Grand Slam

Honkbal Verslagen
11 maart 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zondag 11 maart
Kleine zege Pioniers in Bussum
Almere opent met ruime 2-hit shutout
Neptunus wint oefen-opener
Tweede shutout voor Pirates
RCH begint met verlies
Duel Sparta/Feyenoord geschrapt



Kleine zege Pioniers in Bussum
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Na de 7-0 shutout-zege van gisteren won Konica Minolta Pioniers vandaag slechts met 6-3 vs. Mr. Cocker HCAW en scoorde maar één verdiend punt, terwijl hun vijf werpers samen tien vrije lopen weggaven.

Pioniers scoorde drie onverdiende punten in de eerste inning op drie honkslagen. Met één uit sloeg Marcel Venema een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna hij het derde honk bereikte toen volgende slagman Mark-Jan Moorman een grounder sloeg naar startende werper Joey Eijpe. Hierna werd een fout gemaakt op een grounder van voormalig HCAW-catcher Nick Fridsma, die de derde nul geweest zou zijn, maar nu verantwoordelijk was voor een punt en een loper op het eerste honk. Honkslagen van Michael Duursma en Glennsig Polonius stelden Fridsma in staat het tweede punt te scoren. Even later scoorde Duursma na een wilde worp.
Het vierde punt werd toegevoegd in de volgende inning en was eveneens onverdiend. Met één uit sloeg Jefferson Muzo een honkslag. De snelle loper bereikte het derde honk toen rookie catcher Stefan Hoogewerff een foute aangooi maakte richting eerste honk in een pick-off poging. Hierna scoorde Muzo toen Marcel Venema volgde met een groundout.

HCAW antwoordde met twee runs in de tweede helft van de tweede inning. Erik Jan Lind, die drie man op rij uitschakelde in de eerste inning, gooide vier wijd op openingsslagman Stefan Hoogewerff en kreeg vervolgens honkslagen tegen van Sebastiaan Olgers en Bart Gabriëls, waardoor de honken vol kwamen te staan. Een fout op een grounder van Juriën Overman resulteerde in een punt en hield de honken vol. Nadat Ronald Jaarsma was uitgevangen scoorde Olgers toen Shurty Tremus volgde met een honkslag. Maar de inning kwam hierna ten einde toen Sergio Koelemij in een dubbelspel sloeg. HCAW had drie honkslagen in deze inning en dat waren de enige die in deze wedstrijd door de Bussumers werden geslagen.

Pioniers pakte een punt terug in de vierde inning toen Norbert Lokhorst opende met een honkslag en later scoorde op een dubbelspel-grounder van Jefferson Muzo. Na drie innings niet gescoord te hebben kwam HCAW terug met een punt in de zesde inning om de stand op 5-3 te brengen. In de vierde inning gooide Pioniers' tweede werper Daan de Jong tweemaal vier wijd met twee uit, maar de twee lopers zouden stranden. In de vijfde slagbeurt nam Tommy van Limburg de pitching over en gooide vier wijd op lead-off hitter Shurty Tremus, die werd uitgeschakeld op een force play-grounder, maar twee nieuwe vrije lopen zorgden voor volle honken. HCAW kwam echter niet tot scoren en liet drie lopers achter, omdat Sidney Ensermo in een dubbelspel sloeg. Maar nu, in de zesde beurt, scoorde HCAW wel. Pinch-hitter Gerson Tremus (een 'non-roster' speler van het tweede team) bereikte het honk toen op zijn grounder een fout werd gemaakt, waarna Sebastiaan Olgers vier wijd kreeg. Rookie Ramon Romeyn kwam als reliever op de heuvel voor Van Limburg en gooide drie slag op Bart Gabriëls, maar raakte hierna volgende slagman Juriën Overman, zodat de honken vol kwamen, en gooide vier wijd op Ronald Jaarsma, waardoor werd gescoord. Maar HCAW liet opnieuw drie lopers achter, omdat Shurty Tremus uitging na binnenhoog en Sergio Koelemij een grounder sloeg.

Pioniers scoorde nog een punt in de achtste inning, het enige dat verdiend was. Nieuwe werper Kyle Ward (ook een 'non-roster' speler uit het tweede) kreeg een honkslag tegen van openingsslagman Michael Duursma en gooide vier wijd op Glenn Romney met één uit, waarna een honkslag volgde van Norbert Lokhorst en de honken vol kwamen. Na een pop-fly uit scoorde Duursma op een honkslag van Jefferson Muzo, maar dit keer zou Pioniers drie lopers op de honken achterlaten.
(11 maart)



Almere opent met ruime 2-hit shutout
English | Line Score | Box Score
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - Almere '90 opende hun oefenseizoen zondag met een 12-0 shutout tegen hun in de Eerste Klasse spelende tweede team. Vijf werpers stonden slechts twee honkslagen toe.
Werpers Patrick de Lange, Nick Veltkamp en Derrick Isenia schakelden 17 slagmensen op rij uit, voordat de gecombineerde Perfect Game werd gebroken met twee uit in de zesde inning toen Isenia een honkslag tegen kreeg. In de zevende inning werd Jerry Breek Almere's vierde werper en kreeg de tweede honkslag tegen, nadat de eerste slagman in deze inning het honk had bereikt na een veldfout. Dit zouden de enige drie slagmensen zijn die het honk bereikten voor het tweede team. De vijf werpers, Forstin Coenraad gooide de negende inning, gaven samen geen vrije loop weg en schakelden 13 slagmensen met drie slag uit.


...Derrick Francisca...
...3-uit-5, 3 Runs, 2 RBI's...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Almere kwam tot 12 honkslagen, maar kwam in de eerste drie inning niet tot scoren. In de eerste inning kregen Wesley Bernardus en nieuwkomer Emeron Lourens, de neef van Hoofd Coach Ritchie Daal, beiden vier wijd, maar hierna schakelde starter Shane Genade de volgende zeven slagmensen op rij uit, voordat hij in de derde inning een infield-hit van Bernardus tegen kreeg. Hierna nam Kenny van Kampen de pitching over en sloot de inning af.
Almere scoorde de eerste twee punten in de vierde slagbeurt. Bryan Engelhardt kreeg vier wijd en Randy Daal sloeg een honkslag, waarna de twee opschoven na een double-steal en een doorgeschoten bal, resulterend in het eerste punt. Na drie slag voor Jeffrey de Vrieze en Frank van Leeuwen scoorde Daal op een honkslag van Niels van Weert.

Twee punten werden toegevoegd in de vijfde inning. Met één uit scoorde Emeron Lourens (velderskeus) op een double van Derrick Francisca, die naar Almere overkwam na vorig seizoen te hebben gespeeld voor Amsterdam Pirates. Francisca bereikte het derde honk op de aangooi naar thuis en scoorde toen een foute aangooi van de catcher volgde. Na een line drive vangbal in het midveld van volgende slagman Bryan Engelhardt werd Van Kampen vervangen door Jeroen Vos, die een prima optreden had. Hij schakelde de eerste drie slagmensen die hij zag met drie slag uit en stond slechts twee slagmensen tot de honken toe, voordat hij werd vervangen in de zevende inning door Danique Siervogel. Die kreeg een punt tegen toen Derrick Francisca het honk bereikte na een infield-hit met twee uit, opschoof na vier wijd en scoorde na twee wilde worpen.

In de achtste inning kwam Almere tot een rally van zeven punten op nieuwe werper Kevin Koeleman. In deze slagbeurt sloegen Ricky Daal (2-run), Derrick Francisca (1-run) en Bryan Engelhardt (2-run) allen een tweehonkslag, terwijl de andere punten tot stand kwamen na een fout en een honkslag van Frank van Leeuwen. In zijn eerste wedstrijd in een Almere-uniform sloeg Derrick Francisca 2-uit-5 (twee doubles), scoorde driemaal en had twee RBI's.
(11 maart)



Neptunus wint oefen-opener
English | Line Score | Box Score | Neptunus' vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Nadat hun eerste drie wedstrijden waren geschrapt kwam DOOR Neptunus vandaag eindelijk in actie en versloeg ADO met 8-4 in hun oefen-opener. Beide ploegen speelden hun eerste wedstrijd onder nieuwe leiding. Eric de Bruin is de nieuwe Manager van Neptunus, terwijl (voormalig Neptuniaan) Wim Martinus overkwam van Sparta/Feyenoord en nu Hoofd Coach is van ADO.

Neptunus scoorde de eerste vijf punten op starter Berry van Driel, één van de slechts drie (!) werpers momenteel op het ADO-roster. RHP Rob Cordemans is in Taiwan, RHP Alex Smith, die zou terugkomen naar Den Haag, tekende een contract in de Independent League en RHP Jurian Koks studeert in de USA. Dit betekent dat Van Driel, RHP Dennis Burgersdijk en RHP Robin van Doornspeek alles is waar nieuwe Hoofd Coach Wim Martinus momenteel mee kan werken. Martinus en ADO hopen hun pitchingprobleem de komende weken op te kunnen lossen, omdat alleen Van Driel en Burgersdijk starters zijn. In de eerste inning opende Neptunus de score. Met één uit raakte Van Driel, die wat controle-problemen had in zijn eerste oefenoptreden, slagman Benjamin Dille met een worp. Hierna sloeg Raily Legito een double en scoorde Dille. Nadat Evert-Jan 't Hoen uitging na een vangbal raakte Van Driel ook Lennart Koster met een worp, maar hierna maakte een vangbal een einde aan de inning.

...Johnny Balentina...
(Foto: Arie-Jan Lam)

...Berry van Driel...
...ADO-starter...
(Foto: Arie-Jan Lam)
Vier punten werden toegevoegd in de derde inning. In de slagbeurt hiervoor bereikten de eerste twee Neptuniaanse slagmensen het honk, maar hierna volgden een dubbelspel en een vangbal. In de derde beurt bereikte Benjamin Dille het honk na een fout met één uit, waarna Raily Legito Van Driel's derde slachtoffer werd met geraakt werper. Evert-Jan 't Hoen volgde met een RBI-single, gevolgd door een vangbal van Lennart Koster, waardoor Legito het derde honk kon bereiken. Hij scoorde vervolgens op een infield-hit van nieuwkomer Martijn Meeuwis, die de laatste twee seizoenen in het outfield speelde bij Mr. Cocker HCAW, maar dit seizoen Neptunus' voornaamste catcher zal zijn. Twee punten werden hierna gescoord toen Jeffrey Arends een tweehonkslag sloeg.

ADO verkleinde de achterstand tot 5-3 door driemaal te scoren in de vijfde inning. Gregory Gustina, die starter Jurjen van Zijl was opgevolgd in de derde inning, kreeg een lead-off single tegen van Jermaine Esprit en werd vervangen door Martijn Nijhoff, die vier honkslagen zou tegen krijgen in de twee innings die hij gooide. Na een vangbal kreeg Nijhoff een tweehonkslag tegen van voormalig teamgenoot Percy Isenia, die vorig jaar in zijn eerste seizoen speelde voor ADO na vele seizoenen te hebben gespeeld voor Neptunus. Isenia schoof op naar het derde honk op een grounder van voormalig Piraat Boudewijn van Elswijk, die na vorig seizoen naar zijn oude ploeg terugkeerde. Vervolgens gooide Nijhoff vier wijd op Jason Halman, die naar ADO overkwam van Instant Holland Almere '90, gevolgd door een 2-run double van Adrian Anthony, die ook al in de derde inning een tweehonkslag had geslagen en een voormalig speler van Neptunus is.

Neptunus pakte de drie punten onmiddellijk weer terug in de volgende slagbeurt op Dennis Burgersdijk, die in de vierde inning op de heuvel was gekomen. Jeffrey Arends (die 3-uit-3 sloeg) opende de zesde met zijn tweede double van de dag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Jurriaan Korff. Hierna ging Korff uit op een force play-grounder van Jeroen Sluijter, die later zelf scoorde op een double van Melfried Comenencia. Na een vangbal scoorde Comenencia op een honkslag van Benjamin Dille.
ADO kwam nog eenmaal tot scoren en dat gebeurde in de zevende inning. Martijn Nijhoff gooide vier wijd op lead-off hitter Jaïr Roseburg en werd opgevolgd door Jan Naterop. De linkshander werd begroet met een RBI-double van Jermaine Esprit, voordat hij de volgende zes slagmensen op rij uitschakelde. Esprit's double was de achtste in het duel, vier van elk team.
(11 maart)



Tweede shutout voor Pirates
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Amsterdam Pirates boekte de tweede shutout-zege in twee dagen en won zondag met 10-0 van Eerste Klasser Alcmaria Victrix. Gisteren won Pirates met 11-0 en heeft nu drie oefenwedstrijden op rij gewonnen.


...Fausto Álvarez Rizo...
...2-run double...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Net als gisteren besliste Pirates het duel gelijk in de eerste inning. Na gisteren vier punten te hebben gescoord in de openingsslagbeurt kwam Pirates vandaag tot een rally van zes punten, waarvan er vijf verdiend waren. Alle punten werden gescoord met één uit. Nadat lead-off hitter Remco Draijer uitging na een grounder kreeg Zaïr Koeiman vier wijd en bereikte Sidney de Jong het honk na een fout. Nadat de twee waren opgeschoven na een doorgeschoten bal kwamen de honken vol toen Kenny Berkenbosch eveneens vier wijd kreeg. De eerste twee punten werden vervolgens gescoord toen volgende slagman Fausto Álvarez Rizo een tweehonkslag sloeg. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Alcmaria-starter Joran Klarenbeek Bas de Jong met een worp raakte en kreeg vervolgens een 2-run double tegen van Roderick Simon, gevolgd door een 2-run single van Djurvin Cleofa. Hoewel ook Björn Henrichs, de negende slagman in deze inning, nog een honkslag sloeg werd niet meer gescoord, omdat een vangbal en een force play-grounder volgden.
Klarenbeek herstelde zich na de eerste inning en gooide twee puntloze innings, waarin hij slechts zes slagmensen tegenover zich kreeg, voordat hij werd opgevolgd door René van Veen in de vierde inning. Van Veen kreeg twee extra punten tegen in de vierde inning. Hij gooide eerst vier wijd op openingsslagman Björn Henrichs en zag Zaïr Koeiman het honk bereiken met een infield-hit met één uit, waarna de honken volkwamen toen ook Sidney de Jong vier wijd kreeg. Hierna volgde Kenny Berkenbosch met een 2-run double, waarop De Jong werd uitgegooid in een poging het derde honk te bereiken.

Na drie lopers te hebben achtergelaten in de vijfde inning scoorde Pirates nog twee runs in de zesde slagbeurt. Melvin Pluijmers, die het werpen in de voorgaande inning had overgenomen, begon met geraakt werper voor Sidney de Jong, waarna een infield-hit volgde van Kenny Berkenbosch. Met één uit kwamen de honken vol via vier wijd voor Bas de Jong. RBI-singles van Roderick Simon en Roy Harteveld verhoogden de stand daarna naar 10-0. Hierna ging Bas de Jong gedwongen uit op thuis na een grounder van Björn Henrichs, voordat een andere grounder een einde aan de inning maakte en er drie lopers op de honken achterbleven.

Alcmaria Victrix bereikte slechts tweemaal het derde honk, beide keren door Michael Pluijmers. In de eerste inning opende hij met een honkslag en bleef op drie achter, in de derde inning bereikte hij het honk na een fout, waarna Alcmaria de honken vol kreeg na een tweede fout en een vrije loop, maar drie slag en een vangbal voorkwamen dat de Alkmaarders een punt scoorden.
In de zesde inning kreeg Alcmaria twee lopers op de honken toen Ludrick Pieter werd geraakt door een worp met één uit en Martin de Boer een infield-hit sloeg, maar verzuimde opnieuw te scoren. In de zevende inning opende Rob van de Kamer met geraakt werpern, maar dit keer draaide Pirates een dubbelspel, voordat de derde nul volgde.

Pirate-catcher Sidney de Jong bereikte, net als gisteren, in al zijn vijf slagbeurten het honk. Hij heeft nu elfmaal het honk bereikt in zijn eerste 14 slagbeurten van het oefenseizoen.
(11 maart)



RCH begint met verlies
English | Line Score | Box Score | RCH's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
SANTPOORT - MediaMonks RCH, dat bezig is met de voorbereiding op de terugkeer op het hoogste niveau, opende hun oefenseizoen zndag met een 5-0 nederlaag tegen Eerste Klasser Blue Birds, één van hun tegenstanders van vorig seizoen. RCH won toen de Eerste Klasse-titel en promoveerde terug naar de Hoofdklasse. Gisteren zouden de twee ploegen ook tegen elkaar spelen, maar toen werd het duel afgelast, omdat het veld in Delft onbespeelbaar was vanwege de regen in de voorgaande dagen. Om die reden was ook het speelveld van RCH, de locatie voor vandaag, niet toegankelijk. In plaats daarvan werd de wedstrijd gespeeld in Santpoort op het complex van 'buurman' Terrasvogels.

Voor de wedstrijd tegen Blue Birds speelde RCH 's morgens al een onderling duel. In de middagwedstrijd werden 36 spelers ingezet, waarvan 21 door RCH, dat momenteel nog de spelers van het eerste en tweede team in één ploeg heeft. Naast het gebruik van drie werpers wijzigde nieuwe RCH Hoofd Coach Guus van Dee zijn gehele team na vier innings en verving dat door negen nieuwe spelers. Zijn collega Michael Martha begon met tien spelers in zijn slagvolgorde, voegde er daar twee aan toe in de vierde inning, gebruikte vier werpers en maakte veel defensieve wijzigingen.

Blue Birds, dat tien voormalige Hoofdklasse-spelers (de meesten daarvan voormalig Sparta/Feyenoord-speler) op het roster heeft staan, opende de score met twee punten in de tweede inning op starter Alexander Plakke. Rodiaan Gijselaar begon met een honkslag en Maarten Visser bereikte het honk na een fout. Een nieuwe fout op een grounder van Marco Metz resulteerde in een punt, waarna het tweede punt tot stand kwam na een honkslag van Otto Krüse. Remco Seitzinger zorgde hiern voor volle honken door ook een honkslag te slaan, maar volgende slagman Bas v.d. Leeuw sloeg hierna in een 5-2-3 dubbelspel, gevolgd door een andere groundout.
Met een loper op het tweede honk en één uit in de derde inning schakelde Plakke Berti Richardson met drie slag uit en werd vervangen door Bobbie van Duuren, die vorig jaar uitkwam voor Amsterdam Pirates. De rechtshander had een goed optreden, want hij schakelde 10 van zijn 11 slagmensen uit, waarvan de eerste negen op rij. Hierna kreeg hij een double tegen van Frans Richardson met twee uit in de zesde inning, maar die werd gevolgd door een groundout.
Blue Birds voegde drie runs toe op Marcel Timmer, die Van Duuren opvolgde in de zevende inning. Berti Richardson opende met een infield-hit en scoorde toen volgende slagman Rodiaan Gijselaar homerde. In de achtste inning sloeg ook Jason Benito, één van de twee spelers die in de vierde inning aan de slagvolgorde werd toegevoegd, een homerun en bracht de stand op 5-0.

RCH had slechts vier honkslagen, twee door elk van de twee gebruikte teams. Na het stranden van een loper in de eerste en tweede inning sloeg nieuwkomer Giovanni Josefa (die vorig speelde voor Eerste Klasser Amsterdam Pirates 2) een double, maar bleef op het derde honk achter. In de vierde inning sloeg Robbert Vogel een tweehonkslag met twee uit.
Na de complete teamwijziging na vier innings opende Nick Heij de vijfde inning met een honkslag en stal zowel het tweede als het derde honk, maar bleef daar achter, omdat voormalig Sparta/Feyenoord-werper David Gerkema volgende slagmensen Maarten Bos en Jim Leijenaar met drie slag uitschakelde en de inning afsloot met een comeback-grounder van Churandy la Cruz, die twee jaar geleden ook al voor de ploeg uitkwam, maar vorig seizoen op de Antillen speelde. In de zesde inning zag RCH de eerste twee slagmensen de honken bereiken op nieuwe werper Marco Metz via vier wijd en een fout, maar volgden drie nullen, waaronder twee strikeouts. In de achtste slagbeurt kreeg RCH de eerste drie slagmensen op het honk. Nieuwe pitcher en voormalig ADO-werper Tjibbe van Dijk raakte openingsslagman Churandy la Cruz met een worp en gooide vier wijd op Bobby Heij, nadat Lacroes het tweede honk had gestolen. Hierna werd een fout gemaakt op een grounder van Alex Vogel, maar Lacroes liep over het derde honk heen en werd daarna uitgetikt door korte stop Berti Richardson, die de actie had gedekt en de bal had gefield. Van Dijk sloot de inning hierna af met twee strikeouts. In de negende inning sloeg Nick Heij een double met één uit, maar dit keer volgden twee vangballen die een einde aan de wedstrijd maakten.
(11 maart)


Duel Sparta/Feyenoord geschrapt
English | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - De voor vandaag geplande oefenwedstrijd tussen Sparta/Feyenoord en Eerste Klasser Storks, die Rotterdam gespeeld zou worden, werd van het speelschema gehaald, omdat er momenteel gewerkt wordt aan het speelveld van Sparta/Feyenoord.
(11 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 12 maart 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.