Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW stunt met winst vs. Pioniers
English
BUSSUM - HCAW 'outhit' Vaessen Pioniers donderdagavond (30 juli) met 10-5 en stuntte met een 8-2 winst in een wedstrijd die bijna 40 minuten werd onderbroken vanwege de felle zonsondergang. Vanwege de 'sun-delay' duurde het duel slechts zeven innings en werd daarna gestopt vanwege de 22:30 uur curfew-rule.

Wanneer Pioniers vanavond had gewonnen had het zich officiëel geplaatst voor de Play-Offs. Theoretisch kunnen HCAW en UVV Pioniers nog altijd passeren en de vierde plek bereiken. Pioniers heeft één overwinning nodig om het 'postseason' te bereiken.

(30 juli)
HCAW was vanaf het begin productief. Startende werper Maickel Rietel kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, waarna hij werd gesteund met een punt in de thuishelft. Raoell Kortstam opende met een infield-hit, waarna hij opschoof na een doorgeschoten bal en een honkslag van Roy Seltenrijch. Met één uit stal Seltenrijch het tweede honk, waarna Kortstam de thuisplaat stal op de aangooi naar het tweede honk, die eindigde in een foute aangooi. Dat stelde Seltenrijch in staat het derde honk te bereiken, maar daar bleef hij achter.

In de tweede inning kwam Pioniers langszij. Vince Rooi kwam na een fout op het honk, bereikte het tweede honk na een one-out single van Quintin De Cuba, waarna hij scoorde op een honkslag van Kevin Dirksen. Terwijl Rooi scoorde kwam De Cuba terecht in een rundown tussen het tweede en derde honk en werd de tweede nul.

In de tweede helft van de tweede inning liet HCAW twee lopers achter op Elton Koeiman, maar kwam vervolgens tot een rally van vier punten in de volgende slagbeurt. Hiermee draaide de ploeg het duel definitief in eigen voordeel om, want HCAW's pitching stond nog maar één punt toe in het restant van de wedstrijd.

In de 1e3 gooide Rietel tweemaal vier wijd, maar sloot de inning af met een strikeout. Zijn teamgenoten kwamen even later tot een rally van vier (onverdiende) punten op slechts twee honkslagen. Roy Seltenrijch opende met een honkslag en Kevin Nieveld werd geraakt door een worp. De eerste ging daarna gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Rossini Frolijk. Nadat de twee lopers waren opgeschoven na een wilde worp, zorgde Pioniers-starter Elton Koeiman met vier wijd voor Emersson Paula voor volle honken. Jarreau Martina volgde met een nieuwe 'force play-grounder', maar die eindigde in een foute aangooi richting plaat, resulterend in twee punten. Een grounder van Brian Biezen en honkslag van Rikkert Kempen verhoogden de stand daarna naar 5-1.

Na drie complete innings werd het duel onderbroken vanwege de felle zonsondergang, resulterend in de bijna 'traditionele' sun-delay in op zonnige dagen. De onderbreking van vanavond duurde 37 minuten.

Toen het duel werd hervat werd Pioniers op rij uitgeschakeld in de vierde, waarna HCAW een loper strandde in de eigen vierde beurt. Kortstam begon met een tweehonkslag, probeerde er een driehonkslag van de maken, maar werd op het derde honk uitgeschakeld. Nieveld sloeg nog een honkslag met twee uit, maar bleef achter.

In de eerste helft van de vijfde inning, nadat Kevin Weijgertse was begonnen met een honkslag, werd Steven van Groningen de opvolger van Maickel Rietel, die daardoor de winst misliep, omdat startende werpers vijf volledige innings nodig hebben. Weijgertse ging gedwongen uit en Pioniers liet een andere loper achter.

Pioniers kreeg een nieuwe scoringskans in de eerste helft van de zesde inning, maar scoorde slechts eenmaal. Danny Rombley begon met een honkslag en schoof op na een wilde worp en een honkslag van Vince Rooi. Met lopers op het eerste en derde honk en nul uit volgde een strikeout, waarna Quintin De Cuba uitging na een grounder, maar daarmee Rombley in de gelegenheid stelde te scoren. Kevin Dirksen werd daarna geraakt door een worp en een wilde worp zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. De inning eindigde met een vangbal en nog eens twee lopers bleven achter.

Met de 22:30 curfew-tijd in zicht kwam HCAW aan slag in de tweede helft van de zevende inning en wist toen al dat het de wedstrijd had gewonnen. In de slagbeurt voegde de thuisploeg nog eens drie punten toe om de stand op te voeren naar 8-2. Sedley Karel was in de vorige inning op de heuvel gekomen en kreeg toen drie nullen op rij. Maar in de zevende zag Karel zes slagmensen op rij veilig de honken bereiken. Roy Seltenrijch (die 3-uit-4 sloeg) en Kevin Nieveld begonnen met honkslagen. Nadat een wilde worp de lopers had laten opschuiven kwamen de honken vol te staan toen Rossini Frolijk vier wijd kreeg. Een nieuwe wilde worp resulteerde in een punt. Emersson Paula kreeg daarna ook een vrije loop en zorgde weer voor volle honken. Hierna gooide Karel zijn derde wilde worp en dat leverde HCAW weer een punt op. Een infield-hit van Jarreau Martina zorgde voor de derde keer voor volle honken en HCAW scoorde het derde punt in deze beurt toen Brian Biezen vier wijd kreeg. Dat betekende het einde van Karel, die werd opgevolgd door Reggie Bomberg. Een dubbelspel en strikeout volgden om een einde te maken aan de wedstrijd vanwege de curfew-rule.HCAW - Vaessen Pioniers 8-2 (7 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers0100010-253
HCAW1040003-8101
(wedstrijd na zeven complete innings afgesloten vanwege de 22:30 uur curfew-rule)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, L (5-3)4 (*)5175-
Dennis Buring1-----
Sedley Karel1 (**)-3333
Reggie Bomberg11----
(*) - Koeiman gooide op één slagman in de vijfde inning
(**) - Karel gooide op zes slagmensen in de zevende inning
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel42231-
Steven van Groningen, W (3-1)321211
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Niek Elshof, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:41 uur.

Game Notes:
37-minuten 'sun-delay' na drie complete innings.
Pioniers uitgeschakeld voor de tweede plaats in de tweede helft van de competitie.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,4° C, noord-noordwestelijke wind 24 kmu,
windkracht 3,9 Bft, luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.