Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks wint protestduel van UVV
English
VLEUTEN - Dinsdagavaond (30 juni) speelden UVV en Mampaey The Hawks hun wedstrijd uit die oorspronkelijk begon op donderdagavond 28 mei. Dat duel eindigde met een 9-9 stand en werd na acht complete innings gestopt vanwege de 22:30 curfew-rule.

In de eerste helft van de vierde inning, met een 3-0 voorsprong voor The Hawks, diende UVV een protest in omdat het stelde dat The Hawks-slagman Kilian Jansen met een ongerechtigde knuppel had geslagen toen hij een honkslag sloeg. Bericht werd dat de umpiring crew bevestigde dat de knuppel ongerechtigd was, maar desondanks bleef Jansen in het duel.

Op 18 juni werd bekend gemaakt dat de Protestcommissie het protest had toegewezen aan UVV, omdat Jansen had moeten worden uitgegeven en had moeten verwijderd uit het duel. Daarmee werden alle handelingen vanaf de eerste helft van de eerste inning met twee uit ongeldig verklaard en moest het restant van de wedstrijd worden overgespeeld.

Vanavond keerden de twee ploegen terug op het veld in Vleuten om dat restant te spelen. Verdiende UVV één punt voor het gelijke spel op 28 mei, vanavond stond de ploeg met lege handen, want het verloor met 4-3 van The Hawks, dat zodoende dus twee punten verdiende in plaats van één.

Met deze wedstrijd kwam de eerste helft van het seizoen officiëel ten einde.

(30 juni)
Toen het duel vanavond werd hervat stond The Hawks met 3-0 voor. In de eerste helft van de vierde inning werd Kilian Jansen officiëel uitgegeven (tweede nul) en uit het veld gestuurd vanwege het gebruik van een ongerechtigde knuppel. Er waren ook vier wijzigingen in de UVV-verdediging, waaronder Timo van Ancum die de nieuwe werper werd. Hij verving Ian Delemarre, die de oorspronkelijke wedstrijd was begonnen. Delemarre kon vanavond niet op de heuvel terugkeren, want hij had al zeven innings gegooid in de wedstrijd van zondag. De inning eindigde met een grounder van Wijnand Ruben.

In de 2e4 maakte ook The Hawks vijf wijzigingen, maar daaronder geen werperswissel. Quinn Tramm was de oorspronkelijke werper op 28 mei. Hij had de eerste 3 1/3 inning gegooid in de wedstrijd van afgelopen donderdag en dus keerde hij vanavond terug naar de heuvel, bijna 33 dagen of bijna 765 uur na afloop van de oorspronkelijke wedstrijd. Tramm kreeg drie nullen op rij en zo stond de vierde inning dan eindelijk in de boeken.

Laten we eerst even teruggaan naar de eerste drie innings. The Hawks scoorde de eerste twee punten in de eerste inning. Het eerste punt werd gescoord op een velderskeus-grounder van Gregory Trinidad, waarna het tweede werd toegevoegd na een opofferingsslag van Amir Daou.

Het derde punt werd gescoord in de 1e3 na een honkslag van Berend Ruben.

The Hawks scoorde vanavond het vierde punt in de zesde inning op Van Ancum. Julian Goins begon met vier wijd, schoof op na een grounder van Jules Peters (die weer in de line-up terugkeerde) en een opofferingsstootslag van Amir Daou en scoorde daarna op een honkslag van Chris Williams.

In de 2e6 liet UVV twee lopers achter, maar scoorde daarna tweemaal in de zevende. Jamie Verheyleweghen en Dennis Ribbens begonnen met honkslagen, maar de laatste ging gedwongen uit op een grounder van Joris van Ballegooy. Een honkslag van Gilmer Lampe en een wilde worp verkleinde de achterstand naar 4-2. Nadat volgende slagman Dennis De Quint vier wijd kreeg nam José Moreno de pitching over en sloot de slagbeurt af.

UVV scoorde opnieuw een punt in de 2e8. Brennan Nijhof begon met een honkslag, schoof op na een OSS van Jordan Illis en scoorde op een tweehonkslag van Jamie Verheyleweghen. De laatste ging gedwongen uit, waarna de inning ten einde kwam toen Ribbens probeerde op te schuiven van het eerste naar het derde honk op een honkslag van Joris van Ballegooy, maar hij werd op het derde honk uitgeschakeld na een aangooi vanuit het midveld.

In de 1e9 kreeg The Hawks de honken vol met één uit, maar toen sloeg Berend Ruben in een dubbelspel.

In de 2e9 nam Michel Offerman de pitching over bij The Hawks. Met twee uit gooide hij vier wijd, maar een gedwongen nul sloot de wedstrijd vervolgens af.UVV - Mampaey The Hawks 3-4
RHE
Mampaey The Hawks201001000-472
UVV000000210-3101
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, W (2-5)6.214722
José Moreno, H (2)1.1--311
Michel Offerman, SV (1)1-1---
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, L (1-2)3.214332
Timo van Ancum4.111211
Jerremyh Angela1112--
Box Score
Play-by-Play
Stand 1e helft
'Overall' Stand
UItslagen
Programma
Rosters
Umpires 29 mei: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Umpires 30 juni: HP-Olav Steijger, 1B-Henny Jansen, 3B-André Eijpe.
Official Scorer 28 mei-Norbert van Oosterhout.
Official Scorer 30 juni-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer 28 mei-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer 30 juni-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd 28 mei-ca. 1:00 uur.
Speeltijd 30 juni-1:45 uur.

Game Notes:
Wedstrijd oorspronkelijk vastgesteld en gespeeld op donderdag 28 mei, geëindigd in 9-9 in 8 innings (curfew-rule).
UVV speelde onder protest vanaf de 1e4, nadat het stelde dat The Hawks-slagman Kilian Jansen had geslagen met een ongerechtigde knuppel.
Het protest werd aan UVV toegewezen, waardoor het duel vanaf de 1e4 met twee uit ongeldig werd verklaard.
De wedstrijd werd vanavond in de 1e4 met twee uit hervat en een 3-0 voorsprong voor The Hawks.
Bij de hervatting van de wedstrijd werd Kilian Jansen (The Hawks) uit het veld gestuurd in de 1e4 door HP Umpire Olav Steijger voor het gebruik van een ongerechtigde knuppel in zijn oorspronkelijke slagbeurt op 28 mei.
Weersomstandigheden bij aanvang op 28 mei: Zonnig, 15° C, west-noordwestelijke wind 21 kmu,
windkracht 3,6 Bft, luchtvochtigheid 50%.
Weersomstandigheden bij aanvang op 30 juni: Zonnig, 26,4° C, oost-noordoostelijke wind 21 kmu,
windkracht 3,6 Bft, luchtvochtigheid 40%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.