Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Algemeen
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: KNBSB)

KNBSB komt met weeradvies vanwege hoge temperaturen
English
NIEUWEGEIN - De KNBSB publiceerde op woensdag (1 juli) een weeradvies op de website vanwege de verwachte hoge temperaturen aanstaande zaterdag.

De tekst daarvan is als volgt:

Er is momenteel een mooie weersverwachting voor aanstaande zaterdag. Mooi in de zin dat het steeds meer op een échte zomer begint te lijken in Nederland. Dit brengt echter wel met zich mee dat er temperaturen worden verwacht van 33 tot 36 graden volgens het KNMI.

Het lastige aan deze situatie is dat het een voorspelling is waarvan we niet weten of het daadwerkelijk zo warm gaat worden. De voorspelling van nu kan over twee dagen anders zijn, maar we begrijpen uiteraard ook dat dit twee kanten op kan. Mede door dit feit worden er geen wedstrijden door de KNBSB afgelast. Wij laten dit over aan de mensen betrokken bij de wedstrijden. Dan hebben we het hier over scheidsrechters, bestuursleden, coaches. Dit altijd in overleg met elkaar.

Het advies vanuit de KNBSB is om wedstrijden die tussen 12.00 uur en 15.00 uur gepland staan zoveel als mogelijk in overleg met elkaar te verplaatsen naar later op de dag. Na 15.00 uur is, waarschijnlijk, het hoogtepunt wel bereikt en wordt het draaglijker om te spelen.

Wij adviseren in ieder geval om bij alle wedstrijden ervoor te zorgen dat alle spelers hun pet dragen, insmeren met sunblock, genoeg water drinken, blijf zoveel als mogelijk in de dug-out wanneer dat kan (i.v.m. schaduw) en last minimaal één drinkpauze in tijdens de wedstrijd.

Al met al adviseren wij dus om met elkaar het gezonde verstand te gebruiken om tot een goede beslissing te komen. Maar wacht dit in ieder geval wel de komende dagen af, want er kan nog van alles veranderen. Het is natuurlijk erg zonde om niet te spelen wanneer dat uiteindelijk wel gewoon goed kan, doordat de voorspellingen niet uit zijn gekomen.

Blijf vooral in contact met elkaar en denk met elkaar mee. Samen bereiken we meer!

(1 juli)

Professionele tips van Sportzorg.nl voor sporten bij extreme hitte
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.