Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint protestwedstrijd, maar Amsterdam blijft op voorsprong
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus won met 5-1 vs. koploper L&D Amsterdam Pirates op dinsdagavond (28 juli) toen het restant van een eerder duel werd overgespeeld met veel wind. Met de nederlaag kwam er een einde aan een 9-game winning streak van Amsterdam.

Met de winst van Neptunus is het resultaat van de seizoen-series tussen de twee teams nu 3-3, maar ondanks de winst zal Neptunus op de tweede plek eindigen in geval van een gelijke stand met Amsterdam. Na de wedstrijd van vanavond blijft het run-gemiddelde in de onderling gespeelde wedstrijden tussen de twee teams in het voordeel van Amsterdam. Het run-gemiddelde van Amsterdam is 114,29, terwijl dat van Neptunus op 87,50 staat.

Komend weekeinde sluit Amsterdam de reguliere competitie af met een 3-game series vs. DSS, terwijl Neptunus UVV ontmoet. Deze series bepalen de eindrangschikking. De ploeg die in de Overall Stand op de eerste plaats eindigt plaatst zich voor deelname aan één van de European Champions Cup Qualifying Tournaments van volgend jaar.

De wedstrijd van vandaag werd aanvankelijk gespeeld op dinsdag 30 juni als de tweede van drie wedstrijden tussen de twee ploegen die naar voren waren geschoven. De wedstrijden stonden op de agenda voor begin augustus, maar dan neemt Neptunus deel aan de best-of-three finale om de European Champions Cup.

Op 30 juni won Amsterdam Pirates het duel met 4-1, maar diende Neptunus een protest in tijdens de slagbeurt van Nick Urbanus. Met een 1-wijd-2-slag count stelde Neptunus dat Urbanus aan slag stond met een ongerechtigde knupppel. De 3-man umpiring crew controleerde de knuppel, maar lieten het slaghout in de wedstrijd. Urbanus vervolgde zijn slagbeurt en werd uitgevangen. Wanneer een knuppel ongerechtigd is en bevestigd door de umpires, moet een slagman worden uitgegeven en uit het veld worden gestuurd. Door de knuppel in de wedstrijd te laten, stelden de umpires min of meer dat de knuppel niet ongerechtigd was.

Neptunus speelde het restant van de wedstrijd onder protest. Op 7 juli wees de Protestcommissie het protest toe aan Neptunus en dat betekende dat alle acties vanaf de tweede helft van de vijfde inning ongeldig werden verklaard. En zo werd het duel vanavond hervat met een 1-1 stand vanaf het begin van de tweede helft van de vijfde inning.

(28 juli)
In de oorspronkelijke wedstrijd een maand geleden strandde Amsterdam drie lopers in de eerste drie innings starter Kenny Van Den Branden. Neptunus liet twee lopers acher in de eerste twee slagbeurten op Rob Cordemans, maar opende de score in de derde inning.

Beide starters keerden vanavond niet terug. Van Den Branden had last van een lichte schouderblessure, terwijl Cordemans afgelopen zondag de startende werper was voor het Nederlands Honkbal Team in de finale van het World Port Tournament tegen Cuba.

In de derde inning kwam Shaldimar Daantji na een fout op het honk, waarbij de bal in het outfield gedeeltelijk uit zicht was vanwege de zon. Hij schoof op na een doorgeschioten bal en een honkslag van Dwayne Kemp. Een opofferingsslag van Benjamin Dille leidde tot het eerste punt.

Amsterdam kwam langszij in de vierde inning. Kenny Berkenbosch begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Remco Draijer en scoorde de gelijkmaker op een grounder van Bas Nooij.

In de 1e5 kreeg Amsterdam weer twee honklopers. Met twee uit sloeg Roelie Henrique een honkslag en werd Michael Duursma geraakt door een worp. Volgende slagman Nick Urbanus werd uitgevangen om de inning af te sluiten. Neptunus stelde hierna dat Urbanus had geslagen met een ongerechtigde knuppel en speelde het restant van de wedstrijd onder protest. De umpires bekeken de knuppel, maar die mocht in de wedstrijd blijven.

Toen het duel vanavond werd hervat werd Urbanus officiëel uit het veld gestuurd vanwege het gebruik van een ongerechtigde knuppel en was de stand 1-1.

Dennis Burgersdijk werd de nieuwe werper voor Amsterdam Pirates, terwijl Jesse Aussems de tweede honk-plek van Urbanus overnam. Neptunus moest ook een aantal wijzigingen maken, want korte stop Stijn van der Meer sloot het World Port Tournament ziek af en was vanavond niet inzetbaar. Raily Legito verving Van der Meer en werd de nieuwe derde honkman, terwijl Dwayne Kemp van het derde honk naar kort verhuisde. In de oorspronkelijke wedstrijd was Legito in de negende inning ingezet als pinch-hitter, maar omdat dat deel van de wedstrijd ongeldig was geworden, was hij gerechtigd eerder al deel te nemen. Linksvelder Gyenuar Lopez was op een korte vakantie en werd vervangen door Urving Kemp. Op de heuvel werd Kevin Kelly de vervanger van Van Den Branden.

In de 2e5 scoorde Neptunus tweemaal op Burgersdijk. Shaldimar Daantji begon met een tweehonkslag, waarna hij scoorde op een pinch-hit double van Raily Legito. Een opofferingsstootslag van Dwayne Kemp bracht Legito naar het derde honk en de veteraan scoorde even later op een 2-out single van Gianison Boekhoudt.

In de 1e6 opende Kenny Berkenbosch met een tweehonkslag voor Amsterdam, maar strandde op het derde honk.

Neptunus voegde een punt toe in de zesde inning. Christian Diaz begon met ee driehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Urving Kemp. Toen volgende slagman Adrian Anthony ook een honkslag sloeg nam Robin Schel het werpen over van Burgersdijk en werd gesteund met een 'inning-ending double play'.

In de 1e7 kreeg Linoy Croes vier wijd met één uit en schoof op na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique. Croes bereikte het derde honk na een infield-hit van Michael Duursma, maar gleed vervolgens uit en werd alsnog uitgetikt zodat de inning ten einde kwam.

In de 2e7 sloeg Dwayne Kemp een honkslag en kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd met één uit, waarna een nieuwe werperswissel volgde. Tom de Blok nam het over van Schel en sloot de inning af, waarin Neptunus twee lopers achterliet.

In de achtste volgde er nog een werperswissel bij Amsterdam. Urving Kemp opende met een stootslag-honkslag. De bal rolde langzaam langs de derde honk-lijn, eindigde net op goed gebied en stopte vlak voor het honk. De Blok volgde met drie slag voor Adrian Anthony en Shaldimar Daantji. Toen Daantji drie slag kreeg stal Kemp het tweede honk. Op de aangooi naar het tweede honk werd werper Tom de Blok door de bal op zijn hoofd geraakt. De wedstrijd werd onderbroken, terwijl De Blok een paar minuten duizelig op de grond zat. Met hoofdpijn verliet De Blok de wedstrijd en werd vervangen door Daan Hendrix. Die gooide vier wijd op Raily Legito en kreeg daarna een RBI-single tegen van Dwayne Kemp, die de stand opvoerde naar 5-1.

In de negende, die werd gespeeld in motregen, opende Bas Nooij met vier wijd voor Amsterdam, maar daarna maakten een pop-fly en dubbelspel een einde aan de wedstrijd.

Zonder in actie te komen in het restant van vanavond werd Neptunus-starter Kenny Van Den Branden de winnende werper, nadat hij de verliezer was in de oorspronkelijke wedstrijd.Curaçao Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 5-1
RHE
L&D Amsterdam Pirates000100000-161
Curaçao Neptunus00102101X-5121
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans42131-
Dennis Burgersdijk, L (4-2)1 (*)--633
Robin Schel1.1-11--
Tom de Blok1.13-111
Daan Hendrix0.1-11--
(*) - Burgersdijk gooide op drie slagmensen in de zesde inning
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (8-1)53-411
Kevin Kelly, SV (1)4332--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires 30 juni: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Edwin Louisa.
Umpires 28 juli: HP-Olav Steijger, 1B-René Ras, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer 30 juni-Rienette Hamers.
Official Scorer 28 juli-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer 30 juni/28 juli-Alex van den Berg.
Public Address Announcer 30 juni-Hélène van Eijk.
Public Address Announcer 28 juli-Jan van der Sande.
Speeltijd 30 juni-1:15 uur.
Speeltijd 28 juli-1:17 uur.

Game Notes:
2-minuten 'injury-delay' in 2e8 met 2 uit, loper op 2e honk nadat werper Tom de Blok (Amsterdam) door de bal op zijn hoofd was geraakt bij een aangooi naar het 2e honk in een steel-situatie. De Blok verliet de wedstrijd.
Wedstrijd oorspronkelijk gepland en gespeeld op dinsdag 30 juni met een 4-1 winst voor Amsterdam Pirates als eindstand.
Neptunus speelde onder protest na afloop 1e5 en stelde dat Amsterdam-slagman Nick Urbanus met een ongerechtigde knuppel sloeg.
Het protest werd toegewezen aan Neptunus, waardoor het duel vanaf de 2e5 ongeldig werd verklaard.
De wedstrijd werd vanavond hervat in de 2e5 met nul uit een een 1-1 stand.
Toen het duel werd hervat werd Nick Urbanus (Pirates) (laatste nul 1e5) uit het veld gestuurd door HP Umpire Olav Steijger voor het gebruik van een ongerechtigde knuppel in zijn oorspronkelijke slagbeurt op 30 juni.
Weersomstandigheden bij aanvang op 30 juni: Zonnig, 26,8° C, oostelijke wind 14 kmu,
windkracht 2,8 Bft, luchtvochtigheid 42%.
Weersomstandigheden bij aanvang op 28 juli: Bewolkt, 16,8° C, west-zuidwestelijke wind 31 kmu,
windkracht 4,7 Bft, luchtvochtigheid 70%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.