk achter toen de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld.

In de eerste helft van de achtste inning nam Mark van Deursen de pitching over bij DSS. Hij zag Pioniers de leiding hernemen toen Daniel Fernandes een homerun langs de linksveld-lijn sloeg met twee uit.

Met een 2-1 achterstand liet DSS twee lopers achter in de 2e8. Tino van Erk begon met een honkslag en Tommy van de Sanden kreeg met één uit vier wijd. Hierna nam closer Bayron Cornelisse bij Pioniers de pitching over. Hij schakelde de eerste slagman die hij zag uit met drie slag en de inning eindigde toen tweede honkman Daniel Fernandes een prima vangbal maakte op een line drive van Joffrey Heus.

In de negende inning voegde Pioniers nog een 'insurance run' toe op nieuwe werper Max Ploegstra toen Quintin De Cuba opende met een homerun om er 3-1 van te maken.

In de 2e9 kreeg Cornelisse drie nullen op rij en verdiende zijn 'league-leading' achtste save.DSS - Vaessen Pioniers 1-3
RHE
Vaessen Pioniers000100011-371
DSS000000100-170
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (5-1)7.125711
Bayron Cornelisse, SV (8)1.21----
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen72-411
Mark van Deursen, L (0-1)1--111
Max Ploegstra1--211
Homeruns: Pioniers: Daniel Fernandes (2)(8e,solo,op Van Deursen), Quintin De Cuba (4)(9e,solo,op Ploegstra).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcers-Bert Daniëls, Peter van Deursen.
Speeltijd-2:14 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 22,6° C, zuid-zuidwestelijke wind 11 kmu,
windkracht 2,3 Bft, luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.