Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Pirates draait bijna No-Hitter om in winst vs. Kinheim
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates werd donderdagavond (30 april) in zeven innings het zwijgen opgelegd door Corendon Kinheim-pitcher Tom Stuifbergen, die zes nullen af was van een No-Hitter. De rechtshander had alleen Michael Duursma tot de honken toegestaan via tweemaal vier wijd en had alle andere slagmensen in de Amsterdamse line-up uitgeschakeld. Echter, zowel Stuifbergen als Kinheim stonden uiteindelijk met lege handen.

In de tweede helft van de achtste inning opende Bas Nooij met een tweehonkslag om een einde te maken aan de No-Hitter. Twee fouten op grounders bezorgden Amsterdam vervolgens een 2-0 voorsprong.

Kalian Sams, debuteerde vanavond in een Kinheim-uniform.

(30 april)
Tom Stuifbergen domineerde zeven innings. En wellicht domineerde hij de hele wedstrijd, want hij was zelf vanavond niet verantwoordelijk voor de nederlaag. Echter, Stuifbergen kreeg te weinig aanvallende steum, want ook Amsterdam-starter Rob Cordemans had weer een prima optreden. De veteraan rechtshander kwam tot zeven keer drie slag en stond slechts vier hits toe aan Kinheim in de zeven innings die hij gooide. Slechts tweemaal bereikte Kinheim het tweede honk.


...Catcher Bas Nooij (die de No-Hitter brak)...
...feliciteert winnende werper Tom de Blok...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste inning sloeg Mervin Gario een honkslag met één uit, schoof op na een wilde worp, maar strandde. In de zevende kreeg Kinheim de tweede loper op het tweede honk. Kalian Sams, die was uitgevangen en drie slag had gekregen in zijn voorgaande twee slagbeurten, kwam toen na een fout op het honk, net als volgende slagman Jeffrey Arends. Maar Sams ging daarna gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Dudley Leonora en Cordemans sloot af met twee strikeouts.

Intussen hield Stuifbergen de Amsterdamse aanval in bedwang. Hij schakelde de eerste tien slagmensen op rij uit, waarna zijn Perfect Game eindigde toen hij in de vierde inning vier wijd gooide op Michael Duursma met één uit. Duursma stal het tweede honk, maar bleef toen achter, want Stuifbergen schakelde weer acht slagmensen op rij uit. Hij gooide toen opnieuw vier wijd op Duursma, die daarmee de zevende slagbeurt opende. Duursma schoof dit keer op na een opofferingsstootslag van Nick Urbanus, maar strandde wederom.

En zo begon Stuifbergen aan de achtste inning terwijl hij steeds bezig was met een No-Hitter. De laatste No-Hitter in de reguliere Hoofdklasse-competite werd precies vijf jaar geleden gegooid op 30 april 2010 door Dushan Ruzic (Neptunus). In augustus van dat haar gooide ook Joey Eijpe (HCAW) een No-Hitter, maar dat was in de Play-Downs.

Stuifbergen's No-Hitter eindigde toen Bas Nooij de achtste inning opende met een tweehonkslag in het rechtsveld. Hij bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Jesse Aussems, waarna volgende slagman Rashid Gerard werd geraakt door een worp. En toen maakte de Kinheim-verdediging twee kostbare fouten. Een grounder van Linoy Croes richting derde honk eindigde in een foute aangooi van derde honkman Mervin Gario richting catcher, want Nooij was op de klap vertrokken en ging scoren. Hierna ging Croes gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Roelie Henrique, maar bij een poging een dubbelspel te completeren gooide tweede honkman Kevin Moesquit de bal langs eerste honkman Jeffrey Arends en dat stelde Gerard in staat het tweede punt te scoren.

Tom de Blok had de pitching bij Pirates overgenomen in de achtste inning. Met twee uit zag hij Mervin Gario na een fout op het honk komen, maar die bleef achter. In de negende inning raakte De Blok openingsslagman Kalian Sams met een worp. De profspeler werd hierna vervangen door pinch-runner Niels van Weert. Maar hierna sloot De Blok sterk af, want hij schakelde de volgende drie slagmensen met drie slag uit om het duel af te sluiten en de winst veilig te stellen.

De klap van Nooij bleef de enige honkslag die Stuifbergen incasseerde.L&D Amsterdam Pirates - Corendon Kinheim 2-0
RHE
Corendon Kinheim000000000-042
L&D Amsterdam Pirates00000002X-214
pitcher Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen, L (1-1)87212-
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans77-4--
Tom de Blok, W (1-0)23----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:15 uur.

Game Notes:.
Hoofdklasse-debuut voor umpire André Eijpe.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,6° C, westelijke wind 31 kmu, luchtvochtigheid 67%.
...Tom Stuifbergen verloor een No-Hitter en de wedstrijd...

...Amsterdam-starter Rob Cordemans...

...Kalian Sams debuteerde in een Kinheim-uniform...

...Winnende werper Tom de Blok...

...Amsterdam 3B Rashid Gerard...
...Hij scoorde het 2e punt in de 8e inning......Kinheim 2B Kevin Moesquit probeert...
...een dubbelspel te maken in de 8e...
...Linoy Croes is uitgeschakeld...

...Amsterdam-outfielders Roelie Henrique,...
...Remco Draijer (half zichtbaar) en...
...Linoy Croes vieren de winst...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.