Grand Slam

Honkbal Verslagen
4 maart 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zondag 7 maart
Pirates opent oefenseizoen met winst.
Tweede duel Neptunus-Sparta/Feyenoord afgelast.



Pirates opent oefenseizoen met winst
English | Line Score | Box Score
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Amsterdam Pirates opende het oefenseizoen zondag met een 7-1 overwinning tegen hun in de Eerste Klasse spelende tweede team Amsterdam Pirates 2. Voor het eerst in jaren kon een wedstrijd worden gespeeld in het eerste geplande oefenweekend. In voorgaande jaren moesten wedstrijden vaak worden afgelast vanwege de weersomstandigheden (kou, regen, sneeuw, wind). Vorig jaar werden 22 van de eerste 26 wedstrijden geschrapt, in 2005 werden vijf wedstrijden van de eerste twee weekends afgelast. De openingswedstrijd duurde zeven-en-een-halve inning, waarvoor minder dan twee uur nodig was.

Na afloop van vorig seizoen voegde Pirates elf nieuwe spelers aan het roster toe. De ploeg werd daardoor gelijk een serieuze kandidaat voor het bereiken van de Play-Offs. Onder de nieuwkomers bevonden zich drie spelers die vorig jaar uitkwamen voor het Nederlands Team en drie die speelden voor Jong Oranje.


...Jos de Jong keert na...
...afwezigheid van twee jaar...
...terug op de Piratesheuvel...
(Foto: Arie-Jan Lam)
In de seizoensopener gooiden de werpers van de twee ploegen voor de tegenstander en moesten het dus opnemen tegen hun eigen teamgenoten. Zeven Pirates-werpers gooiden daardoor voor Pirates-2, allen voor één inning. Vier werpers van Pirates-2 stonden op de heuvel voor de Hoofdklasse-ploeg. De Piratesverdediging draaide drie dubbelspelen, waarbij telkens rookie tweede honkman Zaïr Koeiman betrokken was. Slechts vijf spelers van het tweede team werden tot het tweede honk toegelaten, waarvan er slechts één het derde honk bereikte en dat resulteerde in het enige Pirates-2 punt in de vijfde inning. Hoewel dit pas de eerste wedstrijd van het seizoen was, waren er al een aantal fraaie verdedigende acties en soms sterke pitching. Bleef de verdediging van de Hoofdklasse-ploeg ongewijzigd, op één outfield-mutatie na, het tweede team wisselde verdedigend regelmatig, waarbij de spelers op verschillende posities speelden.

Pirates werd in de eerste inning op rij uitgeschakeld door starter Kevin Miner, waarna zijn opvolger Jos de Jong de eerste twee slagmensen uitschakelde, voordat hij Zaïr Koeiman met een worp raakte en vervolgens een honkslag moest verwerken van zijn broer Bas de Jong, maar de inning kwam hierna ten einde met een 'comeback-grounder'. Pirates opende de score vervolgens in de derde slagbeurt op Djurvin Cleofa, die vorig jaar op de Nederlandse Antillen honkbalde. Björn Henrichs opende met een honkslag en schoof op na een grounder van Remco Draijer. Henrichs scoorde even later toen een fout werd gemaakt op een grounder van Kenny Berkenbosch, één van de vijf spelers die naar Pirates overkwam van Mr. Cocker HCAW. De anderen zijn Bas de Jong, Jos de Jong, Sidney de Jong en Nick Stuifbergen. De laatste drie speelden in het verleden al eerder voor Pirates. Met twee uit in de vierde inning sloeg Bas de Jong een double op Nick Stuifbergen, maar bleef op het tweede honk achter, omdat volgende slagman Roderick Simon drie slag kreeg.


...Fausto Álvarez slaat de game-winning single...
(Foto: Arie-Jan Lam)
In de vijfde inning kwam Pirates-2 langszij. Pinch-hitter Rick Geestman, die de startende werper voor de Hoofdklasse-ploeg was en nu in de wedstrijd kwam voor het tweede team, opende met een honkslag, maar werd de tweede nul in een dubbelspel, nadat Ruben More een pop-fly in het infield sloeg. Hierna werd werper Roy Beems, die Geestman in de derde inning had opgevolgd, vervangen door rookie Wouter van Ginneken, maar die begon met vier wijd op de eerste twee slagmensen die hij zag: Keimor Reineta (die twee stal en drie bereikte na een wilde worp) en Mischa Visser. Reineta scoorde even later de gelijkmaker toen Lindell Finsey, waarna een vangbal de slagbeurt afsloot.

Nadat Raban Schalm een perfecte vijfde inning had gegooid hernam Pirates de leiding met een 6-run rally in de zesde inning op nieuwe werper Seppo Slaman, die aan het winter roster was toegevoegd vanuit het tweede team, samen met Koeiman. Met zijn eerste worp raakte Slaman Sidney de Jong, waarna hij hem in de gelegenheid stelde een honk op te schuiven na een wilde worp. Nadat Roy Harteveld uitging na een pop-fly scoorde De Jong het leidende punt op een honkslag van Fausto Álvarez Rizo, die net buiten bereik was van tweede honkman Ruben More. Hierna sloeg Zaïr Koeiman een tweehonkslag, gevolgd door een groundout. Álvarez en Koeiman scoorden toen een foute aangooi volgde op een grounder van Roderick Simon, waardoor de voorsprong werd verhoogd naar 4-1. Simon schoof op naar het derde honk op een honkslag van Björn Henrichs en scoorde op een double van Remco Draijer, die werd gevolgd door een puntscorende wilde worp en de stand op 6-1 bracht. Draijer scoorde het zesde punt in de inning toen Mark Kan volgde met een honkslag, voordat een vangbal eindelijk een einde aan de slagbeurt maakte.

Pirates-2 was niet meer in staat tot scoren te komen op Frank van Heijst, die de laatste twee innings gooide en in de achtste inning steun kreeg van twee prima acties van rookie eerste honkman Roy Harteveld, die vorig seizoen uitkwam voor Eerste Klasse-landskampioen DOOR Tridents, het tweede team van DOOR Neptunus. Nieuwkomers Joey Berkenbosch en Ferd van Stekelenburg (beiden Almere '90) kwamen vandaag nog niet in actie, vanwege lichte blessures.
(4 maart)



Tweede duel Neptunus-Sparta/Feyenoord afgelast
English
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - De tweede confrontatie tussen DOOR Neptunus en Sparta/Feyenoord (die voor vanmiddag op de agenda stond) werd zaterdag afgelast, omdat het veld in het Neptunus Familiestadion onbespeelbaar was geworden door de vele regen van de afgelopen dagen.

De eerste wedstrijd tussen de twee ploegen, die voor gisteren (zaterdag) op het programma stond, was eerder in de week al geschrapt. Maandag besloten de Hoofd Coaches van beide ploegen, Eric de Bruin (Neptunus) en Adonis Kemp (Sparta/Feyenoord), dat het geen goed idee was een wedstrijd te spelen zonder dat er buiten was getraind. Neptunus hield vorige week zondag de eerste buitentraining, maar Sparta/Feyenoord had alleen nog maar binnen getraind. In plaats van te spelen planden de twee ploegen een buitentraining voor gisteren, maar ook deze werden geschrapt vanwege de veldcondities.
(4 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 4 maart 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.