Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Game 2 Amsterdam vs. Neptunus verregend
English
AMSTERDAM - De tweede wedstrijd van de 3-game series tussen koplopers L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus is vrijdagavond (29 mei) afgelast vanwege regen. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor dinsdag 9 juni. De reeks wordt zaterdagmiddag in Rotterdam vervolgd.

In plaats van de reguliere speeldagen donderdag, zaterdag en zondag werd de wedstrijd vanavond verschoven van de zondag om ruimte te maken voor de voorbereidingen voor de komende Europa Cup Toernooien. Amsterdam Pirates reist zondag naar Parijs (Frankrijk), waar dinsdag hun toernooi begint. Neptunus speelt hun toernooi op eigen veld in Rotterdam.

Door de afgelasting van vanavond werden ook de eerste beslissingen voor de Play-Offs een dag uitgesteld. Maar het scenario op zaterdag blijft hetzelfde.

De winnaar van de Amsterdam-Neptunus wedstrijd zal zich plaatsen voor de Play-Offs.

Dit zijn de scenarios:

Wanneer Amsterdam ook op zaterdag wint zal het zich plaatsen voor de Play-Offs, maar dat betekent ook dat Pioniers is uitgeschakeld op basis van hun onderlinge resultaten tegen Neptunus (0-3). Het betekent ook dat Kinheim nog altijd boven Neptunus kan eindigen wanneer de Rotterdammers worden gesweept en Kinheim zelf Pioniers sweept.

Wanneer Neptunus zaterdag wint zal het zich ook plaatsen voor de Play-Offs, maar in dat geval doen de overige drie teams nog allemaal mee voor de tweede plek. In dit scenario kan Kinheim boven Amsterdam eindigen in geval van een Amsterdamse nederlaag zaterdag vs. Neptunus en een Kinheim-sweep vs. Pioniers. Een ander scenario in deze situatie is dat Pioniers zich kan plaatsen in geval van een zaterdag-nederlaag voor Amsterdam, terwijl Pioniers zelf zaterdag en zondag van Kinheim wint. Pioniers komt dan op gelijke hoogte met Amsterdam en plaatst zich dan op basis van het onderlinge resultaat (2-1).

Wanneer de wedstrijd tussen Amsterdam en Neptunus zaterdag in een gelijkspel eindigt zullen beide ploegen zich plaatsen voor de Play-Offs. Kinheim kan dan nog altijd op gelijke hoogte eindigen met of Amsterdam of Neptunus, maar de onderlinge resultaten zijn in het voordeel van de twee koplopers.

Wanneer Amsterdam zaterdag wint en Pioniers wint van Kinheim dan zal dit resulteren in plaatsing voor Amsterdam en Neptunus. Pioniers kan dan nog gelijk eindigen met Neptunus, maar de Rotterdammers plaatsen zich dan op basis van het onderling resultaat (3-0).

Wanneer Neptunus zaterdag wint en Pioniers wint van Kinheim dan al de laatste zijn uitgeschakeld. De laatste beslissing valt dan op zondag. Wanneer Pioniers dan wint van Kinheim zal het zich plaatsen op basis van het onderling resultaa tegen Pirates (2-1). Wanneer Kinheim dan wint plaatst Amsterdam zich. (29 mei)

Stand & Programma
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.