Grand Slam
Honkbal Verslagen
8 juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Donderdag 8 juni
Gelijkspel voor Kinheim en Neptunus
Winst voor PiratesGelijkspel voor Kinheim en Neptunus
English | Line Score | Box Score | Kinheim's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Corendon Kinheim en DOOR Neptunus scoorden beide vroeg, maar hun wedstrijd, die tien innings duurde, eindigde in een 2-2 gelijkspel en moest toen worden gestaakt vanwege de 22:50 uur curfew-regel. In de 2e6 moest het duel acht minuten worden onderbroken toen de sprinkler-installatie plotseling water begon te spuiten op het speelveld.
Met het gelijkspel heeft Kinheim nu slechts één van de laatste vijf wedstrijden gewonnen. Vorige week dinsdag was er een 0-0 (9-inning) gelijkspel (dat een einde maakte aan een 11-game winning streak) vs. Mr. Cocker HCAW, waarna een shutout-zege werd gevolgd door twee nederlagen en het gelijkspel van vanavond.

Neptunus verzuimde tweemaal een voorsprong vast te houden en hun werpers hadden wat problemen met het vinden van de slagzonze. Diegomar Markwell, met zeven overwinningen de 'winnendste' werper van het seizoen, Martijn Nijhoff en Jan Naterop gooide samen elf keer vier wijd, het hoogste aantal voor Neptunus dit seizoen. Het vorige hoogste aantal was negen op 30 april vs. Konica Minolta Pioniers. Drie Kinheim-werpers gaven slechts twee vrije lopen weg (beide in de negende inning door één werper).

Neptunus opende de score in de eerste inning. Johnny Balentina opende toen met een double en schoof op na een grounder van volgende slagman Benjamin Dille. Hij scoorde vervolgens toen Kinheim-starter Patrick Beljaards een wilde worp gooide. Met twee uit sloeg ook Yuji Nerei een double, maar toen kreeg Evert-Jan 't Hoen drie slag.
Kinheim kwam onmiddellijk langszij in hun eerste slagbeurt. Danny Rombley opende met een honkslag, schoof op na een one-out grounder van Dirk van 't Klooster en scoorde op een honkslag van Tjerk Smeets.
In de tweede inning hernam Neptunus de leiding. Lennart Koster, die vanavond in het rechtsveld speelde, opende met een honkslag en schoof op na een OSS van Melfried Comenencia, waarna hij scoorde op een honkslag van Jeffrey Arends. Dit keer werd de inning afgesloten na een 'force play-grounder' en een vangbal.
Kinheim bracht de stand weer in evenwicht in de vierde inning. Neptunus-starter Diegomar Markwell begon met een vrije loop voor Quincy Bernardus, die daarna het tweede honk stal en het derde honk bereikte op een grounder van Roel Koolen. De honken kwamen vol toen Markwell volgende slagman Robin Longhurst raakte met een worp en vier wijd gooide op Wouter Heemskerk. Denny Beljaards werd hierna uitgevangen, maar hierop kon niet worden gescoord. Dat gebeurde wel toen Danny Rombley een honkslag sloeg, maar Kinheim liet de honken vol achter toen René Cremer de inning afsloot met een groundout.

Beide ploegen kregen een scoringskans in de zesde inning, maar beide keren werden lopers uitgegooid. In de Neptunus-zesde bereikte Evert-Jan 't Hoen het honk na een fout, waarna Lennart Koster volgde met een double. 't Hoen kwam hierna in een rundown terecht tussen het derde honk en thuis op een comeback-grounder van Melfried Comenencia. Werper Patrick Beljaards fielde de bal en startte de rundown, waarin hij zelf ook 't Hoen uittikte. Koster bereikte ondertussen het derde honk en Comenencia het tweede honk, maar Beljaards sloot de inning toen af met een strikeout voor Jeffrey Arends. Vanaf deze strikeout schakelde Beljaards zeven slagmensen op rij uit, voordat hij werd vervangen. Beljaards kwam tot zes strikeouts, zijn hoogste aantal dit seizoen. Zijn hoogste totaal daarvoor dit jaar was vijf en dat realiseerde hij op 30 april vs. Instant Holland Almere '90.
In de 2e6 kregen Robin Longhurst en Wouter Heemskerk vier wijd met één uit. Denny Beljaards sloeg hierna een double, waarop Longhurst probeerde te scoren, maar die werd op thuis uitgegooid na een aangooi van midvelder Yuji Nerei via een relay van tweede honkman Benjamin Dille. Volgende slagman Danny Rombley kreeg hierna opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Het duel moest hierna acht minuten worden onderbroken, omdat de sprinkler-installatie plotseling begon te werken en water op het veld begon te spuiten. Toen het duel werd hervat kwam de inning ten einde na een 'force play-grounder' van René Cremer.
In de laatste vier innings van de wedstrijd kregen zowel Neptunus als Kinheim nog maar één loper op het tweede honk. Neptunus met twee uit in de negende inning, Kinheim met twee uit in de zevende inning.
(8 juni)Winst voor Pirates
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Amsterdam Pirates nam al gelijk in de eerste inning de controle over de wedstrijd en wist een 2-0 voorsprong vast te houden met goede pitching. Vier Pirates-werpers stonden slechts twee honkslagen toe en hun ploeg won donderdagavond met 3-1 vs. Konica Minolta Pioniers in een goedgevuld honkbalstadion op Sportpark Ookmeer.

Pirates scoorde tweemaal in de eerste inning met twee uit en nam een vroege voorsprong. Na een groundout en een vangbal sloegen Tyson Arishenkoff en Boudewijn van Elswijk een honkslag. Volgende slagman Fausto Álvarez dreunde hierna een tweehonkslag het linksveld in, waarop beide lopers in staat waren te scoren. Álvarez maakte vanavond zijn comeback, nadat hij de afgelopen weken herstelde van een hamstring-blessure die hij op 14 mei opliep vs. Corendon Kinheim. Álvarez speelde ook voor het eerst verdedigend, want hij was vanavond de eerste honkman en deed dat prima. In zijn voorgaande wedstrijden was hij de Designated Hitter. Met Álvarez op het tweede honk kwam de inning ten einde toen Björn Henrichs een groundout sloeg.

Pirates-starter Robert van der Pol, die het prima deed, kwam in de derde inning even in de problemen, maar kreeg maar één punt tegen. Jaïr Roseburg opende toen met een single en dat zou de enige honkslag voor Pioniers zijn in acht innings! Roseburg schoof eerst op na een wilde worp, maar werd uitgetikt na een grounder richting drie van Jefferson Muzo. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Norbert Lokhorst werd geraakt door een worp en een vrije loop voor Glenn Romney. Hierna scoorde Muzo op een 'force play-grounder' van Michael Duursma, waarop Romney werd uitgeschakeld en Lokhorst opschoof. Maar de inning kwam ten einde na een groundout van Mark Duursma.

Pirates voegde een belangrijke 'insurance run' toe in de vierde slagbeurt. En opnieuw deed de ploeg het met twee uit. Na twee vangballen sloeg Bas Nooij (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag en kreeg Remco Draijer vier wijd. Derick Francisca sloeg de bal hierna net buiten bereik van derde honkman Marcel Venema, waarna de bal het linksveld insprong. Met een stukje aanvallend coachen van 3B Coach Ronald Stoovelaar werd Nooij doorgestuurd naar thuis en die was de aangooi net iets voor om Pirates een 3-1 voorsprong te bezorgen. Maar op hetzelfde moment pikte Draijer zijn coach niet op en liep door richting derde honk waar hij werd uitgegooid door catcher Mark Duursma en de inning ten einde kwam. Maar Pirates had een belangrijk punt toegevoegd.

Na vier wijd voor openingsslagman Jefferson Muzo in de vijfde inning werd Robert van der Pol vervangen door Robin Franken, die het eveneens prima deed. De linkshander schakelde negen van de tien slagmensen die hij zag uit en kreeg de winst op zijn naam, omdat Van der Pol als starter niet de vereiste vijf innings had gegooid. In de zesde inning gooide hij vier wijd op lead-off hitter Mark Duursma, die op het derde honk stond na een OSS en een doorgeschoten bal, maar twee infield pop-flies maakten een einde aan de inning.
In de 2e6 ging de Amerikaan Raul Quiroz gooien in relief voor Pionier-starter Erik Jan Lind, maar kreeg honkslagen tegen van Fausto Álvarez en Bas Nooij. Maar twee force play-grounders en een gewone groundout voorkwamen meer Pirates-punten. Pioniers kreeg ook nog een aantal lopers in de achtste en negende inning, maar was niet in staat te scoren. In de achtste inning werd Robin Franken vervangen door Raban Schalm, die zijn eerste optreden van het seizoen maakte, nadat hij had moeten toekijken met een blessure. Met twee uit gooide de rechtshander tweemaal vier wijd en werd vervangen door closer Maarten Mulder, die de inning afgesloten zag worden met een foul-fly.
In de negende inning opende Marcel Venema voor Pioniers met een honkslag en dat was pas de tweede voor de Hoofddorpers. Dè Flanegin, die vanwege een beenblessure niet startte, werd hierna pinch-hitter voor Jaïr Roseburg, maar die sloeg de eerste worp die hij zag omhoog voor een pop-fly. Volgende slagman Jefferson Muzo sloeg de bal terug naar werper Maarten Mulder voor een mogelijk dubbelspel, maar de rechtshander gooide de bal over het eerste honk heen, resulterende in lopers op het tweede en derde honk met slechts één uit. Norbert Lokhorst ging hierna uit na een pop-fly richting twee, gevolgd door een vangbal in het linksveld die een einde aan de wedstrijd maakte.
(8 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 8 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.