Grand Slam
Honkbal Verslagen
10 juni 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 10 juni
Sparta/Feyenoord dient HCAW ruime shutout-nederlaag toe
Almere verslaat ADO in laatste slagbeurt



Sparta/Feyenoord dient HCAW ruime shutout-nederlaag toe
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Sparta/Feyenoord verraste zaterdagmiddag met een ruime 12-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW, dat nu 10 van de laatste 12 wedstrijden heeft verloren. Sinds een wijziging in de coaching voor aanvang van vorig weekeinde staat de ploeg nu op 2-2.

HCAW kwam niet verder dan vier honkslagen op de Japanse werper Satoru Fujii, die het gehele duel gooide voor Sparta/Feyenoord en vijf keer drie slag gooide. De rechtshander gaf slechts één vrije loop weg en dat is zijn laagste aantal dit seizoen. Behalve de slagmensen die de honkslag sloegen bereikte nog slechts één andere HCAW-slagman het honk en dat was Ralph Milliard, die de eerste inning opende met vier wijd. De voormalige Major Leaguer wist het derde honk te bereiken op een one-out grounder en een infield-hit van Kenny Berkenbosch, maar strandde toen een vangbal de slagbeurt afsloot.
In de tweede inning opende Martijn Meeuwis met een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Vanaf het dubbelspel schakelde Fujii 14 slagmensen op rij uit, voordat hij honkslagen tegen kreeg van Sidney de Jong en Kenny Berkenbosch, waarmee de zevende inning werd begonnen. Maar hierna kreeg Gino Henson drie slag en sloeg Martijn Meeuwis in een dubbelspel. Die sloot de wedstrijd af, omdat Sparta/Feyenoord inmiddels een voorsprong van tien punten had bereikt. HCAW speelde vandaag zonder hun vaste rechtsvelder Bas de Jong, die last had van een elleboog-blessure.

Sparta/Feyenoord stond al in de tweede inning met 8-0 voor en scoorde zes van deze punten op starter Cliff Foster, die andermaal problemen had met het vinden van de slagzone. De Amerikaanse rechtshander gooide zesmaal vier wijd en had drie wilde worpen en verliet de heuvel na drie slagmensen in de tweede inning. In de eerste slagbeurt kreeg hij slechts één honkslag tegen, maar ook drie punten. Foster gooide vier wijd op openingsslagman Ramphis Trinidad, die hierna opschoof na een wilde worp en een OSS. Met twee uit (Foster gooide drie slag op de volgende slagman) scoorde Trinidad het eerste punt op een andere wilde worp. Jeroen Hermans en Sjoerd Hermans kregen toen eveneens vier wijd en scoorden beiden toen Marwin Kleinmoedig volgde met een tweehonkslag. Een andere vrije loop volgde, maar nu sloot Foster de inning af met een strikeout.
De controleproblemen zetten zich echter in de tweede inning voort. Nadat Earmy Isabella was begonnen met vier wijd sloeg Ramphis Trinidad een double. Een wilde worp stelde Isabella in staat te scoren, gevolgd door vier wijd voor Nick Eppinga, waarna Foster werd opgevolgd door Jos de Jong. Maar de problemen waren nog niet ten einde, want De Jong kreeg 12 honkslagen en nog eens zes runs tegen in de zes innings die hij op de heuvel stond. Met lopers op het eerste en derde honk zorgde De Jong met een wilde worp ook voor een punt, voordat Jeffrey Sprott een groundout sloeg. Jeroen Hermans sloeg hierna met een honkslag een punt binnen en zijn broer Sjoerd Hermans volgde toen met een 2-run homerun die de stand op 8-0 bracht.

In de vierde inning werd weer een punt gescoord. Orson Slaats stond toen op het honk met twee uit en scoorde op een double van Sil Wagenaar.
In de vijfde inning kwam Sparta/Feyenoord tot een rally van nog eens drie runs, waardoor de stand werd verhoogd naar 12-0. Ramphis Trinidad begon met een honkslag, waarna Jos de Jong drie slag gooide op de volgende twee slagmensen. Maar hierna leverden de Hermans-broers opnieuw belangrijke honkslagen af met back-to-back RBI-doubles. Een fout was verantwoordelijk voor het laatste punt in deze slagbeurt.
In de zevende inning strandde Sparta/Feyenoord drie lopers, maar hun ruime voorsprong kwam geen moment in gevaar. Sparta/Feyenoord, bij wie rookie tweede honkman Dwayne Kemp niet speelde, kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Sjoerd Hermans (3 RBI's) en Marwin Kleinmoedig. Sparta/Feyenoord scoorde zeven van hun punten met twee uit en tien met één of twee uit.

Na afloop van de wedstrijd eerde HCAW umpire Fred van Groningen Schinkel voor het bereiken van zijn 1000e mijlpaal-wesdstrijd gisteravond.
(10 juni)



Almere verslaat ADO in laatste slagbeurt
English | Line Score | Box Score | Almere's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - Zaterdagavond volgde nog een verrassende overwinning toen Instant Holland Almere '90 met 3-2 won van ADO op een pinch-hit single in de negende inning.
Met overwinningen in de laatste drie dagen bewezen de drie onderste ploegen Amsterdam Pirates (vs. Konica Minolta Pioniers), Sparta/Feyenoord (vanmiddag vs. Mr. Cocker HCAW) en Instant Holland Almere '90 (vanavond) dat de top-vijf zichzelf geen misstappen kunnen veroorloven tegen deze ploegen in hun race voor de vier Play-Offs plaatsen.

Voordat Almere het winnende punt scoorde verzuimde de ploeg tweemaal in de wedstrijd een voorsprong vast te houden. Almere 'outhit' ADO met 11-4, maar scoorde slechts drie punten. ADO's Japanse starter Akira Okamoto domineerde, want hij kwam tot 15 strikeouts, maar kreeg ook acht hits en twee runs tegen. Zijn teamgenoten produceerden slechts vier honkslagen en konden hem niet van een voorsprong voorzien. ADO had slechts drie honkslagen op veteraan starter René Rijst, die de 700e wedstrijd in zijn loopbaan nadert. De rechtshander, die sinds vorig weekeinde ook Pitching Coach van Almere is, kwam tot zes strikeouts. Aanvankelijk was Jurriaan Lobbezoo Pitching Coach van de ploeg in de oefenperiode en zou mogelijk zelf ook weer gaan gooien. Echter, drukke werkzaamheden verhinderden hem één en ander te combineren, waardoor hij in het eerste deel zelfs niet bij de wedstrijden kon zijn en hij moest afhaken. Na in de eerste 15 wedstrijden zonder Pitching Coach te hebben gespeeld werd René Rijst gevraagd en die accepteerde de positie.
ADO kreeg de eerste twee slagmensen op het honk in de tweede inning toen Kalian Sams werd geraakt door een worp en Percy Isenia het honk bereikte na een fout van Sidney Ensermo, die vanavond op het derde honk speelde in plaats van Ivanon Coffie, die op zijn beurt was opgeschoven naar Ensermo's plek als korte stop. De twee schoven op na een OSS, maar hierna volgden een strikeout en een vangbal. Sams is nog steeds gerechtigd te spelen voor ADO, want zijn beroep tegen een schorsing van zes wedstrijden, is nog altijd niet voorgekomen.
Voor de derde wedstrijd op rij speelde ADO met een gewijzigde slagvolgorde. Shurty Tremus, die eerder als negende sloeg, was opnieuw de lead-off hitter in plaats van Jermaine Esprit (die niet startte), terwijl James Rutherford en Maikel Benner respectievelijk op de achtste en negende plek sloegen.

In de 2e2 opende Almere de score. Met één uit werd Giovanni Samboe geraakt door een worp. Eerste honkman Percy Isenia miste hierna een foute popfly van slagman Jason Halman, die daarna volgde met een double, waarop Samboe het derde honk bereikte. Die scoorde vervolgens toen derde honkman Marvin Bleij een fout maakte op de aangooi vanuit het linksveld.
ADO bracht de stand in evenwicht in de vierde inning op back-to-back doubles. Met één uit sloeg Percy Isenia een tweehonkslag en scoorde toen ook volgende slagman Harvey Monte een double sloeg, maar hierna gooide René Rijst tweemaal drie slag.

Drie puntloze innings volgden, maar daarna hernam Almere de leiding in de achtste inning. Met Bryan Engelhardt (velderskeus) op het honk en één uit sloeg Ivanon Coffie een honkslag. Met twee uit bezorgde Engelhardt Almere een 2-1 voorsprong toen Giovanni Samboe ook een honkslag sloeg.
ADO bereikte tweemaal het honk in de zevende en achtste inning op Erik Remmerswaal, die deze innings gooide in relief voor starter René Rijst. Dit was Remmerswaal's eerste optreden sinds hij 1 1/3 inning in relief gooide op 16 april vs. Mr. Cocker HCAW. Hierna moest hij vanaf de zijkant toekijken met een infectie in zijn elleboog.

In de negende inning kwam ADO opnieuw langszij, maar verzuimde de leiding te nemen. Met één uit kregen Jermaine Esprit en James Rutherford vier wijd. Esprit werd hierna op het tweede honk vervangen door pinch-runner Quensley Bazoer en Jerry Breek kwam op de heuvel als vervanger voor Nick Veltkamp, die de inning was begonnen. De lopers schoven op na een wilde worp van Breek, waarna de honken vol kwamen na een opzettelijke vrije loop voor Maikel Benner. Volgende slagman Shurty Tremus volgde met een honkslag, waardoor de stand weer gelijk werd. Maar met de honken vol kwam de inning ten einde toen Berry van Driel in een 6-4-3 dubbelspel sloeg.

Met een 2-2 stand nam rookie Jurrian Koks het werpen in de 2e9 over van ADO's starter Akira Okamoto, die 126 worpen had gegooid in de acht innings dat hij op de heuvel stond. Sidney Ensermo, die in zijn eerste drie slagbeurten telkens drie slag had gekregen, opende nu met een honkslag. Ricky Daal, die tweemaal drie slag had gekregen, volgde met een infield-hit en de twee lopers kregen een extra honk toen tweede honkman Berry van Driel ook nog een fout maakte op de klap van Daal. De honken werden volgezet met een opzettelijke vrije loop voor Shaldimar Daantji om een gedwongen loop te creëren. Maar dat mislukte, want pinch-hitter en rookie Ferd van Stekelenburg (die sloeg voor Eugene Kingsale) leverde een game-winning single af en bracht de eindstand op 3-2.
(10 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 10 juni 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.