Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim komt terug en schakelt Pioniers uit
English
HAARLEM - Curaçao Neptunus bereikte vandaag (zaterdag 30 mei) de Play-Offs, maar een andere beslissing viel vanmiddag in Haarlem, waar Kinheim met 8-7 won vs. Pioniers. Door het verlies werd Pioniers uitgeschakeld voor de top-2 en dus de eerste kans zich te plaatsen voor de Play-Offs. Met de winst blijft Kinheim in de race voor de tweede plek die kan worden verdiend in de eerste helft van de competitie.

Wanneer Kinheim zondag opnieuw wint zal het bezit nemen van de tweede plek en passeert dan Amsterdam Pirates. De inhaalwedstrijd tussen Neptunus en Amsterdam wordt dan beslissend. Wanneer Amsterdam wint zal het zich plaatsen, wanneer Neptunus wint is Kinheim geplaatst. Wanneer Pioniers zondag wint wordt Amsterdam de tweede ploeg die zich kwalificeert voor de Play-Offs.

Kinheim stond met 7-3 achter in de zesde inning nadat Vince Rooi een grand slam homerun had geslagen waarvan alle vier de punten onverdiend waren. Kinheim antwoordde met drie runs in de eigen zesde beurt en won het duel door tweemaal te scoren in de 2e9 toen Pioniers twee fouten maakte.

(30 mei)
Pioniers nam driemaal de leiding en de derde keer leek het er op dat de uithaal van Vince Rooi genoeg was. Maar dat was niet zo en de wedstrijd ontwikkelde zichzelf in een thriller!

In de tweede inning opende Pioniers de score met twee uit op starter Nick Veltkamp. Kevin Weijgertse en Daniel Fernandes sloegen toen beiden een honkslag en toen Max Draijer ook een honkslag sloeg was de eerste voorsprong geboren.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede inning kwam Kinheim langszij in de derde op starter Lars Huijer. Met één uit sloeg Kevin Moesquit een tweehonkslag, waarna Mervin Gario via een fout op het honk kwam. Hierna ging Gario gedwongen uit op een klap van Bryan Engelhardt en toen daar een foute aangooi op volgde bij een poging een dubbelspel te maken scoorde Moesquit de gelijkmaker.

Pioniers hernam de leiding in de vierde toen Daniel Fernandes een honkslag sloeg met één uit, opschoof na een fout en scoorde op een honkslag van Danny Rombley.

De Hoofddorpers voegden een punt toe in de volgende inning. Met één uit sloeg Vince Rooi een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Mark-Jan Moorman.

Kinheim bracht de stand weer in evenwicht door tweemaal te scoren in de 2e5. Met één uit sloeg Kevin Moesquit een honkslag en werd Mervin Gario geraakt door een worp. Een honkslag van Bryan Engelhardt en een fout op een grounder van Dudley Leonora stelden de twee lopers in de gelegenheid de plaat te passeren en de stand op 3-3 te brengen.

In de 1e6 nam Pioniers voor de derde keer de leiding en dit keer leek dat beslissend te zijn. Daniel Fernandes begon met een honkslag, waarna hij veilig het tweede honk bereikte toen er een fout volgde op een 'force play-grounder' van Max Draijer. Powerhitters Danny Rombley en Dirk van 't Klooster werden vervolgens uitgevangen, maar de honken kwamen vol te staan toen Quintin De Cuba vier wijd kreeg. Hierna dreunde Vince Rooi de eerste worp van Nick Veltkamp over de links-midveld omheining voor een grand slam homerun, die Pioniers op een 7-4 voorsprong zette. Scott Ronnenbergh (die vorig seizoen voor Pioniers uitkwam) nam de pitching over en sloot de inning af met een strikeout.

Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen, want Kinheim antwoordde met drie runs (ook met twee uit) in de 2e6. Met één uit sloeg Victor Draijer (de neef van Pioniers' Max Draijer en broer Pirates' Remco Draijer) een honkslag. Met twee uit sloeg ook Jochem Koedijk een honkslag, waarna beide lopers scoorden toen Kevin Moesquit volgde met een tweehonkslag. Even later scoorde Moesquit toen ook Mervin Gario een tweehonkslag sloeg om de achterstand te verkleinen naar 7-6.

Beide teams werden puntloos gehouden in de volgende twee innings, maar Kinheim liet twee lopers achter in zowel de zevende als de achtste inning. De Haarlemmers kregen de honken vol met nul uit in de achtste, maar toen volgden een dubbelspel en vangbal.

Pim Walsma schakelde Pioniers op rij uit in de achtste, waarna Arshwin Asjes de pitching over in de negende. Hij gooide tweemaal vier wijd met één uit, maar werd toen gesteund met een dubbelspel.

Met een 7-6 voorsprong nam closer Bayron Cornelisse de pitching over voor Pioniers. Voor vandaag leidde Cornelisse in de Hoofdklasse met vier saves en kreeg nu de kans de eerste closer van het seizoen te worden met vijf saves. Maar Kinheim dacht daar duidelijk anders over. Met één uit sloeg Dashenko Ricardo een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal. Volgende slagman Victor Draijer werd uitgevangen, maar dat leidde ook tot een fout die Ricardo in staat stelde het derde honk te bereiken. Niels van Weert kwam hierna in het duel als pinch-hitter en leverde een puntscorende infield-hit op die de stand in evenwicht bracht. Van Weert's hit werd gevolgd door een foute aangooi die hem naar het tweede honk bracht. Rookie Jochem Koedijk sloeg daarna een 'walk-off double' langs de linksveld-lijn die Kinheim een 8-7 overwinning opleverde, waardoor de ploeg in de race blijft voor een plek in Play-Offs.Corendon Kinheim - Vaessen Pioniers 8-7
RHE
Vaessen Pioniers010114000-7106
Corendon Kinheim001023002-8142
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de negende inning)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer5.23-964
Reggie Bomberg, H (2)1--1--
Sedley Karel, H (4)1.1121--
Bayron Cornelisse, BS (1), L (0-2)0.21-321
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp5.2221072
Scott Ronnenbergh1.121---
Pim Walsma1-----
Arshwin Asjes, W (3-2)1-2---
Homerun: Pioniers: Vince Rooi (3)(6e,grand slam,op Veltkamp).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Henny Jansen, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-3:02 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12° C, westelijke wind 32 kmu, luchtvochtigheid 66%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.