Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV shuts out The Hawks in duel met vier 'verwijderingen'
English
VLEUTEN - UVV boekte zaterdag (30 mei) een 2-0 shutout tegen Mampaey The Hawks.

Er waren slechts twee punten en maar elf honkslagen in deze wedstrijden, maar het verhaal van de wedstrijden is waarschijnlijk het uit het veld sturen van twee werpers en twee coaches.

(30 mei)
UVV opende de score in deze wedstrijd in de tweede inning op starter Evan Simons. Met één uit sloeg Omar Williams een tweehonkslag, bereikte het derde honk na een stootslag-honkslag van Mike Bazuin, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Norbert Jongerius.

In de 1e3 sloeg Lejeune Francisca een tweehonkslag voor The Hawks, maar die bleef op het tweede honk achter.

The Hawks kreeg twee honklopers in de vierde. Met één uit sloeg Steven Wharwood een honkslag en met twee uit werd Brian Raap geraakt door een worp, maar die bleven achter toen starter Jim Ploeger de slagbeurt afsloot met een strikeout.

In de 2e4 verdubbelde UVV de voorsprong. Tony Enos en Dennis De Quint begonnen met vier wijd, waarna de twee opschoven via een opofferingsstootslag van Omar Williams. Een opofferingslag van Mike Bauin maakte er daarna 2-0 voor in het voordeel van UVV.

In de 1e5 kreeg Ploeger drie nullen op rij. De inning eindigde toen Odion Gouverneur (misschien iets te hard) werd uitgetikt door eerste honkman Jamie Verheyleweghen na een aangooi vanaf kort.

In de 2e5, met één uit, werd Verheyleweghen geraakt door een gegooide bal. Hierna gaf Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel beide teams een waarschuwing. Overigens bleef Verheyleweghen op het eerste honk achter.

In de 1e6 sloeg Berend Ruben een honkslag voor The Hawks met één uit en bereikte het tweede honk na een fout. Na een vangbal werd volgende slagman Amir Daou geraakt door een worp van Jim Ploeger, wat mogelijk het gevolg was van de stevige wind die over het veld blies. Maar omdat beide teams een waarschuwing hadden gekregen met betrekking tot 'geraakt werper' werden Ploeger en UVV's Hoofd Coach Ferenc Jongejan beiden uit het veld gestuurd. Claudio Bavera nam de pitching over en sloot de inning af met een groundout.

In de 2e6 opende Tony Enos voor UVV met een honkslag en schoof op na een grounder. Hierna bereikte Omar Williams het tweede honk na een foute aangooi en dat bracht Enos naar het derde honk. Even later werd Enos uitgeschakeld op de plaat bij een poging te scoren op een grounder richting tweede honk van Mike Bazuin, die later uitging bij een steelpoging waardoor de inning ten einde kwam.

In de 2e7 opende Norbert Jongerius met een honkslag en stal het tweede honk met één uit. Jongerius bereikte het derde honk na een grounder en dat leidde tot een werperswissel. Michel Offerman nam het over, maar zijn optreden was zeer kort. Hoewel het ook nu niet opzettelijk leek raakte zijn derde worp slagman Joris van Ballegooy. En dat leidde, vanwege de waarschuwing, tot de tweede dubbele verwijdering van Offerman en The Hawks Hoofd Coach Eugene Henson werden weggestuurd. José Moreno werd de nieuwe werper. Hij zorgde met vier wijd voor Gilmer Lampe voor volle honken, maar de thuisploeg liet drie lopers achter.UVV - Mampaey The Hawks 2-0
RHE
Mampaey The Hawks000000000-051
UVV01010000X-261
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-6)6.212522
Michel Offerman- (*)-----
José Moreno1.1111--
(*) - Offerman gooide op één slagman in de zevende inning
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (3-3)5.2613--
Claudio Bavera, SV (1)3.13-2--
Box Score
Play-by-Play
Stand
UItslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Niek Elshof, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:30 uur.

Game Notes:
In 1e6 werden UVV's Hoofd Coach Ferenc Jongejan en pitcher Jim Ploeger uit het veld gestuurd door Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel nadat Ploeger een slagman had geraakt nadat beide teams een waarschuwing hadden gekregen in de vijfde inning.
In 2e7 werden The Hawks' Hoofd Coach Eugene Henson en pitcher Michel Offerman uit het veld gestuurd door Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel nadat Ploeger een slagman had geraakt nadat beide teams een waarschuwing hadden gekregen in de vijfde inning.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C, west-noordwestelijke wind 31 kmu, luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.