Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus als eerste geplaatst voor de Play-Offs
English
ROTTERDAM - Regerend landskampioen werd de eerste ploeg die zich verzekerde van een plek in de Play-Offs door op zaterdag (30 mei) met 3-1 te winnen vs. L&D Amsterdam Pirates. Door de winst nam Neptunus weer alleen bezit van de leiderspositie en werd onbereikbaar voor achtervolgers Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers.

De enige ploeg die Neptunus nog kan passeren is Amsterdam Pirates en dat kan gebeuren wanneer het van de Rotterdammers wint in het inhaalduel van de vrijdag afgelast ontmoeting, die is vastgesteld voor dinsdag 9 juni. Echter, de datum voor de inhaalwedstrijd is slechts twee dagen na afloop van de Europa Cup Toernooien, waarin Pirates en Neptunus zes wedstrijden in zes dagen spelen. Pirates keert de dag voor de geplande inhaalwedstrijd pas terug uit Parijs.

Neptunus scoorde vandaag twee onverdiende punten in de eerste inning, dankzij drie fouten, waarna nog een onverdiend punt toegevoegd in de zevende slagbeurt.

(30 mei)
Neptunus nam een vroege 2-0 voorsprong in de eerste inning en dat bleek genoeg. Amsterdam Pirates maakte vier wedstrijden in de wedstrijd. Neptunus maakte geen fouten en dat was pas de zevende foutloze wedstrijd dit seizoen voor de Rotterdammers. De ploeg maakte 14 foute in de eerste zes wedstrijden en heeft er nu 27 gemaakt in de 20 gespeelde wedstrijden. Vorig seizoen maakte Neptunus 37 fouten in 42 wedstrijden.

Maar in deze wedstrijd waren het de fouten van Amsterdam die de wedstrijd beslisten.

Aanvankelijk liet Pirates twee lopers achter in de eerste helft van de eerste inning en kreeg daarna twee runs tegen in de tweede helft. Met één uit sloegen Benjamin Dille en Raily Legito een honkslag, maar toen er een outfield-fout volgde op Legito's hit kon hij opschuiven naar het tweede honk, terwijl Dille kon scoren toen er een nieuwe fout volgde. Een derde fout op een grounder van Gianison Boekhoudt leverde het tweede punt op.

Amsterdam pakte een punt terug in de derde inning. Linoy Croes begon met een stootslag-honkslag, waarna Michael Duursma vier wijd kreeg. Even later stal Croes het derde honk en scoorde na een honkslag van Nick Urbanus. De inning eindigde met een dubbelspel en dit zou het enige punt voor de Amsterdammers blijven.

Pirates kreeg een kans langszij te komen in de vijfde inning toen het de honken vol kreeg met twee uit op Kenny Van Den Branden, die starter Orlando Yntema opvolgde in de vierde slagbeurt. Met twee uit gooide de Belgische rechtshander vier wijd op Michael Duursma en Nick Urbanus, waarna de honken vol kwamen toen Kenny Berkenbosch een honkslag sloeg. Maar drie lopers bleven achter toen een grounder slagbeurt afsloot.

In de achtste inning, op reliever Kevin Kelly, liet Amsterdam nog eens twee lopers achter.

Na de twee punten in de eerste inning schakelde Amsterdam-starter Kyle Ward tien slagmensen op rij uit. Hij gooide toen vier wijd in de vijfde inning en kreeg een one-out single tegen in de zesde, maar in beide slagbeurten draaide de Amsterdamse verdediging een dubbelspel.

Neptunus voegde nog een 'insurance run' toe in de zevende inning op nieuwe werper Tom de Blok. Met twee uit sloeg Dwayne Kemp een honkslag en schoof op na een foute aangooi. Een honkslag van Rien Vernooij bracht hem daarna binnen en maakte er een 3-1 stand van.

Closer Loek van Mil, die Kelly had opgevolgd in de achtste inning, kreeg toen drie nullen op rij in de 1e9 om de winst veilig te stellen.Curaçao Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 3-1
RHE
L&D Amsterdam Pirates001000000-134
Curaçao Neptunus20000010X-360
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, L (3-2)612321
Tom de Blok1--21-
Daan Hendrix1-11--
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema314211
Kenny Van Den Branden, W (4-1)3421--
Berry van Driel, H (2)1-----
Kevin Kelly, H (5)0.222---
Loek van Mil, SV (4)1.11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Edwin Louisa, 3B-Coen van Lierop.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:37 uur.

Game Notes:
Neptunus als eerste team geplaatst voor de Play-Offs.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13° C, west-zuidwestelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.