Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim verslaat The Hawks om zich te plaatsen voor Play-Offs
English
HAARLEM - Corendon Kinheim won donderdagavond (30 juli) met 9-2 vs. Mampaey The Hawks en plaatste zich daarmee officiëel voor de Play-Offs.

De ploegen die in de tweede competitiehelft op de eerste en tweede plaats eindigden plaatsen zich voor de Play-Offs. Wanneer dit dezelfde teams zijn al degene die zich in de eerste helft van het seizoen plaatsen zullen de ploegen die op de derde en vierde plek eindigen de 4-team Play-Offs completeren. Kinheim kan nog altijd op de eerste of tweede plaats eindigde, de plaatsen die nu worden ingenomen door L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus. Deze ploegen zullen vrijwel deze deze plekken in het komende weekeinde voor zichzelf opeisen. Met de winst kan Kinheim niet lager eindigen dan de vierde plaats en wordt dus de derde ploeg die de Play-Offs bereikt.

(30 juli)
The Hawks opende de score met twee runs in de eerste inning op starter Glenn Wassink. Eerder op de dag werd bekend gemaakt dat Wassink vanavond zou starten in plaats van rechtshander Tom Stuifbergen, die aanvankelijk was aangewezen als starter in de opener. Echter, Stuifbergen is herstellende van een blessure en was nog niet geheel 100 procent fit. Uit voorzorg werd Stuifbergen van zijn start gehaald en werd Wassink in zijn plaats aangewezen.

The Hawks stond vanavond voor het eerst onder leiding van Paul Roodenburg, die iets meer dan een week geleden de taak van Hoofd Coach overnam van Eugene Henson.

In de openingsslagbeurt begon Jules Peters met een honkslag voor The Hawks, waarna Wijnand Ruben vier wijd kreeg en Steven Wharwood volgde met een puntscorende tweehonkslag. Met één uit volgde Berend Ruben met een RBI-single om er 2-0 van te maken. The Hawks kreeg nog een loper toen Brian Raap vier wijd kreeg, maar daarna maakten een vangbal en strikeout een einde aan de inning. De punten zouden de enige zijn in dit duel gescoord door The Hawks.

Kinheim antwoordde met drie runs met twee uit in hun eerste slagbeurt op starter Quinn Tramm. Met één uit zorgden Mervin Gario en Bryan Engelhardt met honkslagen voor lopers op het eerste en derde honk. Een punt werd even later gescoord op een grounder van Phil Ortez en een driehonkslag van Dashenko Ricardo zorgde voor een gelijke stand. Kinheim nam een 3-2 voorsprong toen Ricardo volgde op een hierna volgende honkslag van Jeffrey Arends.

De volgende drie innings bleven puntloos. The Hawks was in deze slagbeurten het meest productieve van de twee teams. In de tweede inning kreeg de ploeg de honken vol met één uit, maar kwam de inning ten einde na een dubbelspel. De ploeg uit Dordrecht kreeg een kans langszij te komen in de vierde. Met één uit sloeg Amir Daou een honkslag, waarna hij veilig het tweede honk bereikte toen er een foyt werd gemaakt tijdens zijn steelpoging. Met twee uit kwam Wijnand Ruben na een fout op het honk en dat bracht Daou naar het derde honk. Echter, Daou liep te ver door over het derde honk en werd in een rundown uitgeschakeld, zodat de inning werd afgesloten.

Kinheim bereikte slechts eenmaal het honk in de tweede tot en met vierde inning. In de tweede sloeg Jochem Koedijk een honkslag met één uit, maar daarna schakelde Quinn Tramm de volgende acht slagmensen op rij uit.

In de eerste helft van de vijfde inning kreeg The Hawks de honken vol met twee uit. Berend Ruben sloeg toen een tweehonkslag en Brian Raap kreeg vier wijd. Hierna nam Scott Ronnenbergh de pitching over van Glenn Wassink. De twee lopers kregen het volgende honk toen schijn werd geconstateerd, waarna Ronnenbergh de honken vol kreeg toen hij vier wijd gooide op Gregory Trinidad. Maar The Hawks verzuimde te scoren, want een strikeout maakte een einde aan de inning.

In de 2e5 nam Kinheim meer afstand met het scoren van vier punten. Jochem Koedijk opende met een honkslag en Kevin Moesquit kreeg vier wijd, waarna de twee opschoven na een opofferingsstootslag van Mervin Gario. Met het eerste honk open kreeg Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. Hierna bracht pinch-hitter Niels van Weert met een opofferingsslag een punt binnen en voegde Dashenko Ricardo een 2-run double toe. Jeffrey Arends kreeg vervolgens vier wijd en Dudley Leonora volgde met een puntscorenden tweehonkslag om er een 7-2 stand van te maken.

Nog eens twee runs werden gescoord in de zesde inning op nieuwe werper Kevin van Veen. Met twee uit sloeg Mervin Gario een honkslag, waarna Bryan Engelhardt zijn zevende homerun van het seizoen sloeg.

The Hawks werd op rij uitgeschakeld in de zesde door Ronnenbergh, die daarna een honkloper kreeg in de zevende. Met een 9-2 voorsprong wijzigde Kinheim vrijwel het gehele team in de eerste helft van de achtste inning. Vijf nieuwe spelers kwamen in de wedstrijd nadat in de voorgaande inning reeds een verdedigende wissel was gemaakt, terwijl Van Weert in de wedstrijd was gebleven en de nieuwe designated hitter was geworden na zijn pinch-hit optreden in de vijfde. De enige twee spelers uit de oorspronkelijke line-up die in het duel bleven waren eerste honkman Jeffrey Arends en Kevin Moesquit, die in deze inning verhuisde van het tweede honk naar korte stop. Er verscheen in deze inning ook een nieuwe werper bij Kinheim, want Pim Walsma beklom de heuvel en kreeg drie nullen op rij.

In de negende nam closer Arshwin Asjes het werpen over en zag twee slagmensen het honk bereiken met twee uit, maar een vangbal sloot vervolgens de wedstrijd af.Corendon Kinheim - Mampaey The Hawks 9-2
RHE
Mampaey The Hawks200000000-261
Corendon Kinheim30004200X-9115
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (2-7)533877
Kevin van Veen22-322
Evan Simons11----
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink4.245522
Scott Ronnenbergh, W (2-0)2.131---
Pim Walsma1-----
Arshwin Asjes1--1--
Homerun: Kinheim: Bryan Engelhardt (7)(6e,2-run,op Van Veen).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Peter de Haan, 2B-Antoine Loock, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:49 uur.

Game Notes:
Paul Roodenburg debuteert als Hoofd Coach bij The Hawks.
Kinheim plaatst zich voor de Play-Offs.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,5° C, noordwestelijke wind 23 kmu,
windkracht 3,8 Bft, luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.