Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Nick Urbanus 'released' door Texas Rangers
English
SURPRISE, Arizona (USA) - Profhonkballer Nick Urbanus is 'released' door de Texas Rangers, de organisatie waar hij sinds 2011 speelde.

Urbanus had een goede Spring Training in minor league-camp bij de Rangers, maar een paar dagen geleden werd de beslissing genomen die resulteerde in zijn 'release'. De middle infielder blijft de komende dagen nog gewoon in de USA, want uiteraard zijn er altijd mogelijkheden dat een andere organisatie hem overneemt.


...Nick Urbanus spelend voor Oranje vorig jaar...
...tijdens het Europees Kampioenschap in Tsjechië...
(© Foto: Henk Seppen)
Urbanus, die afgelopen zondag 23 jaar werd, maakte zijn professionele debuut in 2011 toen hij in 50 wedstrijden uitkwam voor het Rookie League-team van de Rangers in de Arizona League. In zijn eerste profseizoen verdiende hij ook gelijk zijn eerste promotie, want hij speelde in één wedstrijd voor de Spokane Indians, het Single-A Short Season-team van de Rangers. In Arizona deed Urbanus het prima, sloeg .283 (58-uit-205) met vijf five doubles en vijf triples, scoorde 35 runs en sloeg er 30 binnen.

In 2012 speelde de links slaande Urbanus het hele seizoen in Single-A. Zeven van die wedstrijden speelde hij voor Spokane in Short Season, maar in 46 wedstrijden speelde hij voor Hickory Crawdads, het Single-A team van de Rangers in de South Atlantic League. Daar sloeg hij .231 (33-uit-143), scoorde 23 punten en sloeg er elf binnen.

Het volgende jaar speelde Urbanus het hele seizoen voor Hickory. Dit keer speelde hij in 55 wedstrijden, sloeg .150 (24-uit-160), scoorde 15 punten en sloeg er zes binnen.

Vorig jaar werd Urbanus enigszins geplaagd door een blessure, maar speelde het grootste deel van het seizoen opnieuw voor Hickory. In 48 wedstrijden sloeg hij .212 (35-uit-165) met zeven tweehonkslag en drie driehonkslagen. Hij scoorde 18 punten en sloeg er elf binnen, maar speelde ook weer in vijf wedstrijden in Rookie League terwijl hij herstelde van zijn blessure.

Voordat hij naar de States vertrok om aan zijn profloopbaan te beginnen had Urbanus reeds zijn debuut gemaakt in de Nederlandse Hoofdklasse als speler van Amsterdam Pirates. Hij speelde in vijf wedstrijden in het seizoen 2009 en dat was ook het jaar waarin hij debuteerde in het Nederlands Honkbal Team tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. In 2010 speelde hij het volledige seizoen voor Amsterdam Pirates en sloeg .236 in 42 wedstrijden.

Na terugkeer in Nederland van zijn profseizoenen sinds 2011 was hij gerechtigd uit te komen voor Amsterdam Pirates tijdens de Play-Offs en Holland Series. Maar hij werd nooit ingezet in het post-season, in tegenstelling tot andere terugkerende spelers die wel werden gebruikt door de club waaraan zij op dat moment verbonden waren. Pirates koos er altijd voor om in het post-season uit te komen met de spelers die ook tijdens de reguliere competitie voor de ploeg speelden.

Vorig jaar kwam Urbanus uit voor het Nederlands Team dat de Europese titel veroverde op het Europees Kampioenschap in Tsjechië. Hij speelde ook voor Oranje tijdens het EK van 2012.

(31 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.