Grand Slam
Honkbal Verslagen
5 augustus 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 5 augustus
Pioniers shuts out Pirates
HCAW wint in elfde inning
Kinheim te sterk voor Neptunus
Almere wint op 9e inning homerun



Pioniers shuts out Pirates
English | Line Score | Box Score | Pioniers' vorige wedstrijd | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Konica Minolta Pioniers scoorde zaterdagmiddag vier punten in de eerste inning en dat was genoeg om het duel te beslissen tegen Amsterdam Pirates, dat met 6-0 verloor.

In de eerste inning kwam Pioniers tot slechts één honkslag, maar scoorde viermaal, omdat Pirates-starter Robert van der Pol moeite had met het vinden van de slagzone. Hij raakte de eerste twee slagmensen die hij zag en gooide vier wijd op de derde, waardoor hij al gelijk in de problemen kwam. Dè Flanegin volgde met een opofferingsslag en het eerste punt was geboren. Een fout en een velderskeus-grounder produceerden nog twee runs, waarna de eerste honkslag van de wedstrijd, van de knuppel van Lars Koehorst, Mark Duursma in staat stelde de stand te verhogen naar 4-0.

Van der Pol gaf nog twee vrije lopen weg in de tweede inning, maar kreeg toen hulp van een dubbelspel om uit de inning te komen. Echter, in de derde slagbeurt gaf hij wederom twee slagmensen vier wijd, de eerste twee in de inning, en werd opgevolgd door Bobbie van Duuren. Met Mark Duursma en Norbert Lokhorst op de honken volgden een binnenhoog en een gedwongen nul, maar de voorste loper scoorde toen Jefferson Muzo het honk bereikte met een infield-hit.
Van Duuren zag de honken vol komen in de vierde inning, maar Pirates draaide toen hun tweede dubbelspel van de middag om de inning af te sluiten. Pioniers voegde het zesde punt toe in de vijfde inning toen Pirates twee van hun vijf fouten maakte.

Pirates 'outhit' Pioniers met 9-8, maar hun honkslagen waren minder effectief en Pioniers draaide bovendien vier dubbelspelen.
Pioniers-starter Roger Kops gooide zeven solide inning, had vier strikeouts, gaf geen vrije lopen weg en werd winnende werper.
(5 augustus)



HCAW wint in elfde inning
English | Line Score | Box Score | HCAW's wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW kroop zaterdagmiddag door het oog van de naald tegen Sparta/Feyenoord en won met 6-5 in elf innings. HCAW verzuimde een vroege 3-1 voorsprong vast te houden, zag Sparta/Feyenoord tweemaal langszij komen en een voorsprong nemen in de elfde inning, voordat ze zelf twee runs scoorden in de tweede helft van de inning om het duel te winnen.

Sparta/Feyenoord opende de score in de eerste inning toen Nick Eppinga het tweede honk bereikte op een foute aangooi, opschoof na een honkslag van Sjoerd Hermans en scoorde op een doorgeschoten bal. HCAW kwam langszij in de 2e1. Gino Henson opende met een honkslag, bereikte het derde honk na een mislukte pick-off en scoorde op een grounder van Sidney de Jong. HCAW voegde hierna twee punten toe in de tweede inning. Met één uit bereikte Martijn Meeuwis het honk na een fout en sloeg Nick Makkinje een honkslag, waarna het tweetal scoorde toen Rodney Michel (single) en Dimitri Leon (double) volgden met RBI-honkslagen. Hierna werd Michel op thuis uitgegooid na een grounder van Gino Henson, die vervolgens werd uitgeschakeld in een dubbelspel toen hij probeerde op te schuiven naar het tweede honk.
HCAW-starter Nick Stuifbergen gooide hierna twee puntloze innings, maar kreeg een punt tegen in de vierde slagbeurt toen Jeffrey Sprott een double sloeg met één uit en scoorde op een 'force play-grounder' van Orson Slaats. Twee innings later bracht Sparta/Feyenoord de stand in evenwicht. Rutger Veugelers opende de zesde inning met een honkslag en zou gaan scoren op een nieuwe 'force play-grounder' van Orson Slaats, die later zelf tweemaal zou gaan scoren.

HCAW verzuimde de voorsprong te verhogen in de derde, vierde en vijfde inning en liet drie lopers achter, maar hernam de leiding in de zesde inning, nadat aanvankelijk een squeeze mislukte. Ralph Milliard begon met een infield-hit en schoof op naar het derde honk na een tweehonkslag van Martijn Meeuwis. Met Nick Makkinje aan slag werd het squeeze-teken gegeven. Echter, Makkinje miste de bal en Milliard, die richting thuis rende, werd uitgetikt. Meeuwis profiteerde en schoof op naar het derde honk, waarna hij even later scoorde toen Makkinje een opofferingsslag sloeg.
In de zevende en achtste inning was HCAW opnieuw dicht bij een punt, maar liet twee lopers achter in scoringspositie, waarna men moest toezien hoe Sparta/Feyenoord in de negende inning opnieuw langszij kwam. Orson Slaats begon met een double op Kenny Berkenbosch, die het werpen een inning eerder had overgenomen van Nick Stuifbergen. Met één uit scoorde Slaats het gelijkmakende punt op een honkslag van Earmy Isabella. Wederom kreeg HCAW de kans het duel te beslissen toen het de honken vol kreeg met slechts één uit in de 2e9, maar toen sloeg Bas de Jong in een 'inning-ending' 5-2-3 dubbelspel.

Nadat HCAW nog eens twee lopers in scoringspositie achterliet in de tiende inning nam Sparta/Feyenoord een 5-4 voorsprong in de elfde inning. Dit keer opende Orson Slaats met een triple en scoorde opnieuw op een one-out single van Earmy Isabella.
Nu was het Sparta/Feyenoord dat verzuimde de voorsprong vast te houden. Met één uit sloeg Ronald Jaarsma een double, waarna Sidney de Jong opzettelijk vier wijd kreeg. Rudy Seebus, die Sparta/Feyenoord's tweede werper in de wedstrijd werd in de zevende inning, werd hierna opgevolgd door Sander Klop, die de twee lopers in staat stelde een honk op te schuiven na een wilde worp. Om opnieuw een gedwongen loop te creëren kreeg ook Bas de Jong opzettelijk vier wijd, maar hierna ging het mis voor de Rotterdammers. Ralph Milliard volgde met een infield-hit, waarop Jaarsma het gelijkmakende punt scoorde. Dit was Milliard's vierde hit in zijn laatste vier beurten en hij sloeg 4-uit-6 in het duel. Vervolgens sloeg Martijn Meeuwis een grounder richting tweede honkman Sjoerd Hermans, die Sidney de Jong gedwongen uitschakelde op thuis voor de tweede nul in de inning. Maar hierna gooide Sander Klop vier wijd op volgende slagman Juriën Overman met volle honken, waardoor Bas de Jong het winnende punt kon scoren.
(5 augustus)



Kinheim te sterk voor Neptunus
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Corendon Kinheim versterkte zaterdagavond hun leiderspositie door met 9-3 te winnen vs. DOOR Neptunus, dat verdedigend zwak speelde. Hoewel dit een wedstrijd was tussen de huidige nummers één en twee kwamen maar weinig toeschouwers naar het Neptunus Familiestadion.

Neptunus moest het vanavond doen zonder OF Johnny Balentina, OF Jurriaan Korff en 1B Jeffrey Arends. De eerste twee waren voor één wedstrijd geschorst, Arends was in Italië voor de Major League European Academy. LHP Diegomar Markwell was eveneens voor één wedstrijd geschorst, maar startte nu op zondag in plaats van vandaag. Bovendien is catcher Sape Wagenaar geblesseerd, maar die is al een paar weken uitgeschakeld. Aanvankelijk ging men er van uit dat ook 2B Benjamin Dille vanavond zou ontbreken, omdat hij met de nationale ploeg van België deelnam aan de EK Qualifier. Maar België werd uitgeschakeld voor de finale (die voor vanavond op het schema stond) en speelde nu 's middags om de derde plaats, waardoor Dille in de gelegenheid was 's avonds voor Neptunus te spelen. Twee spelers werd opgeroepen van DOOR Tridents, het tweede team van Neptunus, Andy Leer en Edison Bito, die invielen en hun Hoofdklasse-debuut maakten. Kinheim speelde in hun eerste van zes wedstrijden zonder Dirk van 't Klooster, die is geschorst vanwege vermeend cannabis-gebruik.

Niet de gedwongen wijzigingen in de line-up braken Neptunus op, dat was de pitching. Talentvolle starter Kevin Heijstek kreeg slechts zes slagmensen tegenover zich in de eerste inning, gooide driemaal vier wijd, kreeg drie hits tegen en kreeg vijf verdiende punten op zijn rekening. Neptunus kon zich hierna niet meer herstellen.
In de eerste inning opende Danny Rombley met vier wijd en schoof op naar het derde honk na een honkslag van René Cremer, die het tweede honk bereikte na een foute aangooi van midvelder Andy Leer. De honken kwamen vol toen Kevin Heijstek ook vier wijd gooide op Quincy Bernardus. Hierna kreeg ook Tjerk Smeets vier wijd en nam Kinheim een 1-0 voorsprong. Honkslagen van Edward Illidge en Roel Koolen verhoogden de voorsprong naar 3-0 en betekenden het einde voor Heijstek. Gregory Gustina nam het werpen over, zag Robin Longhurst een vangbal slaan, maar kreeg toen een 2-run single tegen van Wouter Heemskerk, die een paar centimeter van de rechtsveld-foutlijn op de grond landde. De inning kwam ten einde toen Denny Beljaards, de negende slagman in de inning, in een dubbelspel sloeg.

Neptunus reageerde met één punt in de 2e1. Met één uit sloeg Benjamin Dille een honkslag en zou gaan scoren op een 2-out single van Lennart Koster, maar de ploeg liet drie lopers achter toen Melfried Comenencia drie slag kreeg.
Kinheim voegde twee runs toe in de tweede slagbeurt. Danny Rombley sloeg een honkslag en stal het tweede honk, waarna ook René Cremer een honkslag sloeg. Een pick-off naar het eerste honk resulteerde in een rundown en een fout van korte stop Raily Legito, die Rombley in staat stelde te scoren. Met één uit sloeg ook Tjerk Smeets een honkslag, waarna Edward Illidge in een 'inning-ending' dubbelspel leek te slaan, maar eerste honkman Evert-Jan 't Hoen miste de bal en een ander punt werd gescoord.

Gregory Gustina legde Kinheim het zwijgen op in de volgende vier innings. De linkshander stond slechts één slagman tot de honken toe tussen de derde en de zesde inning, voordat hij werd opgevolgd, maar twee relievers kregen hierna nog twee extra punten tegen. In de achtste inning gooide Leon de Bijl vier wijd op Wouter Heemskerk en Denny Beljaards, die opschoven na een 'double-steal'. Heemskerk scoorde vervolgens op een wilde worp. In de negende inning kreeg Wouter Lensselink een lead-off single tegen van Quincy Bernardus, die scoorde op een one-out double van Edward Illidge, die zelf het derde honk bereikte toen 3B Jeroen Sluijter de relay-aangooi miste vanuit het midveld.
Kinheim-starter David Bergman gooide zeven solide innings, waarin hij zes keer drie slag gooide en slechts vijf honkslagen tegen kreeg. De rechtshander verhoogde zijn 'record' naar 9-1. In de derde inning kreeg hij een lead-off single tegen van Benjamin Dille, die later op het derde honk zou stranden toen een dubbelspel de inning afsloot. Tussen de derde en de zevende inning schakelde Bergman 12 slagmensen op rij uit en 14 van de 15 die hij tegenover zich kreeg in deze periode. In de achtste inning nam Duko Jansen het over, zorgde voor drie nullen in de achtste, maar kreeg twee runs tegen in de negende inning. Met één uit en Lennart Koster (velderskeus) op het honk kreeg Jansen een double tegen van Evert-Jan 't Hoen en even later een 2-run single met twee uit van Edison Bito, zijn eerste Hoofdklasse-honkslag.
(5 augustus)



Almere wint op 9e inning homerun
English | Line Score | Box Score | Almere's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - Eén fout, één swing, één punt. Dat is het verhaal van de wedstrijd van zaterdagavond tussen Instant Holland Almere '90 en ADO, die werd beslist op een one-out homerun in de tweede helft van de negende inning en bezorgde Almere een 1-0 overwinning.

ADO-starter Rob Cordemans domineerde acht innings lang. De rechtshander schakelde elf slagmensen met drie slag uit en kreeg slechts twee honkslagen tegen. Een one-out single van Eugene Kingsale in derde en een one-out single van Giovanni Samboe in de zevende inning. Van de eerste negen slagmensen die hij tegenover zich kreeg bereikte er slechts één (geraakt werper) het honk, terwijl er zes drie slag kregen. In de acht innings die Cordemans gooide bereikte Almere zeven keer het honk, maar niemand wist tot het tweede honk door te dringen.
In de negende inning nam Robin van Doornspeek het werpen over van Cordemans en begon met drie slag op Randy Daal. Maar hierna kwam een worp wat te hoog in de slagzone en werd ruim het stadion uitgeslagen door Ivanon Coffie voor een walk-off, game-winning homerun.

Aanvallend bereikte ADO meer het honk dan Almere, maar de ploeg strandde negen lopers, waaronder vijf in scoringspositie. ADO had een vroege voorsprong kunnen nemen toen het de honken vol kreeg in de eerste inning met twee uit, maar verzuimde dat te doen. Met één uit gooide Almere-starter Erik Remmerswaal vier wijd op Berry van Driel, waarna hij de honken volzette met twee uit toen hij ook een vrije loop gaf aan James Rutherford en Maikel Benner. De inning kwam ten einde toen Michel Korzeniewski een line drive naar Remmerswaal sloeg.
In de vierde inning bereikten twee lopers het honk met twee uit, maar toen kreeg Quensley Bazoer drie slag. Vanaf deze strikeout schakelde Remmerswaal acht slagmensen op rij uit, voordat Remco Seitzinger (vier wijd) en Quensley Bazoer (stootslag-honkslag) de honken bereikten in de zevende inning. Maar die scoringskans eindigde toen Shurty Tremus in een dubbelspel sloeg.

In de achtste, met een loper op het eerste honk, werd Remmerswaal vervangen door de linkshandige Nick Veltkamp om het op te nemen tegen de linkshandige Harvey Monte, die werd uitgegeven vanwege onregelmatig slaan. Vervolgens nam veteraan René Rijst het over, schakelde vijf van de zes slagmensen die hij uit en werd even later winnende werper.
(5 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 7 augustus 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.