Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV beslist duel vs. HCAW opnieuw laat
English
BUSSUM - Na zaterdag de enige punten te hebben gescoord in de achtste inning in een 3-0 shutout besliste UVV de wedstrijd zondag (28 juni) met het scoren van punten in de zevende en achtste inning op weg naar een 4-2 winst tegen HCAW.

Met de winst deelt UVV nu de vijfde plaats met DSS, de tegenstander in hun komende 3-game series. UVV en DSS staan slechts vier punten achter het op de vierde plaats staande Corendon Kinheim, zodat ze kandidaat zijn voor een plek in de Play-Offs.

(28 juni)
Beide team scoorden eenmaal in de eerste inning.

HCAW-starter Kaj Timmermans gooide vier wijd op Tony Enos met één uit en die schoof op na een honkslag van Gilmer Lampe en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Dennis De Quint. Lampe probeerde ook te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi vanuit het rechtsveld.

HCAW kwam langszij in de tweede helft van de eerste inning op Ian Delemarre, maar dat had meer kunnen zijn. Brian Biezen begon met vier wijd, stal het tweede honk en scoorde toen volgende slagman Roy Seltenrijch na een fout op het honk kwam. Even later schoof Seltenrijch op na een wilde worp, maar toen hij daarop ook het derde honk probeerde te bereiken werd hij uitgeschakeld. Kevin Nieveld volgde met een honkslag, waarna Emersson Paula in een dubbelspel sloeg en de inning afsloot.

UVV hernam de leiding in de derde inning, maar liet ook twee lopers in scoringspositie achter. Dennis Ribbens begon met een vrije loop en schoof op na een opofferingsstootslag van Joris van Ballegooy en een grounder van Tony Enos. Hij scoorde op een hierna volgende honkslag van Gilmer Lampe, waarna Dennis De Quint met een honkslag voor lopers op het eerste en derde honk zorgde. De Quint kwam na velderskeus ook in scoringspositie, maar de twee lopers bleven vervolgens achter.

In de vierde inning liet HCAW een loper in scoringspositie achter. In de vijfde deed UVV hetzelfde nadat HCAW een dubbelspel had gemaakt.

UVV nam meer afstand met het scoren van een punt in de eerste helft van de zevende inning op Tim Niekerk, maar liet ook de honken vol achter. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Dennis Ribbens en Joris van Ballegooy vier wijd kregen en Tony Enos na een fout op het honk kwam. Het punt werd even later gescoord toen volgende slagman Gilmer Lampe werd geraakt door een worp, waarna een strikeout de slagbeurt afsloot.

In de 2e7 verkleinde HCAW de achterstand weer naar 3-2 toen Rossini Frolijk homerde met één uit.

In de achtste voegde UVV een 'insurance run' toe. Met één uit sloeg Norbert Jongerius een tweehonkslag en dat leidde tot een werperswissel. Gijs van Els nam het over, maar gooide vier wijd op Jamie Verheyleweghen en werd vervangen door Steven van Groningen. Verheyleweghen ging even later gedwongen uit na een grounder van Jordan Illis en dat bracht Jongerius op het derde honk. Hierna stal Illis het tweede honk en toen daar een foute aangooi op volgde scoorde Jongerius en bracht de stand op 4-2.

HCAW strandde een loper op het derde honk in de achtste inning op nieuwe werper Jerremyh Angela. De thuisploeg kwam wederom op de honken in de 2e9 op Oscar Meuris, die lead-off hitter Kevin Nieveld met een worp raakte. Hierna werd Nieveld uitgegeven bij een steelpoging, resulterend in een betoog van HCAW's Hoofd Coach Ralph Milliard. De voormalige Major Leaguer stelde dat Nieveld niet was getikt en werd uiteindelijk uit het veld gestuurd door Umpire Coen van Lierop. Met twee uit kreeg Rossini Frolijk vier wijd, maar een vangbal maakte een einde aan de wedstrijd en leverde Meuris zijn tweede save in twee dagen op.HCAW - UVV 2-4
RHE
UVV101000110-471
HCAW100000100-242
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, W (1-1)721422
Jerremyh Angela, H (2)1-1---
Oscar Meuris, SV (2)111---
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (0-1)5.125522
Tim Niekerk22212-
Gijs van Els- (*)-1---
Steven van Groningen1.21-1--
(*)- Van Els gooide op één slagman in de achtste inning
Homerun: HCAW: Rossini Frolijk (2)(7e,solo,op Delemarre).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Coen van Lierop.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:45 uur.

Game Notes:
Ralph Milliard (Hoofd Coach HCAW) in 2e9 uit het veld gestuurd door 3B Umpire Coen van Lierop vanwege commentaar na een uit-bij-stelen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,8° C, zuid-zuidwestelijke wind 16 kmu,
windkracht 3 Bft, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.