Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sterke pitching helpt DSS aan winst vs. HCAW
English
BUSSUM - DSS scoorde zaterdag (30 mei) vier punten van de vijfde tot en met zevende inning om met 5-3 te winnen bij HCAW.

Vijf DSS-pitchers stonden slechts twee honkslagen toe aan de ploeg van HCAW. DSS sloeg negen honkslagen, waaronder drie van Ryan Miner.

(30 mei)
DSS opende de score met één punt in de eerste inning op startende werper Maickel Rietel. Mark Smit opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Lex Leijenaar en een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Ryan Miner.

DSS werd in de volgende twee slagbeurten puntloos gehouden, maar kreeg een kans meer punten toe te voegen in de vierde. Met één uit sloeg Miner een tweehonkslag, waarna Tino van Erk vier wijd kreeg, maar even later gedwongen uitging. Met Miner op het derde honk maakte een nieuwe gedwongen nul een einde aan de inning.

In de 2e4 pakte HCAW een punt terug toen Jarreau Martina begon met een tweehonkslag, opschoof op een grounder en daarna scoorde na een wilde worp. Vier wijd voor Emersson Paula volgde en nadat die het tweede honk had gestolen, bereikte hij het derde honk na een 2-out single van Raoell Kortstam, maar de twee lopers bleven achter.

DSS hernam de leiding in de vijfde inning. Met twee uit kreeg Mark Smit vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Lex Leijenaar. De laatste stal daarna ook het tweede honk en scoorde het volgende punt na een honkslag van Mitchell Koot.

In de 2e5 verkleinde HCAW de achterstand weer naar 3-2. Met één uit kwamen Rowan van Hoek en Max Clarijs na een fout op het honk en dat leidde tot een werperswissel. Mike Groen nam het over en kreeg een opofferingsslag tegen van Jarreau Martina, maar dat eindigde ook in een 'inning-ending double play', want Clarijs werd eveneens uitgeschakeld bij een poging het tweede honk te bereiken op de aangooi richting de plaat.

DSS voegde onmiddellijk weer een punt toe in de zesde inning. Tino van Erk begon met een honkslag, waarna Levine Gabriëls werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Seb Visser, waarna Van Erk scoorde op een pinch-hit grounder van Sven Jongejans.

De Haarlemmers scoorden vervolgens nog een 'insurance run' in de zevende inning. Met twee uit sloeg Mitchell Koot een tweehonkslag. Hierna nam Bob Klaarenbeek het werpen over, maar de linkshander werd begroet met een RBI-single van Ryan Miner die de stand opvoerde naar 5-2.

HCAW leek nog iets terug te kunnen doen in de tweede helft van de achtste inning. Tegenover nieuwe werper Max Ploegstra kreeg de thuisploeg de honken vol met twee uit. Max Clarijs kreeg vier wijd met één uit, net als Brian Biezen en Emersson Paula met twee uit. Closer Kevin Geestman werd toen ingebracht en hij sloot de inning af met een grounder en dus bleven drie lopers achter.

In de 2e9 wist HCAW nog eenmaal te scoren. Raoell Kortstam begon met vier wijd en ging scoren op een opofferingsslag van Aldrich Guzman, maar daar bleef het vandaag bij voor HCAW.HCAW - DSS 3-5
RHE
DSS100021100-592
HCAW000110001-320
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Jorn van Ingen4.131221
Mike Groen, W (1-1)1.21----
Mark van Deursen, H (2)11----
Max Ploegstra, H (2)0.212---
Kevin Geestman, SV (3)1.112-11
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (1-5)6.222755
Bob Klaarenbeek2122--
Steven van Groningen0.1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Olav Steijger.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:49 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C, west-noordwestelijke wind 31 kmu, luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.