Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

UVV wint ruim bij HCAW
English
BUSSUM - UVV won ruim op donderdagavond (30 april) vs. HCAW, 11-2.

UVV had de aangekondigde startende werper gewijzigd voor deze eerste wedstrijd van de reeks, want de Venezolaan Claudio Bavera startte in plaats van Jurjen van Zijl. De laatste nam de pitching in de vijfde inning over.

UVV kwam tot een rally van zes punten in de derde inning om een ruime 8-0 voorsprong te nemen, maar slaagde er niet in om het duel via de mercy-rule af te sluiten. Dennis De Quint homerde voor UVV.

(30 april)
UVV scoorde de eerste twee punten in de tweede inning op Bob Klaarenbeek. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Dennis De Quint, waarna vier wijd gooide voor Omar Williams. Een fout op een grounder van Mike Bazuin zorgde vervolgens voor volle honken. Een grounder van Brennan Nijhof en een stootslag-honkslag van Jamie Verheyleweghen leverden daarna de twee punten op.

Een 6-run rally met twee uit in de derde inning verhoogde de stand naar 8-0. Gilmer Lampe kreeg vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een honkslag van Dennis De Quint. Omar Williams volgde met een nieuwe honkslag. De twee lopers scoorden op een driehonkslag van Mike Bazuin, die zelf ging scoren na een honkslag van Brennan Nijhof. Een honkslag van Jamie Verheyleweghen zorgde voor lopers op het eerste en derde honk en bracht reliever Giovanni Tensen naar de heuvel. Hij werd begroet met een 2-run single van Norbert Jongerius die de stand op 8-0 bracht.

HCAW pakte drie punten terug in de tweede helft van de derde inning. Met één uit sloeg Rikkert Kempen een honkslag en bereikte Peter van Doesburg het honk na een fout. Een 'force play-grounder' van Brian Biezen bracht Kempen naar het derde honk en hij kreeg vervolgens de thuisplaat toegewezen toen Bavera schijn maakte. Dat bracht Briezen naar het tweede honk en die scoorde even later na een honkslag van Roy Seltenrijch.

Met een 8-2 voorsprong voor UVV volgde een ietwat verrassende wissel in de tweede helft van de vijfde inning, want startende werper Claudio Bavera werd opgevolgd door Jurjen van Zijl. Hierdoor kwam Bavera één inning tekort op winnende werper te worden, terwijl een andere startende werper (Van Zijl) nu in relief werd gebruikt met nog twee wedstrijden in de het weekeinde op de agenda.

Van Zijl zag HCAW de honken vol krijgen in de zesde inning. Met één uit en Jarreau Martina (velderskeus) op het eerste honk sloeg Rowan van Hoek een honkslag, waarna pinch-hitter Jazon Allee vier wijd kreeg met twee uit, maar ze bleven allemaal achter.

UVV scoorde het volgende punt in de zevende inning toen Dennis De Quint homerde met één uit. Nog eens twee runs werden gescoord in de achtste. Jamie Verheyleweghen (honkslag) en Joris van Ballegooy (fout) scoorden toen respectievelijk op een honkslag van Tony Enos en een opofferingsslag van Gilmer Lampe.HCAW - UVV 2-11
RHE
UVV026000120-11162
HCAW002000000-284
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Claudio Bavera42-42-
Jurjen van Zijl, W (2-1)3713--
Gilian van Lith1--1--
Kevin Noordzij111---
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Bob Klaarenbeek, L (0-1)2.212888
Giovanni Tensen3.22-511
Tony Kreisel1.22-221
Marco Schel11-1--
Homerun: UVV: Dennis De Quint (1)(7e,solo,op Tensen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-3:02 uur.

Game Notes:.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 11,9° C, west-noordwestelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 47%.
...HCAW-reliever Giovanni Tensen...
...Mike Bazuin probeert een dubbelspel op te breken in de...
...5e inning, maar korte stop Seltenrijch is succesvol en gooit...
...de bal op tijd naar 1B Rikkert Kempen (15)...
...Links staat 2e honkman Jarreau Martina...
(© Beide Foto's: Alfred Cop Fotografie)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.