Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

'Narrow escape' Amsterdam Pirates vs. DSS
English
AMSTERDAM - Koploper L&D Amsterdam Pirates leek donderdagavond (30 juli) een 'comfortabele' voorsprong te hebben vs. DSS toen de negende inning begon. Echter, de Haarlemse tegenstander scoorde toen plotseling drie punten. Maar met twee lopers in scoringspositie sloot closer Tom de Blok de deur met een strikeout om de winst veilig te stellen en een 'narrow escape' te completeren.

Amsterdam heeft nu nog slechts één overwinning (of een nederlaag van Curaçao Neptunus) nodig om definitief bezit te nemen van de eerste plaats in de 'Overall' Stand. De ploeg die op de eerste plaats eindigt plaatst zich voor deelname aan het toernooi om de European Champions Cup van volgend jaar.

(30 juli)
Amsterdam Pirates sloeg toe met drie punten in de tweede inning op DSS-starter Tim Halderman. Kenny Berkenbosch opende met vier wijd, waarna Remco Draijer werd geraakt door en een worp en de twee opschoven na een grounder. Een honkslag van Jesse Aussems bracht daarna het eerste punt binnen. Hierna scoorde Draijer op een opofferingsstootslag/squeeze van Rashid Gerard om er 2-0 van te maken. Aussems schoof op naar het tweede honk op de stootslag, waarna hij het volgende punt scoorde op een honkslag van Linoy Croes. Even later kreeg Roelie Henrique vier wijd en schijn zorgde voor lopers op het tweede en derde honk, maar zij bleven achter.

En zo had Amsterdam een vroege comfortabele voorsprong genomen, maar kon daarna niet verder afstand nemen. De ploeg werd het zwijgen opgelegd en werd in de volgende vier innings puntloos gehouden.

Halderman kreeg een 2-out single tegen van Draijer in de derde inning, maar volgde met een strikeout. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de vierde. In de vijfde kreeg hij een 2-out single tegen van Nick Urbanus, die op het tweede honk strandde.

Halderman werd opgevolgd door Mark van Deursen, die het ook prima deed, want hij kreeg drie nullen op rij in de zesde.

Amsterdam voegde een 'insurance run' toe in de zevende inning op nieuwe werper Max Ploegstra. Rashid Gerard begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Linoy Croes, die vervolgens het tweede honk stal. Met twee uit stal Croes ook het derde honk, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Michael Duursma en dit zou een belangrijk en beslissend punt zijn.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek kwam nauwelijks in de problemen in de acht innings die hij gooide. Hij kreeg een lead-off single tegen van Mark Smit in de eerste inning, maar schakelde daarna de volgende drie slagmensen uit. In de tweede werd de rechtshander gesteund met een dubbelspel en hij kreeg drie nullen op rij in de derde slagbeurt.

In de vierde inning kreeg DSS twee honklopers toen Mitchell Koot een honkslag sloeg met één uit en Seb Visser hetzelfde deed met twee uit. Hierna sloot Heijstek de slagbeurt af met een strikeout.

In de zevende maakte Amsterdam opnieuw een dubbelspel en liet DSS een loper op het eerste honk achter nadat Joffrey Heus een honkslag had geslagen met twee uit.

Nadat Heijstek voor de derde keer drie nullen op rij had gekregen in de achtste inning nam Daan Hendrix de pitching over in de negende om de wedstrijd af te sluiten. Maar toen werd DSS zeer productief en verkleinde de achterstand naar 4-3. DSS kreeg de honken vol toen Mitchell Koot en Tino van Erk beiden een honkslag sloegen en Seb Visser vier wijd kreeg. Een hierna volgende vrije loop voor Levine Gabriëls leidde tot het eerste punt en een werperswissel. Tom de Blok nam het over, maar gooide vier wijd op Joffrey Heus en dat bracht het tweede punt binnen voor DSS. Afgelopen dinsdagavond werd De Blok hard op zijn hoofd geraakt bij een aangooi richting tweede honk in een steel-situatie en verliet duizelig de wedstrijd. Gelukkig liep hij geen blessures op en was vanavond weer in staat de heuvel te beklimmen. Met de honken nog altijd vol gooide hij drie slag op de volgende slagman, waarna een 'force play-grounder' volgde van Mitchel Dautzenberg. Op deze grounder werd Heus gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk, maar Visser kon scoren en maakte er een 4-3 stand van. Nu met lopers op het tweede en derde honk sloot De Blok de inning en de wedstrijd af met een nieuwe strikeout en kreeg een save op zijn naam.L&D Amsterdam Pirates - DSS 4-3
RHE
DSS000000003-391
L&D Amsterdam Pirates03000010X-460
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (2-8)522433
Mark van Deursen1-----
Max Ploegstra11-211
Kevin Geestman11----
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (9-1)85-7--
Daan Hendrix- (*)-2233
Tom de Blok, SV (3)121---
(*) - Hendrix gooide op vier slagmensen in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 2B-René Ras,
3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:26 uur.

Game Notes:
DSS uitgeschakeld voor de Play-Offs.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,9° C, noordwestelijke wind 23 kmu,
windkracht 3,8 Bft, luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.