Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Cordemans gooit hele duel in Amsterdamse zege vs. Neptunus
English
ROTTERDAM - Veteraan-werper Rob Cordemans gooide dinsdagavond (30 juni) het hele duel voor L&D Amsterdam Pirates vs. Curaçao Neptunus. De rechtshander had 114 worpen nodig, kwam tot vijfmaal drie slag en stond slechts zes honkslagen toe in een 4-1 overwinning voor Amsterdam.

Met de winst kwam Amsterdam weer op de gedeelde eerste plaats met Neptunus. Echter, Amsterdam is boven Neptunus geplaatst in zowel de stand in de tweede helft als in de 'overall' stand. In de tweede helft is het onderlinge resultaat 1-1, maar is het run-gemiddelde in deze wedstrijden in het voordeel van Amsterdam. In de totaalstand staat Amsterdam eerste op basis van het onderlinge resultaat van 3-2 tegen Neptunus.

UVV en Mampaey The Hawks speelden vanavond hun duel uit vanaf de eerste helft van de vierde inning, nadat UVV een protest had gewonnen dat was ingediend in het oorspronkelijke duel op 28 mei. Destijds stelde UVV dat een slagman het eerste honk had bereikt terwijl hij een ongerechtigde knuppel had gebruikt.

In de wedstrijd vanavond in Rotterdam was het Neptunus dat een protest indiende in de eerste helft van de vijfde inning, omdat het ook van menig was dat een slagman een ongerechtigde knuppel had gebruikt.

(30 juni)
In de eerste drie innings strandde Amsterdam drie lopers op starter Kenny Van Den Branden. Neptunus liet twee lopers acher in de eerste twee slagbeurten op Rob Cordemans, maar opende de score in de derde inning.

In de derde kwam Shaldimar Daantji na een fout op het honk, waarbij de bal in het outfield gedeeltelijk uit zicht was vanwege de zon. Hij schoof op na een doorgeschioten bal en een honkslag van Dwayne Kemp. Een opofferingsslag van Benjamin Dille leidde tot het eerste punt en dat zou ook het enige zijn dat vanavond door de thuisploeg werd gescoord.

Amsterdam kwam langszij in de vierde inning. Kenny Berkenbosch begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Remco Draijer en scoorde de gelijkmaker op een grounder van Bas Nooij.

In de 1e5 kreeg Amsterdam weer twee honklopers. Met twee uit sloeg Roelie Henrique een honkslag en werd Michael Duursma geraakt door een worp. Volgende slagman Nick Urbanus werd uitgevangen om de inning af te sluiten. Neptunus stelde hierna dat Urbanus had geslagen met een ongerechtigde knuppel en speelde het restant van de wedstrijd onder protest. De umpires bekeken de knuppel, maar die mocht in de wedstrijd blijven.

In de eerste helft van de zevende inning nam Amsterdam een 2-1 voorsprong. Patrick Bok opende met een tweehonkslag in het rechtsveld. Terwijl hij achter de bal aanging kreeg rechtsvelder Christian Diaz kramp in zijn hamstring en moest het duel verlaten. Even later bereikte Bok het derde honk na een opofferingsstootslag van Rashid Gerard, resulterend in een werperswissel. Kevin Kelly nam het over, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Linoy Croes. Na een strikeout gooide Kelly vier wijd op Michael Duursma en Nick Urbanus, maar Amsterdam liet de honken vol achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

In de achtste inning scoorde Amsterdam weer een punt op nieuwe werper Berry van Driel. Remco Draijer kwam na een fout op het honk en stal het tweede honk met één uit. Hij scoorde op een 2-out single van Rashid Gerard.

Amsterdam scoorde nog een 'insurance run' in de 1e9 op Loek van Mil. Michael Duursma begon met vier wijd en schoof op na een honkslag van Nick Urbanus. Hierna sloeg Kenny Berkenbosch in een dubbelspel die Duursma naar het derde honk bracht. Hij scoorde vervolgens toen Remco Draijer via een fout op het honk kwam.

Na het punt te hebben toegestaan in de derde inning stond Rob Cordemans nog slechts twee lopers toe in scoringsspoitie te komen in het restant van de wedstrijd. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de vierde inning en kreeg een 2-out single tegen van Dwayne Kemp in de vijfde. Kemp stal het tweede honk, maar bleef toen achter. Na weer drie nullen op rij in de zesde inning kreeg Cordemans een lead-off single tegen van Gyenuar Lopez in de zevende. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Adrian Anthony, maar bleef eveneens achter. Cordemans kreeg vervolgens weer drie opeenvolgende nullen in de achtste.

Met een 4-1 achterstand opende Rien Vernooij de negende inning voor Neptunus met een honkslag. Raily Legito kwam vervolgens in de wedstrijd als pinch-hitter. De ervaren derde honkman verbleef de laatste tien dagen op Curaçao voor een project maar keerde vanavond terug in uniform. Vernooij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Legito richting derde honk, waarna een strikeout en vangbal een einde maakten aan de wedstrijd.Curaçao Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 1-4
RHE
L&D Amsterdam Pirates000100111-481
Curaçao Neptunus001000000-163
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (5-0)95161-
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, L (6-2)6.13-522
Kevin Kelly0.2121--
Berry van Driel12111-
Loek van Mil11211-
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:52 uur.

Game Notes:
Neptunus speelt vanaf de 1e5 onder protest omdat het stelt dat Amsterdam-slagman Nick Urbanus met een ongerechtigde knuppel had geslagen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 26,8° C, oostelijke wind 14 kmu,
windkracht 2,8 Bft, luchtvochtigheid 42%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.