Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW rallies in 7e inning voor winst vs. DSS
English
HAARLEM - HCAW won zondag (31 mei) met 8-4 vs. DSS en besliste het duel met een 4-run rally in de zevende inning. DSS stond tweemaal eerder achter, maar kwam beide keren langszij.

De wedstrijd begon 40 minuten later vanwege regen.

(31 mei)
HCAW opende de score met twee runs in de eerste inning op starter Tim Halderman. Met één uit sloegen Brian Biezen en Emersson Paula een honkslagen, waarna de twee een double-steal uitvoerden. Met twee uit eindigde een grounder van Raoell Kortstam in een fout, die beide lopers in staat stelde te scoren.

DSS kwam langszij met het scoren van een punt in de eerste en tweede slagbeurt op starter Giovanni Tensen. In de eerste inning opende Mark Smit met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Lex Leijenaar en een grounder van Mitchell Koot, waarna hij scoorde toen Ryan Miner na een fout op het honk kwam.

In de tweede inning scoorde DSS het tweede punt. Levine Gabriëls begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Tommy van de Sanden en scoorde even later op een grounder van Joffrey Heus.

In de eerste helft van de vierde inning kreeg HCAW de honken vol, maar verzuimde te scoren. Raoell Kortstam en Gianni Frolijk begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Rikkert Kempen. Een infield-hit van Jazon Allee zorgde vervolgens voor volle honken, maar een foul-out en vangbal sloten de inning af.

HCAW liet nog twee lopers achter in de vijfde inning, maa hernam de leiding door tweemaal te scoren in de zesde. Met twee uit kreeg Max Clarijs vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Jarreau Martina. Dat leidde tot een werperswissel. Nieuwe werper Kevin Bosch gooide vier wijd op Brian Biezen. Een pick-off op het tweede honk resulteerde vervolgens in een foute aangooi, plus een fout in het outfield en dus kon Martina het volgende punt scoren en er een 4-2 stand van maken.

DSS antwoordde met twee runs in de eigen zesde beurt om weer langszij te komen. Ryan Miner begon met een tweehonkslag en scoorde met twee uit toen Tommy van de Sanden na een fout op het honk kwam. Even later scoorde Van de Sanden de gelijkmaker op een honkslag van Joffrey Heus, maar de thuisploeg liet ook twee lopers achter.

In de zevende inning kwam HCAW tot een rally van vier punten om een 8-4 voorsprong te nemen en dit keer hield men de voorsprong vast. Rossini Frolijk begon met een tweehonkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna Raoell Kortstam kreeg. Een wilde worp liet de lopers opschuiven, resulterend in het leidende punt. Na een honkslag van Gianni Frolijk leverde Rikkert Kempen een puntscorende honkslag af en dat bracht nieuwe werper Mark van Deursen naar de heuvel. De twee lopers schoven op na een wilde worp en de honken kwamen vol te staan toen Peter van Doesburg vier wijd kreeg. Nadat een strikeout de eerste nul had opgeleverd bracht Jarreau Martina nog eens twee punten binnen met een tweehonkslag en verhoogde daarmee de stand naar 8-4.

Dit keer was DSS niet in staat terug te komen. De ploeg kreeg nog twee lopers in hun laatste drie slagbeurten, waarvan er slechts één het tweede honk bereikte.DSS - HCAW 4-8
RHE
HCAW200002400-8112
DSS110002000-473
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Giovanni Tensen, W (1-4)613641
Tim Niekerk23-1--
Steven van Groningen1-1---
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman5.253741
Kevin Bosch, L (0-1)0.1 (*)-2344
Mark van Deursen1211--
Max Ploegstra111---
Kevin Geestman12----
(*) - Bosch gooide op vier slagmensen in de 7e inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Henny Jansen.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-3:01 uur.

Game Notes:
Wedstrijd begint 40 minuten later vanwege regen en werk aan het speelveld.
Weersomstandigheden op oorspronkelijke aanvangstijd (14:00 uur): Regenachtig, 14° C, zuid-zuidwestelijke wind 29 kmu, luchtvochtigheid 89%.
Weersomstandigheden bij aanvang (14:40 uur): Regenachtig, bewolkt, 14,3° C, zuid-zuidwestelijke wind 35 kmu, luchtvochtigheid 91%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.