Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV shuts out The Hawks in zeven innings
English
DORDRECHT - Op zaterdag (31 mei) boekte UVV een 13-0 shutout-winst tegen Mampaey The Hawks in zeven innings.

UVV kwam tot 19 honkslagen, waaronder vijf van Thomas Smits, die ook driemaal scoorde. Acht van de startende UVV-spelers sloege minimaal één honkslag.

(31 mei)
UVV scoorde in alle innings, behalve in de zevende en laatste slagbeurt. De ploeg opende met één punt in de eerste inning toen Joris van Ballegooy begon met vier wijd, het tweede honk stal, opschoof na een fout en scoorde op een grounder van Dennis De Quint.

Het tweede punt werd toegevoegd in de tweede inning. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Thomas Smits en Sam van Dijck een honkslag sloegen en Dennis Ribbens vier wijd kreeg. Een honkslag van Joris van Ballegooy zorgde daarna voor het eerste punt en hield de honken vol. Hierna sloeg Gilmer Lampe een grounder naar derde honkman Gino Hersilia, die Ribbens gedwongen uitschakelde, waarna hij de bal op tijd bij catcher Brian Raap kreeg, die Van Dijck uittikte om een dubbelspel te completeren.

Een 4-run rally volgde in de derde inning. Dennis De Quint begon met een honkslag en Mike Bazuin sloeg een tweehonkslag, waarna Norbert Jongerius met een honkslag voor een punt zorgde. Met één uit volgde Thomas Smits met een 2-run double. Later in de slagbeurt scoorde Smit het vierde punt toen schijn werd geconstateerd bij Kevin van Veen.

UVV had daarna ook nog een 4-run rally in de vierde. In deze slagbeurt begon Mike Bazuin de rally met een RBI-single, gevolgd door een 2-run double van Norbert Jongerius en een puntscorende honkslag van Jordan Illis.

Het volgende punt werd toegevoegd in de vijfde toen Gilmer Lampe een driehonkslag sloeg met één uit en, na een regen-onderbreking van zeven minuten, scoorde op een tweehonkslag van Dennis De Quint.

Nog eens twee runs volgden in de zesde. Het eerste punt werde gescoord toen Dennis Ribbens in een dubbelspel sloeg, het tweede kwam tot stand na een honkslag van Jamie Verheyleweghen, waarmee de stand op 13-0 kwam.

The Hawks sloeg slechts vier honkslagen en bereikte maar één keer het derde honk. In de eerste slagbeurt kreeg de thuisploeg de eerste loper in scoringspositie. Odion Gouverneur begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Stephen Henson, maar strandde op het tweede honk. The Hawks kreeg de tweede en laatste loper in scoringspositie in de zevende inning. Steven Wharwood begon met een honkslag, schoof op na een grounder en bereikte het derde honk na een nieuwe grounder, maar bleef ook achter.

UVV-starter Jurjen van Zijl werd de vierde 5-game winner van het seizoen.Mampaey The Hawks - UVV 0-13 (7 inn.)
RHE
UVV1144120-13190
Mampaey The Hawks0000000-042
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (5-3)53-3--
Timo van Ancum1-----
Thijs Steenwijk1--1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (1-5)3.113988
Michel Offerman2.1--955
José Moreno1.11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Peter Brink.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:35 uur.

Game Notes:
7-minuten 'rain-delay' in 1e5 met één uit en loper op het 3e honk.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15° C, zuid-zuidwestelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 82%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.