Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Freek Bouw)

Lars Huijer beëindigt profloopbaan en keert huiswaarts
English
MESA, Arizona (USA) - Werper Lars Huijer heeft zijn professionele honkbal-loopbaan afgesloten en is teruggekeerd naar Nederland.


...Lars Huijer in Spring Training met de Cubs-minors...
(© Foto: Freek Bouw - Phrake Photography)
In een verklaring, gedateerd 29 maart, zegt Huijer: ,,Alles komt tot een einde. Ik heb besloten mijn loopbaan als professioneel honkballer te beëindigen! Ik ga terug naar school en wil een ander soort toekomst gaan opbouwen! Ik wil iedereen bedanken die achter me heeft gestaan tijdens mijn loopbaan.''

De 21-jarige rechtshandige werper maakte zijn profdebuut in 2011 toen hij in vijf wedstrijden gooide voor het Rookie League-team van de Seattle Mariners in de Arizona League. In die vijf wedstrijden (drie starts) was hij 0-1 en kwam tot negen strikeouts in 15 innings, waarin hij 19 honkslagen moest toestaan.

In 2012 speelde Huijer wederom in de Rookie League, maar dit keer voor de Pulaski Mariners in de Appalachian League. Bij Pulaski gooide Huijer in 21 wedstrijden, allen in relief. Hij was 1-2 en kreeg twee saves op zijn naam. In 32 2/3 innings gooide Huijer 21 keer drie slag, 14 keer vier wijd en kreeg 39 honkslagen tegen.

Huijer promoveerde naar Single-A Short Season in 2013 en speelde toen voor Everett AquaSox. Daar had hij een prima seizoen, want hij was 8-2 in 14 wedstrijdenm, waarvan hij er dertien startte. In 71 1/3 inning had Huijer 61 strikeouts en stond 57 hits toe.

Vorig seizoen promoveerde de rechtshander opnieuw en gooide dit keer in Single-A en Single-A Advanced voor de Seattle Mariners. Voor Clinton LumberKings (Single-A) was hij 4-5 in 16 wedstrijden (12 starts) en gooide zijn enige professionele complete wedstrijd. In 71 2/3 innings kwam hij tot 44 strikeouts. In Single-A Advanced gooide hij voor High Desert Mavericks, waar hij 2-4 was in 12 wedstrijden (allen als starter). In 52 1/3 inning had hij 32 strikeouts, gaf 27 vrije lopen weg en moest 69 hits incasseren.

In het off-seasom werd hij geruild naar de Chicago Cubs bij wie hij deze maand in minor league Spring Training-camp was in Arizona. Maar nu heeft hij besloten zijn profloopbaan af te sluiten en terug te keren naar Nederland. Hier zal hij weer gaan gooien voor zijn oude club Vaessen Pioniers. Daar maakte hij in 2010 zijn Hoofdklasse-debuut en gooide ook voor de Hoofddorpers in het seizoen 2011, voordat hij naar de States vertrok om aan zijn profloopbaan te beginnen. Bij Pioniers wordt hij weer teamgenoot van zijn broer Swen Huijer, die professioneel gooide in 2008-2011 in de organisatie van de Boston Red Sox, waarna hij terugkeerde.

(30 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.