Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus gebruikt twee innings om sweep vs. The Hawks te completeren
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus gebruikte zondag (28 juni) slechts twee innings om negen punten te scoren en een 3-game sweep te completeren vs. Mampaey The Hawks.

Neptunus won he duel met 9-1, maar slechts twee punten waren verdiend, omdat The Hawks vier fouten maakte.

Neptunus werd met 9-8 'outhit'.

(28 juni)
Orlando Yntema startte voor Neptunus en schakelde tien slagmensen uit in de zeven innings die hij gooide, waarin hij zeven honkslagen moest toestaan. In de tweede inning kreeg de rechtshander honkslagen tegen van Amir Daou en Kevin van Veen, maar volgden drie nullen.

Neptunus kwam vervolgens tot een rally van vier punten in de tweede helft van de tweede inning en die waren allen onverdiend. Met één uit kreeg Adrian Anthony vier wijd en kwam Gyenuar Lopez na een fout op het honk. Een fout op een opofferingsstootslag van Shaldimar Daantji leidde vervolgens in het eerste punt. Nadat Daantji het tweede honk had gestolen kwamen de honken vol te staan toen Mourik Huijser vier wijd kreeg. De tweede nul kon worden genotered toen Lopez gedwongen werd uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Stijn van der Meer. Maar daarna werden nog eens drie runs toegevoegd toen Dwayne Kemp vier wijd kreeg en Benjamin Dille volgde met een 2-run single.

Neptunus werd puntloos gehouden in de volgende twee slagbeurten door de Amerikaanse werper Enoch Deaton. In de derde liet Neptunus een loper op het tweede honk achter. In de vierde opende Van der Meer met een honkslag, maar ging uit na een pick-off.

Neptunus kwam tot een rally van nog eens vijf punten in de vijfde inning om de stand op te voeren naar 9-0. Met één uit sloegen Rien Vernooij en Adrian Anthony een honkslag, waarna de eerste scoorde toen er een fout volgde op een grounder van Gyenuar Lopez. Een honkslag van Shaldimar Daantji zorgde voor het tweede punt in de slagbeurt, waarna de honken vol kwamen te staan toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Mourik Huijser. Het volgende punt werd daarna gescoord toen Deaton vier wijd gooide op Stijn van der Meer. Deaton werd opgevolgd door José Moreno, maar die gooide vier wijd op Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt, resulterend in nog eens twee runs. Een strikeout sloot daarna de inning af, zodat de honken vol achterbleven.

Laurens Oele gooide de laatste twee innings voor The Hawks en schakelde zes slagmensen op rij uit.

The Hawks wijzigde hun outfield kort voor aanvang van de wedstrijd. Odion Gouverneur stond oorspronkelijk in de line-up als startende rechtsvelder, maar in zijn plaats begon Brian Raap op die positie. In de tweede helft van de tweede inning werd Raap zelf ook weer vervangen door Kilian Jansen, die de rest van het duel in het rechtsveld speelde.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede inning strandde The Hawks opnieuw twee lopers in de vierde en vijfde slagbeurt. In de vierde sloeg Kevin van Veen een honkslag met één uit en Louie-Jay Sienders deed hetzelfde met twee uit, maar beiden bleven achter. In de vijfde, met twee uit, sloeg Berend Ruben een honkslag en kreeg Julian Goins vier wijd, maar ook zij strandden.

In de 1e8, met een 9-0 achterstand, scoorde The Hawks het enige punt op nieuwe werper Loek van Mil. Met twee uit gooide van Mil vier wijd op Kevin van Veen en kreeg daarna een honkslag tegen van Gregory Trinidad, gevolgd door een puntscorende honkslag van Louie-Jay Sienders. Van Mil sloot de slagbeurt daarna af met een strikeout. Terwijl hij de heuvel verliet was Van Mil duidelijk niet blij met de slagzone, leverde commentaar en werd uit het veld gestuurd.

Berry van Driel gooide daarna de negende inning en zorgde met drie nullen op rij voor het einde van de wedstrijd.Curaçao Neptunus - Mampaey The Hawks 9-1
RHE
Mampaey The Hawks000000010-194
Curaçao Neptunus04005000X-980
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, L (1-1)4.115792
José Moreno1.2121--
Laurens Oele2-----
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (6-1)71027--
Loek van Mil111211
Berry van Driel11----
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:45 uur.

Game Notes:
Loek van Mil (Neptunus) uit het veld gestuurd na afloop 1e8 door HP Umpire Henny Jansen vanwege commentaar op slag-en-wijd.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 21,9° C, zuidwestelijke wind 16 kmu,
windkracht 3 Bft, luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.