Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers shuts out DSS
English
HAARLEM - Vaessen Pioniers kwam donderdagavond (30 april) tot een 5-0 shutout bij DSS.

Pioniers scoorde drie onverdiende punten in de vierde inning om de stand op te voeren naar 5-0, maar bereikte daarna nog maar twee keer het honk in het restant van de wedstrijd.

Linkshander Ricardo Hernandez Sanchez kwam tot zes strikeouts en stond slechts twee hits toe in zes innings om de eerste 3-game winner van het seizoen te worden.

(30 april)
Pioniers opende de score in de eerste inning, dankzij honkslagen van de top-3 'veteraan'-hitters van het team Danny Rombley, Dirk van 't Klooster en Vince Rooi. Met één uit sloeg Rombley een tweehonkslag, waarna Van 't Klooster een honkslag sloeg. Rooi voegde een tweehonkslag toe om daarmee de score te openen.

Het tweede punt volgde in de tweede slagbeurt. Met twee uit sloeg Max Draijer een honkslag en stal het tweede honk, die werd gevolgd door een foute aangooi. Een honkslag van Daniel Fernandes maakte er daarna 2-0 van.

Een 3-run rally in de vierde verhoogde de stand naar 5-0. Pioniers scoorde toen opnieuw met twee uit. Max Draijer sloeg ook nu weer een honkslag, net als Daniel Fernandes. Een vangfout in het outfield op een klap van Danny Rombley stelde beide lopers vervolgens in staat te scoren. Rombley eindigde hierdoor zelf op het derde honk en scoorde toen Dirk van 't Klooster een honkslag sloeg. De 'all-time basehit-leader' sloeg vanavond 3-uit-3.

Vanaf de vijfde inning bleef Pioniers hitloos en bereikte nog maar twee keer het honk. Jorn van Ingen nam de pitching over van DSS-starter Rik Geestman met twee uit in de vijfde. Hij gooide vier wijd op Rombley en Rooi in de zevende inning, maar werd toen gesteund met een dubbelspel. Rookie Mike Groen maakte zijn pitching-debuut in de negende inning en schakelde toen drie lopers op rij uit.

DSS strandde verschillende lopers, waarvan zeven in scoringspositie, drie daarvan op het derde honk. In de derde inning kreeg Mark Smit vier wijd met één uit, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp. Hierna schakelde Hernandez acht slagmensen op rij uit. In de zevende, op reliever Dennis Buring, kreeg DSS de honken vol. Met één uit kreeg Mitchell Koot vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit sloeg Shane Boeree een honkslag, waarna Mitchel Dautzenberg met vier wijd voor volle honken zorgde. Sedley Karel nam daarna de pitching over en sloot de inning met een grounder af.

In de negende strandde DSS twee lopers op Swen Huijer en bereikte daarna het derde honk in de negende op Bayron Cornelisse, maar alle lopers bleven achter.DSS - Vaessen Pioniers 0-5
RHE
Vaessen Pioniers110300000-590
DSS000000000-042
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, W (3-0)6622--
Dennis Buring0.2121--
Sedley Karel, H (2)0.1-----
Swen Huijer11-1--
Bayron Cornelisse122---
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, L (1-2)4.22-951
Jorn van Ingen3.122---
Mike Groen1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Fred Oosterling, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:37 uur.

Game Notes:.
Debuutwedstrijd voor Official Scorer Karin Pieneman.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,3° C, westelijke wind 31 kmu, luchtvochtigheid 71%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.