Softbal Verslagen
8 oktober 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zondag 8 oktober
Terrasvogels wint Game Two in tie-break
Terrasvogels wint Game Two in tie-break
English | Line Score | Box Score | Play-by-Play
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
SANTPOORT - A4 Terrasvogels bracht de best-of-five Holland Series vs. Sparks Haarlem zondag in evenwicht door een spannend en aantrekkelijk duel met 1-0 te winnen in acht innings.
Nicole Wessels scoorde het enige punt op een squeeze met volle honken van Petra van Heijst.
De Series wordt aanstaande dinsdagavond in Santpoort voortgezet met Game Three, die om 20:30 uur begint. Ook dan zal weer een Live Play-by-Play beschikbaar zijn.

Slechts één keer eerder eindigden de eerste twee wedstrijden van een Holland Series in een 1-0 eindstand. Dat was in 1984 toen Terrasvogels zowel de eerste als de tweede wedstrijd won met deze minimale stand. Tegenstander toen was HHC, dat tegenwoordig bekend is als Sparks Haarlem. Dit waren destijds de enige wedstrijden in de Series, die toen een best-of-three was, en door tweemaal te winnen won Terrasvogels toen de titel.

De ploegen onderstreepten opnieuw dat ze in deze Series erg aan elkaar gewaagd zijn. Kreeg Terrasvogels de meeste kansen laat in de wedstrijd, Sparks Haarlem was iets meer succesvol over het gehele duel. Kijk naar de cijfers: Sparks Haarlem kreeg 13 honkloopsters, waarvan zeven in scoringspositie, Terrasvogels had 11 loopsters, waarvan zes in scoringspositie. Maar Sparks liet tien loopsters op de honken achter en Terrasvogels acht. Aanvallend 'outhit' Sparks Terrasvogels met 5-3, maar kwam uiteindelijk te kort.

In de eerste Sparks-inning sloeg Lynn Geertman een double met één uit, maar strandde op het tweede honk toen een foul-fly en een strikeout volgde. In de 2e1 opende Sandra Gouverneur met vier wijd, maar werd hierna op het eerste honk uitgeschakeld door een pick-off van catcher Kinge Bouma. Met twee uit sloeg Nina van Huissteden, maar er waren geen loopsters die daarvan konden profiteren.

In de derde inning opende Sabrina Soumeru voor Sparks met een grounder, maar bereikte het honk na een foute aangooi. Ze schoof op na een OSS, maar bleef op het tweede honk achter toen twee vangballen volgden.
In de 2e3 sloeg Sandra Gouverneur de bal diep het linksveld in met twee uit, maar linksveldster Mariska Greve maakte een prima vangbal net voor het outfieldhek.

Beide ploegen kregen wederom een kans in de vierde inning. In de eerste helft van de slagbeurt sloeg Marloes Fellinger een honkslag met één uit en schoof op na een OSS van Mariska Greve. Ze werd hierna vervangen door pinch-runner Anne Blaauwgeers, maar die bleef op het tweede honk staan toen volgende slagvrouw Kinge Bouma na een pop-fly.
In de 2e4 sloeg Dana Horeman een double met twee uit, maar bleef ook achter toen Annemiek van Riessen hierna werd uitgevangen.

Sparks en Terrasvogels kregen hun volgende scoringsmogelijkheid in de zevende inning.
Kinge Bouma opende de zevende inning met een infield-hit naar diep kort, maar ging gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Chantal Versluis. Nadat pinch-hitter Blake Hoorelbeke uitging na een pop-fly, stal Versluis het tweede honk, waarna Kim Kluijskens opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop op te zetten. Lynn Geertman sloeg hierna een harde grounder naar derde honkvrouw Dana Horeman, die een fraaie fieldactie maakte en op haar honk stapte voor de gedwongen nul en de inning af te sluiten.

In de 2e7 kreeg Terrasvogels de honken vol met nul uit, maar verzuimde te scoren. Dana Horeman opende met een honkslag, waarna Annemiek van Riessen vier wijd kreeg. Een grounder van Nathalie Gosewehr werd hierna gefield door werpster Crissy Autry, die de aangooi naar drie maakte, maar Horeman was op tijd op het derde honk. Hoewel de aangooi hoog was en langs het honk ging konden de loopsters niet opschuiven. Linda Hoenderdos kreeg hierna drie slag, waarna pinch-hitter Femke Haage aan slag kwam. Die draaide voor een squeeze, maar stootte de bal de lucht in. Tweede honkvrouw Lynn Geertman wist de bal te vangen en was in staat een dubbelspel te maken, omdat Dana Horeman niet op tijd kon terugkeren naar het derde honk. Als gevolg bleef de stand op 0-0 staan en was een verlenging noodzakelijk.

In de achtste Sparks-inning schoof tie-break loopster Lynn Geertman op naar het derde honk op een OSS van Jolanda Kroesen, waarna ze op thuis werd uitgegooid na een stootslag van Noémi Boekel. Marloes Fellinger kreeg hierna vier wijd, maar de inning kwam ten einde toen Mariska Greve een pop-fly sloeg.

In de 2e8 was Nicole Wessels de loopster op het tweede honk voor Terrasvogels, die hierna sneller op het derde honk was dan de aangooi na een stootslag van Marieke Jansen, die hierdoor zelf veilig het eerste honk bereikte. Om een gedwongen loop te creëren kreeg volgende slagvrouw Sandra Gouverneur opzettelijk vier wijd. De opzet was bijna succesvol toen Petra van Heijst volgde met een squeeze. Haar stootslag was echter perfect richting eerste honk. Kim Kluijskens fielde de bal en gooide die naar catcher Kinge Bouma. Maar omdat de aangooi een beetje hoog was had catcher Kinge Bouma geen contact met de plaat toen ze de bal ontving en moest de slidende Nicole Wessels dus tikken. Ze zwaaide haar arm naar achteren waar haar handschoen met bal langs de rug ging van Wessels, die een schitterende sliding maakte. Het was niet duidelijk zichtbaar of er contact was tijdens de tik, maar Home Plate Umpire Peter Vonk gaf het safe-teken en het enige punt van de wedstrijd was gescoord. ,,Ik tikte haar, want ik weet dat ik iets raakte'', zei catcher Kinge Bouma na afloop.
(8 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 8 oktober 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.