Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pirates heeft drie productieve middelste innings in winst vs. Kinheim
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates keek zondag (28 juni) tegen een 2-0 achterstand aan, maar scoorde zeven punten in de drie middelste innings om met 7-3 te winnen van Corendon Kinheim. Met de overwinning won Amsterdam ook de seizoen-series tegen de Haarlemmers met 4-2. En dat kan weer belangrijk zijn in geval van een gelijke klassering in de 'overall' eindstand, die bepalend is voor het thuisvoordeel in de Play-Offs en ook bepaald hoeveel punten elk team meeneemt naar de kampioensronde.

Kyle Ward had een sterk optreden en kwam tot negen keer drie slag in acht innings.

Amsterdam kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Bas Nooij en twee triples van Remco Draijer.

Dashenko Ricardo en Bryan Engelhardt homerden voor Kinheim.

(28 juni)
Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning strandde Kinheim twee lopers in de tweede slagbeurt. Kinheim opende vervolgens de score in de derde inning via een onverdiend punt. Jochem Koedijk begon met een stootslag-honkslag, maar daarna eindigde een door Mervin Gario geslagen vangbal in een dubbelspel. Rechtsvelder Linoy Croes maakte een fraaie vangbal, waarna Koedijk te laat terugkeerde op het eerste honk. Volgende slagman Victor Draijer bereikte het honk via een fout en ging even later scoren na een honkslag van Bryan Engelhardt.

In de vierde inning verdubbelde Kinheim de voorsprong toen Dashenko Ricardo homerde met één uit.

Amsterdam Pirates liet twee lopers achter in de eerste inning op David Bergman, die drie nullen op rij kreeg in de volgende slagbeurt. De thuisploeg strandde vervolgens een loper in scoringspositie in de derde, maar kwam tot een rally van drie punten in de tweede helft van de vierde inning.

In de vierde opende Kenny Berkenbosch met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Remco Draijer, die op zijn beurt scoorde toen Bas Nooij daarna een tweehonkslag sloeg. Nooij schoof op na een grounder, waarna hij het derde punt scoorde op een opofferingsslag van Linoy Croes.

In de vijfde bracht Kinheim de stand in balans toen Bryan Engelhardt homerde met twee uit. Hierna stond Kyle Ward nog maar één honkslag toe in de volgende drie innings.

Amsterdam brak de 3-3 stand door tweemaal te scoren in de vijfde slagbeurt. Met twee uit kwam Kenny Berkenbosch na een fout op het honk, waarna Remco Draijer zijn tweede RBI-triple afleverde. Draijer scoorde even later het volgden punt na een honkslag van Bas Nooij.

De voorsprong werd opgevoerd naar 7-3 toen tweemaal werd gescoord in de zesde inning op Bergman, die elf honkslagen moest incasseren. Met één uit kwam Linoy Croes na een stootslag-honkslag op het honken volgde Roelie Henrique met een honkslag. Croes schoof op nadat Michael Duursma werd uitgevangen, waarna hij scoorde op een honkslag van Nick Urbanus. Met lopers op de hoeken stal Urbanus het tweede honk en vertrok Henrique om de thuisplaat te stelen en er een 7-3 stand van te maken.

Daan Hendrix volgde Ward op in de eerste helft van de negende inning. Hij kreeg een lead-off single tegen van Dashenko Ricardo en een one-out single van Sven van de Sanden, maar de wedstrijd kwam vervolgens ten einde toen Jochem Koedijk in een dubbelspel sloeg.L&D Amsterdam Pirates - Corendon Kinheim 7-3
RHE
Corendon Kinheim001110000-391
L&D Amsterdam Pirates00032200X-7132
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, L (5-1)6111175
Pim Walsma1--2--
Arshwin Asjes1-----
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (5-2)89-732
Daan Hendrix1--2--
Homeruns: Kinheim: Dashenko Ricardo (4)(4e,solo,op Ward), Bryan Engelhardt (4)(5e,solo,op Ward).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:21 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,5° C, zuid-zuidwestelijke wind 18 kmu,
windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.