Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal & Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Olympische Countdown; WBSC geeft brochure uit
English
LAUSANNE (Zwitserland) - De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft een speciale editie brochure uitgebrach met een opsomming waarom honkbal en softbal deel moeten uitmaken van het Olympische Programma. Deze brochure is gemaild naar elk lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), maar is ook online beschikbaar gemaakt op WBSC’s website via deze link.

Honkbal en Softbal kunnen aanzienlijke waarde toevoegen en kan één van de grootste jeugdfunderingen in de sport naar de Olympische Beweging brengen, dankzij het aanzienlijke potentieel van groei bij de jeugd, de enorme fanschare en de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Een unieke sport die door iedereen, overal kan worden gespeeld -- ongeacht leeftijd, geslacht, handicap, cultuur, sociale of ecomische situatie. Er zijn geen grenzen om deze sport te spelen.

In de brochure treft men de sleutelredenen en onderwerpen aan waarom Honkbal en Softbal terug zouden moeten keren in de Olympische Spelen:

Honkbal en Softbal kennen volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen; de mondiale groei van softbal zorgt voor grotere toegankelijkheid tot sport voor vrouwen in alle culturen.

Jeugd: de ideale sport voor nieuwe generaties. De sterk groei van de sport internationaal -- met nieuwe toernooien, zoals de Premier 12, de Under 12, en Under 21 in honkbal en de Under 16 World Cup in softbal.

Massa Deelname: een team sport, die wereldwijd al wordt beoefend door 65 miljoen spelersr plus een wereldwijde fanbasis van 200 miljoen toeschouwers op het professionele en amateur-niveau -- met alleen vorig jaar al 150+ miljoen verkochte tickets bij profwedstrijden.

Eén enkele bond, met sterke leiders voor mondiale groei: het partnerschap tussen de WBSC en het IOC zal wereldwijd voor voordelen zorgen in de sportcultuur -- en de Olympische Beweging versterken.

Volledige steun van professionele leagues: Alle pro commissioners doen mee.

Een mondiale visie om elke jongen en meisje op de wereld te bereiken voor sport en de Olympische Beweging.

Miljoenen jeugdige kinderen krijgen nieuwe mogelijkheden om over te dromen om met hun nationale teams deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Eén stadion, twee toernooien: een innovatief, kostenbesparende formule.

Een unieke categorie: de enige slag- en bal-sport in de Olympische Spelen.

De toekomst van Honkbal en Softbal op het Olympische Programma wordt beslist tijdens een stemming door de leden van het Internationaal Olympisch Comité in Buenos Aires (Argentinië) op 8 september. Fans kunnen de WBSC volgen via Twitter @PlayBall2020 of via Facebook op facebook.com/PlayBall2020.

(4 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.